Løpende armatur: Pro og ulemper, kostnad, komfort, lissing og mer

Ønsket om et sunt og vakkert smil motiverer for tiden 4 millioner mennesker I Canada og USA for å rette tennene med ortodontiske apparater.

For mange, men det er et betydelig hinder på jakt etter omsorg: de liker ikke utseendet på tradisjonelle metallapparater.

For tenåringer oppmerksom på bildet, arbeider fagfolk som jobber og andre som ikke ønsker å tiltrekke seg ytterligere oppmerksomhet til deres nåværende tannlege arbeid, er mange nesten usynlige alternativer tilgjengelige. Og deres popularitet vokser.

Det globale markedet Dell’usynlige ortodonti er evaluert $ 2.15 milliarder kroner I 2017 og planlegger å tjene $ 7.26 milliarder kroner med 2026.

Språkapparater har de samme komponentene som konvensjonelle apparater, men er festet til tennene på tungen eller på tennens linguale side. Fordi de er bak tennene dine, er de nesten usynlige.

Fortsett å lese for å lære mer om språkarmaturer, deres fordeler og ulemper, og hvis du er en god kandidat for denne typen ortodonti.

Del på Pinterest

Du er en god kandidat for Lingual Device?

L’Den eneste måten å vite med sikkerhet hvis de lingelle armaturene passer for deg, er å konsultere din ortodontist. Samlet sett kan språkarmaturer korrigere de samme typer justeringsproblemer med konvensjonelle enheter (Buccali).

Ved 2016 å gjennomgå Forskning viste at språkarmaturer har nådd behandlingsmålene som pasienter og leger hadde planlagt.

Men de lingelle armaturene er ikke egnet for alle. Pasienter med svært dype overbits, for eksempel, kunne møte problemer med parentesene som spire oftere.

Ved din første avtale vil din ortodontist undersøke tennene dine og diskutere hvilke behandlingsmuligheter som er mer sannsynlig å fungere bra for deg. Hvis du er interessert i språkarmaturer, snakk med din ortodontist alle’start av prosessen, fordi ikke alle ortodontister er opplært til å bruke dem.

Kostnad for språkarmaturer i forhold til andre alternativer

Kostnaden for apparatet ditt vil gjøre det å variere avhengig av:

 • Varigheten av behandlingen
 • hvor bor du
 • Din forsikringsdekning (hvis du har en’forsikring)
 • Hvilken type enhet er valgt.

Din ortodontist vil diskutere kostnadene og betalingsplanene med deg, men hvis du vil ha en’foreløpig ide om gjennomsnittlige kostnader i ditt område, fra en & # 8217, se på dette database fra en katalog av tannleger og ortodontister for betalt online.

Kostnadene kan være høyere med språkinnretninger, delvis fordi søknadsprosessen er delikat og krever en PO & # 8216; mer enn tid enn tradisjonelle apparater.

Språkinnretninger kan også tilpasses for den enkelte pasient, som kan øke kostnadene.

Ledningene på konvensjonelle enheter er bøyd i form av en ensartet hestesko, men noen merker av språkarmaturer kan bli robotisk foldet for å tilpasse seg konturene til munnen til en bestemt pasient. Den tilpassede passformen kan redusere behandlingstiden, men har en pris.

Generelt, American Ortodontist Association Rapporter at stiftbeslag koster mellom $ 5000 og $ 7000.

Prisene nedenfor for bestemte typer braces kommer fra COSTEHELPER.com, i hvilke brukere har delt kostnadene pådratt.

Tutor Tool Middle Cost Formal Metal Appliances $ 3,000 – $ 7,350 Keramisk Suspenders $ 2.000 – $ 8.500 skuffer for justeringer $ 3000 – $ 8 000 ortodontiske enheter $ 5000 – $ 13,000

L’Lingual Device vil gi meg en lisp?

Det korte svaret er ja. Når du snakker, berører ditt språk baksiden av tennene for å utstede visse lyder. Fordi parentesene er på baksiden av tennene, vil språket ditt forstyrre første gang du får den linguale enheten.

Selv om alle typer braces kan midlertidig forstyrre dine språkordninger, Søk 2014 Han oppdaget at talen din kunne være annerledes i en måned eller mer med lingualenheten.

utdanning De har også vist at graden av endring av språk kan variere avhengig av merkevaren av brakettene som brukes av ortodontisten.

Noen tålmodig De var vellykkede ved å korrigere den linguale Lisp ved hjelp av taleterapi teknikker. Til slutt vil ditt språk imidlertid bli vant til braces og din måte å snakke om å gå tilbake til normal.

L’Lingual-enheten er mer ubeleilig enn andre enheter?

Uansett hvilken type enhet du velger, vil du føle litt ubehag når tennene dine begynner å bevege seg.

De fleste opplever denne smerten som en kjedelig smerte og kan generelt lindres med benk-top-stoffer. Du vil sannsynligvis spise myke matvarer som yoghurt, ris og egg på Coque til smerten er dempet.

L’Apparatet kan også forårsake smerte når angrep kommer i kontakt med myke vev ved munnen inne. Med l’lingual språk, språk er en felles Smertestillende på grunn av posisjonen til brakettene.

For noen pasienter er ubehaget av språkarmaturer betydelig. For å forbedre pasientkomforten gjør flere og flere produsenter mindre og smoere språkforbindelser. Braketter kan også tilpasses, noe som har vist seg å synke.

For å lindre kortsiktige sårpunkter, kan du prøve en smertestillende gel for topisk bruk eller en liten mengde voks på de skarpe kantene av angrepene. Hvis en tråd treffer eller riper, må du kontakte din ortodontist. Kablene kan kuttes for å hindre dem i å bevege seg.

Hva er fordeler og ulemper med språkarmaturer?

fordeler

 • Språkutstyr er praktisk talt usynlig.
 • De retter effektivt de fleste biteproblemer.
 • De kan tilpasses for å øke komforten og maksimere effektiviteten.

Ulemper

 • Språkinnretninger kan være dyrere enn andre typer ortodontiske apparater.
 • Kan forårsake et bemerkelsesverdig ubehag, spesielt alle & # 8217;.
 • Kan gi deg en midlertidig barbet.
 • Kan ta lengre tid enn konvensjonelle stiftbraketter.

Ta bort

L’Lingualenheten kan være et godt alternativ hvis du trenger ortodontiske apparater, men du vil ikke at de skal være tydelige. Fordi de er festet på baksiden av tennene, er de ikke synlige som konvensjonelle apparater.

Avhengig av kostnadene i ditt område og dine spesielle dentalbehov, kan lingual armaturer koste mer enn vanlige apparater og behandlingstid også kan være litt & # 8216; lengre.

Du bør forvente en liten og # 8216; av smerte mens språket ditt blir vant til parenteser, og du bør være forberedt på en liten LISP for de første ukene eller månedene av behandlingen.

Den beste måten å avgjøre om språket armaturer er et godt alternativ for deg, er å møte en ortodontist. De kan analysere tennene dine og gi deg den beste behandlingslinjen for deg.