Lockuous tenner – også kjent som primære eller melke tenner

Hva er løvstenner?

Lockuous tenner er det offisielle termen for melk tenner, melk tenner eller primære tenner. Løvet tenner begynner å utvikle seg under den embryonale fasen og deretter begynne å vises omtrent 6 måneder etter fødselen.

Det er typisk 20 primære tenner: 10 høyere og 10 nedre. Vanligvis eksploderer de fleste av dem når barnet er ca 2 og en halv år gammel.

Når barnets tenner kommer inn?

Vanligvis vil barnets tenner begynne å komme inn når de har ca 6 måneder. Den første tannen til å skrive inn er vanligvis den sentrale incisorene & # 8211; Middels, Front Tooth & # 8211; På underkjeven. Den andre tannen som kommer, er vanligvis rett ved siden av den første: den andre sentrale intreden på underkjeven.

De neste fire tennene som kommer inn, er vanligvis de fire øvre snittene. De begynner vanligvis å bryte om lag to måneder etter oppføringen av samme tann på underkjeven.

De viktigste molarene er vanligvis den siste av de 20 løvlede tennene, som kommer inn når barnet er ca 2 og en halv år gammel.

Alle er forskjellige: noen får melk tenner først, andre senere. Hvis du har spørsmål eller tvil om barnets primære tenner, spør din tannlege.

De American Academy of Pediatrisk Tannlege antyder at barnets første dental besøk skal være før du når 1 år gammel, innen 6 måneder fra utseendet til den første tannen.

Når permanente tenner kommer?

De 20 melketennene til barnet ditt vil bli erstattet med 32 permanente eller voksne tenner.

Du kan forvente at barnet ditt begynner å miste sine løvfiske tenner rundt 6 år. Den første som går bort, er vanligvis den første inntektene: de sentrale snittene.

Barnet ditt mister vanligvis den siste løvfiske tannen, typisk hunden eller den andre molar, rundt 12 år.

Hvordan løvfiske tenner er forskjellig fra voksne tenner?

Forskjellene mellom primære tenner og voksne tenner inkluderer:

  • Neglelakk. Emaljen er den siste ytre overflaten som beskytter tennene fra kariene. Det er vanligvis tynnere på primære tenner.
  • Farge. Løvfiske tenner synes ofte å være hvitere. Dette kan tilskrives den tynneste emaljen.
  • Kutt det. Primære tenner er generelt mindre enn permanente voksne tenner.
  • Form. De fremre permanente tennene har ofte fremspring som har en tendens til å forsvinne over tid.
  • Røtter. Røttene av melk tenner er kortere og tynne fordi de er designet for å falle.

Ta bort

Lockuous tenner, også kjent som melk tenner, primære tenner eller melke tenner, er dine første tenner. De begynner å utvikle seg under den embryonale fasen og begynne å eksplodere gjennom tannkjøttet ca 6 måneder etter fødselen. Alle 20 er generelt alle «8217, alder på 2 og et halvt år.

Løftende tenner begynner å falle rundt 6 år for å bli erstattet av 32 permanente voksne tenner.