Lobo-cyster av øret: årsaker, behandlinger og mer

Cos’er en lobe cysten av øret?

Det er vanlig å utvikle fremspringene over og rundt loben til cystanropene. De er like i # 8217; aspektet til kviser, men de er forskjellige.

Noen cyster trenger ikke omsorg. Hvis cysten forårsaker smerte eller ikke forsvinner, bør du se etter en legehjelp.

Bilder av en lobe cysten av øret

Hvordan identifisere en lobe cyst Dell’øre

Øre lobe cyster er som klumper som ligner på poser laget av døde hudceller. De ser ut som små glatte fremspring under huden, som ligner en flekk. Fargen varierer litt fra # 8217; pigmentering av hudpigmentering til rødt. Vanligvis er de ikke større enn en ertstørrelser. Men du bør se dem for å se om de endres i størrelse.

De er nesten alltid gunstige og bør ikke forårsake problemer unntatt et lite estetisk problem eller en liten distraksjon. For eksempel kan det være ubeleilig hvis hodetelefonene dine gni oss mot.

Stedene hvor du finner dem inkluderer:

  • På hodebunnen
  • inne i øret
  • Bak # 8217; øre
  • I den auditive kanalen

Hvis en cyste er skadet, kan en væske kalt keratin komme ut, som har en tekstur som ligner tannkrem.

Hva forårsaker en lobe cyste dell’øre?

En lobe cysten av øret er også kjent som epidermoid cyster. Disse oppstår når cellene i’epidermis som burde vært eliminert, trenger inn i huden og multipliserer. Disse cellene danner veggene på cysten og utskiller keratin, som fyller cysten.

Skadet pilifier-follikler eller sebaceous kjertler kan forårsake dem. Cyster har ofte også en tendens til å fungere i familien eller kan danne uten grunn. De forekommer hos de fleste på et tidspunkt. Imidlertid er de generelt ikke en grunn til bekymring.

Risikofaktorer å vurdere

Det er faktorer som kan sette deg med størst risiko for å utvikle en cyste. Disse inkluderer:

  • Ha et sjeldent syndrom eller genetisk sykdom
  • Etter å ha passert pubertetalderen & # 8211; Cyster utvikler sjelden i barn og nyfødte
  • Å ha en historie om eller for tiden med akneproblemer, er huden din mer tilbøyelig til å utvikle flytende klumper
  • hudlesjoner som reagerer cellene på en unormal måte og begraver dypere inn i huden, og forårsaker dannelsen av en knutepunkt

Hvordan diagnostisere cysterene til Lobe Dell’øre?

Hvis du føler en fremspring rundt lobeet på # 8217; øre eller hodebunnen, mest sannsynlig er det en godartet cyste og vil gå bort uten behandling. Noen ganger blir cysten større, men det bør fortsatt gå bort uten behandling.

Du bør konsultere en lege hvis cysten blir stor, det forårsaker smerte eller påvirker # 8217; høre. Du bør også se på fargen. Hvis fargen begynner å forandre, kan den bli smittet. Du bør se etter en legehjelp for å fjerne den via en enkel gravering.

Hvordan en lobe cyste behandles; øre?

Behandling for en cyste avhenger av alvorlighetsgraden. Hvis cyste ikke forårsaker noen problemer, er det ikke nødvendig å behandle det. Bør forsvinne uten behandling.

Du kan fjerne det hvis du finner at cysten er ubehag, smerte er betydelig eller cysten vokser opp for å nå ubehagelige dimensjoner. Også, hvis cysten forårsaker langvarig smerte eller tap av hørsel, bør du gjøre en avtale med en lege for å unngå en & # 8217;.

En lege kan fjerne den med A’operasjon i lokalbedøvelse. Legen vil kutte cysten, vil trekke den ut og sy den på huden.

Hvis cysten regrer seg, kan noe noen ganger skje, lett kan fjernes igjen.

Hva er perspektivet for lobe cyster av lobe;?

Lobo-cyster av øret er nesten alltid godartet og forsvinner uten behandling. Vanligvis er de bare en liten distraksjon. Hvis de vokser og begynner å forårsake smerte eller til og med et lite tap av Høring, bør du umiddelbart fikse en avtale med legen din for å diskutere behandlingsalternativer.