Livsstilsendringer for å hjelpe til med å håndtere avib: Kosthold, mosjon og mer

Beskrivelse

Atrial fibrillering (AFIB) er tilstanden til den vanligste uregelmessige hjerterytmen. L’Afib forårsaker en ujevn og uforutsigbar elektrisitet i hjertet av hjertet (Atri).

Under en AFib-begivenhet gjør elektriske signaler hjerteslag raskt og uregelmessig. Disse kaotiske hjerteslag kan forårsake en rekke symptomer, inkludert pustevansker, kortpustethet og tretthet.

Behandling for atriefibrillering inkluderer ofte en kombinasjon av narkotika og livsstilsendringer.

Lev med Afib

Atrial fibrillering kan forårsake symptomer fra tid til annen. Disse symptomene kan være irriterende. Den større risikoen for atrieflimmer er hjerneslaget eller # 8217; hjertesvikt. Personer med atriefibrillering har større risiko for disse to dødelige komplikasjonene.

Din livsstil kan i stor grad påvirke risikoen for atriale fibrilleringshendelser, slag og hjertesvikt. Her er flere endringer i livsstil som kan bidra til å redusere risikoen.

Utvikle et bedre kosthold

Mer enn noen annen faktor, hva du spiser, kan påvirke hvordan du føler. Eksperter som L’American Heart Association (AHA) antyder at folk med AFIB adopterer a Dårlig natrium og fett diett.

En diett designet for personer med hjerte sykdommer kan være nyttig for personer med atrieflimmer. Konsentrere deg om å spise en rekke friske frukter og grønnsaker. Smak maten med aromatiske urter eller friske vinegarer i stedet for salt. Bruk skinny kjøtt kutt og prøv å spise fisk to eller tre ganger i uken.

HOLD D’EYE K

Mat kan også påvirke suksessen til en behandling med atrieflimmer. For eksempel, folk som bruker warfarin (Coumadin) for å redusere risikoen for blodpropper, må være oppmerksom på deres Vitamin K inntak.. Vitamin K er et næringsstoff tilstede i grønne bladgrønnsaker, brokkoli og fisk. Det spiller en rolle i produksjonen av koagulasjonsfaktorene.

Forbruket av vitamin K Rich Foods under warfarininntaket kan forårsake ustabile koagulasjonsnivåer. Dette påvirker risikoen for hjerneslag. Pass på at du snakker med legen din i «8217; vitamin K-inntaket for din behandling.

Ikke-vitamin K (NOAC) Oral antikoagulanter anbefales nå i forhold til warfarinet, delvis fordi vitamin K ikke reduserer effekten av NOACS som det gjør warfarin. Snakk med legen din om hvilke stoffer som kan være egnet for deg.

Slutt å røyke

Hvis du har blitt diagnostisert atriell fibrillering, er det på tide å slutte å røyke. Nikotin, kjemikaliet som skaper avhengighet i sigaretter, er en stimulant. Stimulerende midler øker hjertefrekvensen og kan forårsake en atriefibrilleringshendelse.

Videre er røykfritt godt for generell helse. Røyking er en risikofaktor for forskjellige kroniske sykdommer, inkludert koronar sykdom (CAD) og kreft. Mange mennesker prøver å slutte vellykket med patcher og tannkjøtt for å slutte å røyke fra disken.

Hvis disse ikke lykkes, snakk med legen din om andre stoffer eller terapier. Først kan du slutte å røyke, bedre.

Begrenser alkoholinntaket

Et glass vin kan hjelpe deg med å slappe av etter en lang dag, men det kan forårsake alvorlige problemer for hjertet ditt hvis du har avib. utdanning vis at alkoholen kan utløse en episode av atriefibrillering. Sterke drikkere og folk som drikker ukontrollabel er mer sannsynlig å oppleve en episode av atrieflimmer.

Men de er ikke bare store mengder alkohol for å sette deg i fare. EN Kanadisk studie Han oppdaget at drikking moderat kunne forårsake en atrie fibrillering episode. For menn, dette ville bety å drikke fra 1 til 21 drinker i en uke. For kvinner, ville det bety 1 til 14 drinker i en uke.

Spark kaffe

Koffein er en stimulerende tilstede i mange matvarer og drikkevarer, inkludert kaffe, brus og sjokolade. For personer med avib kan koffein representere en trussel siden stimulanter kan øke hjertefrekvensen. L’Afib er følsom for hjertefrekvensendringer, så noe som endrer din naturlige rytme, kan forårsake en episode av AFIB.

Men dette betyr ikke at du må fullstendig redusere koffein. Å drikke for mye koffein kan utløse Afib, men en kopp kaffe er sannsynligvis bra for de fleste. Snakk med legen din i risikoen din.

bevege seg

L’Øvelse er viktig for både generell helse og helse i hjertet ditt. En vanlig fysisk aktivitet kan forhindre en rekke forhold og sykdommer som kompliserer atrieflimmer, inkludert fedme, diabetes, hjertesykdom og muligens kreft.

L’Øvelse er også bra for sinnet. For noen mennesker, står overfor L’Afib kan forårsake stor angst og frykt. L’trening kan bidra til å naturligvis forbedre humøret ditt og hindre følelsesmessige problemer.

Pause

Hvile og avslapning er fordeler for kropp og sinn. Stress og l’angst kan forårsake dramatiske fysiske og kjemiske endringer, spesielt til hjertet ditt. Korrekt avslapning kan hjelpe deg med å behandle skade.

Hvis du tar litt tid på kalenderen din for forretningsmøter og avtaler, må du også finne tid til å ha det gøy. Gi deg en bedre balanse mellom arbeid og privatliv, og ditt hjerte vil takke for dette.

Design din behandling med legen din

Behandling for atriefibrillering er ikke en gyldig plan for alle. Personer med atriefibrillering bør skape din egen behandlingsplan med legen din. Denne planen vil trolig inkludere både narkotika og livsstilsendringer.

Å finne den beste behandlingsplanen kan ta tid. Legen kan prøve forskjellige typer behandlinger med deg før du finner en som best bidrar til å forhindre symptomene på atriell fibrillering. Over tid vil du imidlertid være i stand til å forhindre noen av risikofaktorene dine og redusere sannsynligheten for komplikasjoner relatert til AFIB.