Liste over fobier: Hvor mange er det?

Beskrivelse

En fobi er en irrasjonell frykt for noe som ikke sannsynligvis vil forårsake skade. Ordet selv kommer fra det greske ordet fobos, som betyr frykt eller horror.

L’hydrofobi, for eksempel, oversetter bokstavelig talt i frykt for vann;.

Når noen har en fobi, eksperimenter A’intens frykt for et gitt objekt eller en situasjon. Fobiene er forskjellig fra normal frykt fordi de forårsaker et betydelig ubehag, som kan forstyrre livet hjemme, på jobb eller skole.

Folk med fobie unngår aktivt objektet eller den fotograferte situasjonen, eller bærer den med en «intensiv frykt eller angst.

Fobiene er en type D’angst. Lidelser d’angst er svært vanlige. Det anslås som påvirker mer enn 30 prosent Oss voksne på en tid av deres liv.

I diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser, Fifth Edition (DSM-5), L’American Psychiatric Association skisserer mange av de vanligste fobiene.

L’Agorafobi, en frykt for steder eller situasjoner som utløser frykt eller impotens, er identifisert som frykt spesielt vanlig med sin unike diagnose. Selv sosiale fobier, som er frykt relatert til sosiale situasjoner, identifiseres med en unik diagnose.

Spesifikke fobier er en «8217; bred kategori av unike fobs relatert til spesifikke objekter og situasjoner. Spesifikke fobier påvirker et estimat 12.5 prosent Amerikanske voksne.

Fobiene er tilgjengelige i alle former og størrelser. Siden det er et uendelig antall objekter og situasjoner, liste liste over spesifikasjon fobier er ganske lang.

Ifølge DSM faller spesifikke fobier vanligvis i fem generelle kategorier:

 • Frykt relatert til dyr (edderkopper, hunder, insekter)
 • Frykt relatert til det naturlige miljøet (høyder, torden, mørke)
 • Frykt relatert til blod, skade eller medisinske problemer (injeksjoner, ødelagte bein, faller)
 • Frykt knyttet til spesifikke situasjoner (flygende, få på en heis, kjøre)
 • Annet (kvelning, sterke lyder, drukning)

Disse kategoriene inkluderer et uendelig antall spesifikke objekter og situasjoner.

Det er ingen offisiell liste over fobier i tillegg til det som er skissert i DSM, derfor har leger og forskere oppfunnet navnene sine når det er behov. Dette er vanligvis laget ved å kombinere en gresk (eller noen ganger latin) prefiks som beskriver fobien med suffiks-fobien.

For eksempel vil en frykt for vannet bli kalt ved å kombinere Hydro (vann) og fobi (frykt).

C’Det er også en ting som frykt for frykt (Foophobia). Dette er faktisk mer vanlig enn du kanskje forestiller deg.

Folk med D & # 8217-forstyrrelser; Angst opplever noen ganger panikkanfall når de er i visse situasjoner. Disse panikkanfallene kan være så ubehagelige at folk gjør alt for å unngå dem i fremtiden.

For eksempel, hvis du har et panikkanfall mens du surfer, kan du frykte å navigere i fremtiden, men du kan også frykte panikkanfall eller frykt for å utvikle hydrofobi.

Liste over vanlige fobier

Studiespesifikasjon Phobias er en komplisert prosess. De fleste søker ikke behandling for disse forholdene, så de for det meste ikke rapporterte tilfellene.

Disse fobiene varierer også basert på kulturopplevelser, sex og alle år gammel.

En 1998-undersøkelse på mer enn 8000 intervjuet publisert i British Journal of Psychiatry Han fant ut at noen av de vanligste fobiene inkluderer:

 • Akrofobi, frykt for’høyde
 • Aerophobia, frykt for å fly
 • arachnophobia, frykt for edderkopper
 • AstraFobia, frykt for torden og lyn
 • Autofobi, frykt for å være alene
 • klaustrofobi, frykt for begrensede eller overfylte rom
 • Hemofobi, frykt for blod
 • Hydrofobi, frykt for’vann
 • OFIDiophobia, frykt for slanger
 • Zoophobia, frykt for dyr

Unike fobier

Spesifikke fobier har en tendens til å være utrolig spesifikk. Noen så mye at de bare kan påvirke en håndfull mennesker om gangen.

Disse er vanskelige å identifisere fordi de fleste ikke rapporterer uvanlig frykt for sine leger.

Eksempler på noen av de mest uvanlige fobiene inkluderer:

 • Alektorofobi, frykt for kyllinger
 • Onomatophobia, frykt for navn
 • Pogonophobia, frykt for barbs
 • Nephophobia, frykt for skyer
 • Crioophobia, frykt for is eller kulde

Summen av all frykt så langt

Kanalen en fobi

Fobiene behandles med en kombinasjon av terapi og narkotika.

Hvis du er interessert i å finne en behandling for din fobi, bør du gjøre en avtale med en psykolog eller en kvalifisert psykisk helsepersonell.

Den mest effektive behandlingen for spesifikasjon Phobias er en type psykoterapi som kalles terapi Dell & # 8217;. Under terapi Dell’eksponering, arbeider med en psykolog for å lære å desensibilisere deg på objektet eller situasjonen som temaer.

Denne behandlingen hjelper deg med å endre tankene dine og følelsene om objektet eller situasjonen, slik at du kan lære å kontrollere dine reaksjoner.

L’Målet er å forbedre kvaliteten på livet ditt, for ikke å bli hindret eller bekymret av din frykt.

Terapi Dell’eksponering er ikke så skremmende som det kan virke i begynnelsen. Denne prosessen utføres ved hjelp av en kvalifisert psykisk helsepersonell, som langsomt kan veilede deg gjennom økende eksponeringsnivåer sammen med avslapningsøvelser.

Hvis de er edderkopper, vil du bare begynne å tenke på edderkopper eller situasjoner du kan møte en. Slik at du kan bytte til bilder eller videoer. Så kanskje gå til et sted hvor de kan være edderkopper, som en kjeller eller en skogkledd område.

Det vil ta litt tid før du faktisk blir bedt om å se eller berøre en edderkopp.

Legen din kan gi deg noen anti-angstmedisiner som kan hjelpe deg gjennom terapien på & # 8217;. Selv om disse legemidlene ikke er akkurat en behandling for fobier, kan de bidra til å gjøre terapi av eksponering mindre distressing.

Narkotika som kan bidra til å redusere følelser av ubehag av angst, frykt og panikk inkluderer beta-blokkere og benzodiazepiner.

L & # 8217;

Fobiene er en vedvarende, intens og urealistisk frykt for et gitt objekt eller en situasjon. Spesifikke fobier er knyttet til visse objekter og situasjoner. Generelt innebærer frykt relatert til dyr, naturlige miljøer, medisinske problemer eller spesifikke situasjoner.

Mens fobs kan være ekstremt ubehagelig og utfordrende, kan terapi og narkotika hjelpe. Hvis du tror du har en fobi som forårsaker A’avbrudd i livet ditt, snakk med legen din for en evaluerings- og behandlingsalternativer.