Lingual frenulum: behandling og forebygging av unormale forhold

Del på Pinterest

Det linguale frenulumet er en fold av slimhinnen som ligger under den sentrale delen av språket. Hvis du ser på deg i speilet og reiser opp språket, vil du kunne se det.

Det linguale frenulumet bidrar til å forankre tungen til munnen. Det virker også for å stabilisere språkbevegelser. Av denne grunn er det viktig for funksjoner som å snakke, spise og svelge.

Ulike forhold kan påvirke lingual frenulum og # 8217; omgivende område. Fortsett å lese for å lære mer om disse forholdene og på de tingene du kan gjøre for å behandle dem eller forhindre dem.

Unormalt vedlegg

Det linguale frenulumene strekker seg normalt fra bunnen av munnen til mediansprogen. Imidlertid kan det i noen tilfeller være festet unormalt.

En unormalt festet lingual frenulum kan påvirke både nærings- og utviklingsstadier hos barn. Av denne grunn er det noe som er sjekket rutinemessig ved fødselen.

Språkens bånd, også kjent som AnchiLogloxia, er forårsaket av et kort lingual frenulum. I dette vedlegget er språket nærmere knyttet til bunnen av munnen.

Denne kortere lengden hemmer bevegelsen av språket. Barn med bundet tunge kan eksperimentere:

 • Amming problemer, noe som resulterer i lav vektøkning
 • Språkproblemer, spesielt med artikulasjon av lyder for L, R, T, D, N, Z og Th
 • Vanskelighetsgrad å spise visse matvarer, hvordan du slikker en iskrem
 • Problemer med underbenker, på grunn av trykket på kjeften fra språket som ligger på et lavere nivå
 • Obstruktiv søvnapné, sannsynligvis på grunn av endringer i utviklingen av ansiktet og økt pust fra munnen

Behandle en kort lingual frenulum

Behandlingen av et kort lingual frenulum kan være kontroversielt. Hvis du ikke finner fôrings- eller utviklingsvansker, kan legen din foretrekke en vakker ventetid. Dette fordi lingual frenulum kan vokse naturlig med alderen med alderen.

Hvis behandlingen er nødvendig, er det to mulige tilnærminger:

 • Frenotomi. Denne tilnærmingen brukes vanligvis i nyfødte og inkluderer skjæring eller rask utskjæring av lingual frenulum med sterile saks.
 • Brenuloplasty. Denne mer komplekse prosedyren bidrar til å frigjøre lingual frenulum og utføres under generell anestesi.

Linguuli smerte

Noen ganger kan du merke at området rundt det linguale frenulumet er vondt eller sårt. Dette kan skyldes noe synlig som et sår eller et sår. Men i noen tilfeller kan årsaken ikke være så åpenbar.

Følgende ting kan få deg til å prøve smerte på eller rundt det linguale frenulumet:

 • Et sår til munnen
 • Vitaminmangel som for B12, folsyre og jern som kan forårsake tunge smerte
 • Noen munns, som kan forårsake irritasjon på språket
 • Noen stoffer som ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) og beta-blokkere, som kan forårsake sår
 • Behansk sykdom, en sjelden tilstand der betent blodkar kan føre til utvikling av sår

Hindre og kurere et sårt lingual frenulum

Du kan gjøre følgende ting for hjelp og forhindre smerte eller rundt det linguale frenulumet:

 • Øv god oral hygiene.
 • Unngå å bruke produkter eller narkotika du har lagt merke til fordi smerte eller irritasjon.
 • Under helbredelsen, prøv å ikke spise mat som kan irritere ditt språk ytterligere. Eksempler er krydret eller sure matvarer.
 • Suger isbiter for å lindre smerte.
 • Pass på at du tar nok vitaminer for å hindre mangler. Ta vitamintilskudd om nødvendig.
 • Bruk topiske benkprodukter (OTC), slik som de som inneholder benzokain og hydrogenperoksid, for å lindre smerte forbundet med sår.
 • Hvis du trener sport, bruk et munnstykke for å unngå skade på munnen din.

Sår hals på lingual frenulum

Magesår er skader som kan utvikles i munnen eller på tannkjøttet. Noen ganger kan de oppstå under språket, nær det linguale frenulumet. Sår sårene er typisk runde eller ovale form med en rød grense og kan være smertefullt.

Årsaken til astrene er ikke klart, men det er en rekke ting som ser ut til å utløse dem, inkludert men ikke begrenset til stress, skade og matfølsomhet.

Forebygging og behandling av AFTE

Selv om afterene ofte forsvinner i en eller to uker, er det flere trinn du kan ta for å hjelpe ta hånd om Afte og hindre nye:

 • Bruk topical OTC-produkter for å lindre smerte og fremme raskere helbredelse. Søk produkter som inneholder hydrogenperoksid, benzokain eller fluokinonid.
 • Prøv å skylle munnen med saltvann eller suge isbiter for å lindre smerte.
 • Følg gode orale hygienevaner.
 • Hold deg unna maten du kan være sensitiv eller at du forårsaket avte i fortiden. Unngå potensielt irriterende matvarer, for eksempel krydret mat, mens fôrene er helbredende.
 • Pass på at du følger et godt balansert kosthold for å hindre ernæringsmessige mangler. Bruk vitamintilskudd om nødvendig.
 • Finn måter å lindre stress på.
 • Kontakt legen din dersom astenene ikke reagerer på hjemmepleie;. De kan være i stand til å foreskrive narkotika som kan hjelpe med helbredelse.

Sjokk eller hud etikett på lingual frenulum

Du har lagt merke til noe som ligner en fremspring eller Lærmerke nær din linguale frenulum og du lurte på hva det kunne være? Selv om hudetikettene ikke forekommer på språket, er det noen mulige årsaker til fremspring eller noduler:

Plica fimbriata

De drevne plikene er små kanter som består av slimhinnen. Parallelt med begge sider av lingual frenulum kan bli funnet.

Disse frynsene kan ha delikate utvidelser som vokser fra dem. Disse utvidelsene kan virke skinnende tag, men de er helt normale og uskyldige.

Lymfoepithelialcyster (LEC)

Lecs er en sjelden type cyster som kan forekomme i forskjellige deler av kroppen, selv over eller under språket. De er ikke-kreftformige vekst som er sode og gule eller kremaktige.

Lecs er generelt indolor, men i noen tilfeller kan hevelse eller drenering oppstå. De kan kirurgisk fjernes og gjentakelsen av cysten er sjelden.

Oral Human Papilloma Virus (HPV)

L’HPV er A’viral infeksjon som kan overføres munn Oralsex. Mange ganger er det asymptomatisk, men i noen tilfeller kan det forårsake vorter å godkjenne.

L’HPV er også forbundet med svulster. Faktisk antas det å være årsaker 70 prosent av munnen og hals Tumorer i USA.

Selv om typer HPVer som forårsaker vorter ikke er det samme som de som forårsaker kreft, er det fortsatt en god innsats, kontakt legen din dersom du tror at du har en «8217; HPV oral infeksjon. De kan gi deg råd om hvordan du fjerner vekst.

Du kan unngå å ta HPV i munnen ved hjelp av kondom eller tanndam under oralsex. Selv om det ikke er testet for oral HPV, kan selv HPV-vaksinen være D & # 8217;.

Revet lingual frenulum

I noen tilfeller kan det linguale frenulumet rive eller rive. Dette skjer veldig ofte på grunn av skade eller traumer til munnen eller ansiktet, som et objekt som settes inn i munnen med for mye kraft.

Laken av lingual frenulum eller andre orale lesjoner kan være et tegn på misbruk. Faktisk har ansiktsskader blitt rapportert eller munn opp til 49% av nyfødte og 38% av små barn som har hatt fysisk overgrep.

Behandle en revet lingual frenulum

Små tårer på lingual frenulum helbreder ofte alene. Men siden området rundt det linguale frenulumet inneholder mange blodårer, kan blødning være et problem. Av denne grunn kan større tårer be om poeng.

Lingual frenulum piercing

Ulike muntlige piercinger har blitt stadig mer populære, inkludert de i lingual frenulum. For å gjøre dette er lingual frenulum perforert horisontalt. Juveler som en bar eller en ring kan da settes inn gjennom piercing.

Som hver piercing, vil du prøve smerte med en lingual frenulum piercing. Imidlertid kan smertenivået variere fra individ til individ. På samme måte kan selv helbredende tid variere fra person til person. Vanligvis varierer fra 3 til 6 uker.

Det finnes en rekke komplikasjoner forbundet med tungen piercing helbredelse, hvorav en er infeksjonen. L’Våt og varmt miljø i munnen er det ideelle stedet hvor bakterier vokser og trives.

Forebygging og behandling av infeksjoner

Du kan bidra til å forhindre infeksjonen under helbredelse ved å fortsette som følger:

 • Fortsett å øve god oral hygiene. Dette inkluderer børsting, interdental wire og # 8217; bruk av kollidere uten alkohol.
 • Unngå å spille eller røre på piercing. Hvis du må røre ved det, må du sørge for at du har rene hender.
 • Forsink seksuell kontakt, inkludert franske kyss og oralsex, opp til ferdigstillelse av helbredelse.
 • Unngå å nedsenke deg i vann der mikrober kan være tilstede, for eksempel innsjøer eller bassenger

Hvis kjente tegn på infeksjon som unormal smerte eller hevelse, blødning eller pus-sekresjon, bør du sørge for at du konsulterer legen din. Du må kanskje trenge antibiotika til å behandle infeksjonen.

Når skal du se en lege

Det er noen situasjoner som involverer det linguale frenulumet som du bør konsultere en lege på. Inkluder følgende:

 • Bemerker at barnet ditt har problemer med å amme
 • har problemer med oppgaver som å snakke eller spise som kan tilskrives linken med språket
 • Opplever vedvarende smerte rundt det linguale frenulumet som ikke har en klar årsak
 • Utvikle sår som er store, tilbakevendende eller vedvarende
 • ha en fremspring eller uforklarlig nodule som ikke går bort
 • Få en god tåre i det linguale frenulumet eller en tåre som bløder rikelig
 • Ha en piercing i det linguale frenulumet som kan bli smittet

L & # 8217;

Det linguale frenulumet er en fold av stoff som bidrar til å ankre og stabilisere språket. Det er viktig for mange ting, inkludert å snakke og spise.

Det finnes en rekke forhold som kan påvirke lingual frenulum. Disse kan inkludere ting som unormale vedlegg, labial herpes eller tårer.

Hvis vedvarende, tilbakevendende eller bekymringsfulle symptomer oppstår i eller rundt det linguale frenulumet, gjør en avtale med legen din. Kan hjelpe deg med å finne ut hva symptomene dine kan forårsake.