Lindring av ryggsmerter fra antidepressiva

Forskere sier at å ta antidepressiva kan gi kortsiktig lindring for ryggsmerter. Det er andre skritt du også kan ta.

Del på PinterestFysisk aktivitet og ergonomi er to måter å prøve å få lindring fra kroniske korsryggsmerter. Getty bilder

Leger foreskriver ofte antiinflammatoriske legemidler og anbefaler fysioterapi for å behandle ryggsmerter.

Men hva med antidepressiva?

TIL nylig studie skrevet av leger i Australia og Nederland fant at antidepressiva amitriptylin var effektiv for å redusere korsryggsmerter på kort sikt.

Men det er et problem.

Mens antidepressivaet var effektivt etter tre måneder, var dets positive effekter mindre signifikante etter seks måneder.

Studieforfatterne bemerker at selv om en større studie ville være nyttig, indikerer funnene deres at et antidepressivt legemiddel kan være nyttig for korsryggsmerter – og er absolutt mindre skadelig enn opioidbehandling.

«Denne studien sier at når pasienter behandles med antidepressiva, er de ikke like plaget av smertene,» forklarte Dr. Charla Fischer, førsteamanuensis i ortopedisk kirurgi ved New York Universitys School of Medicine. «Smertepoengene forblir de samme, men det er mer det mentale synet på å ikke være så plaget av smerten som er annerledes.»

Stress og ryggsmerter

Mens den fysiske kilden til korsryggsmerter ofte kan identifiseres gjennom testing, har den mentale og følelsesmessige belastningen av stress og depresjon en tendens til å forverre problemet.

Kort sagt, ryggsmerter er ikke alt i hodet ditt. Men det som er i hodet ditt kan ha en måte å gjøre ting verre på.

Fischer sier at et av hans første skritt i å snakke med en pasient er å nøste opp i hverdagen hans for å identifisere mulige stressfaktorer.

«Jeg pleier å snakke med dem om hvordan de kommer på jobb, hva slags arbeid de gjør, om de liker det og hvordan det går generelt,» sa han. «Dette åpner døren for andre problemer som kan plage dem og gir en følelse av aktivitetene deres i forhold til hva som kan forårsake ryggsmerter.»

Det faktum at mange mennesker gjør stillesittende jobber som ser at de sitter på den daglige pendlingen, og deretter sitter ved skrivebordet for dagen, ofte stirrer på en dataskjerm, er en oppskrift på stress.

«Alle disse tingene er fysisk stressende, og så er det det følelsesmessige stresset,» sa Fischer til Healthline. «Noen mennesker har stress i magen og lider av IBS, noen mennesker lider av angst og noen mennesker har ryggsmerter. Alt avhenger av den enkelte. «

Når det gjelder en diagnose, kan en enkel MR eller røntgen gi legene en ide om de fysiske faktorene – enten de er degenerative, traumatiske eller relatert til deformitet – som bidrar til ryggsmerter.

Men det er vanskelig å analysere hvor mye smerte som kommer fra disse fysiske faktorene og hvor mye det kommer fra stress.

«Hvis du har noe å se som vi kan se på en MR eller røntgen, og vi kan indikere, kombinerer det å ha noen form for depresjon eller angstdiagnose,» forklarte Fischer. «Vi ser ikke mange pasienter hvor vi kan diagnostisere at det er mer psykisk enn fysisk. Det er virkelig vanskelig å forutse det. Stress er en komponent? Det er vanligvis det, så vi pleier å behandle alt sammen med fysioterapi og antiinflammatoriske midler ved å behandle muskelskadene deres.

Ergonomi og fysisk aktivitet

De fleste av oss har ikke luksusen av å kunne slutte i en stressende jobb, men det finnes måter å gjøre ting mer utholdelig på.

Fischer sier at det oppfordrer pasienter til å gjøre små, men betydelige endringer for å forbedre komfortnivået gjennom dagen, fra og med morgenpendlingen.

«Jeg starter med å sørge for at de føler seg komfortable på pendlingen,» sa han. «Jeg sørger også for at vesken de har med seg på jobb eller skole ikke er for tung, da de kan være ekstra smerteutløsere. Når de først er på jobb, er det noen ergonomiske funksjoner jeg snakker med dem om for å sikre at ryggen og nakken min er i god posisjon.

Han sier det er greit å sette seg ned for å få jobben gjort, men det kan oppstå problemer når det blir for mye uavbrutt sitting i en arbeidsdag.

«Det er ikke nødvendigvis at det å sitte er så forferdelig, men å sitte i 10 timer om gangen, direkte, er virkelig ødeleggende og kan føre til spasmer og smerte,» sa han. «Så jeg snakker med pasienter om å ta en pause eller jobbe ved et stående skrivebord.»

For å avbryte øktsyklusen anbefaler Fischer å stå opp hver time og drikke litt vann.

En annen måte å redusere stress og belastning på øynene er å ganske enkelt se utover.

«Se på noe naturlig som er i det fjerne,» sa Fischer. «Arbeidere kan oppleve problemer med øynene når de stirrer på en skjerm hele dagen. Så hvis de endrer fokus og ser bort, kan det bidra til å slappe av øynene, noe som også reduserer sjansene for hodepine og nakkesmerter. «

Det er også viktig å utnytte tiden som er avsatt i pauser og lunsjtider.

Fischer sier sosialt samvær med kolleger gir verdifull sosial stimulering og tilbakemelding. Pausene er også en utmerket anledning til å gå en tur.

«Stå opp og gå,» sa Fischer. «Å forlate kontoret til lunsj er alltid hyggelig. Å få litt frisk luft og sollys hjelper ikke bare ryggen, men alt. Det er en god skånsom øvelse for ryggmuskulaturen. Jeg er en stor tro på å gå. «

Bunnlinjen

Antidepressiva kan være effektive for å behandle korsryggsmerter på kort sikt.

En ny studie har konkludert med at å ta antidepressiva kan bidra til å lindre smerte eller bedre håndtere smerte over en tremåneders periode.

For langsiktig forebyggende omsorg er det imidlertid best å fokusere på ergonomi, fysisk aktivitet og egenomsorg.