Lilla ris: helsemessige fordeler, ernæring og kalorier

COS’Lilla ris er?

Vakkert farget og rik på næringsstoffer, fiolett ris er en gammel innpakning ris med opprinnelse i Asia. Hans korn er svart blekk når de er rå. Mens matlaging, bønner tar en intens og iriserende lilla farge.

Også kjent som svart ris, forbudt ris og # 8217 ris; keiser, legenden ønsker at lilla ris skal være opprinnelig reservert utelukkende for de gamle kinesiske keiserne. Dette kan ha vært på grunn av sitt utseende eller sjeldenhet. Purple ris var en hard høst å dyrke og kan ha vært mindre tilgjengelig som en kilde til mat enn andre typer ris.

Som alle risarter kommer fiolettris fra japansk ris og er teknisk en type gressfrø. Hans dyrking kan spores opp til 2500 BC Mørke fargebønner kunne ha vært resultatet av et mutert risgen.

Lilla ris er tilgjengelig i to former: som lang korn jasmin ris og som klebrig ris (glutinous). Begge former er glutenfrie.

Hva er helsemessige fordelene med lilla ris?

Det kan ha en interessant historie og et unikt aspekt, men den virkelige verdien av fiolett ris er ernæringsmessig, ikke-estetisk. Næringsstoffer i lilla ris inkluderer:

Antioksidanter

Fargen på den lilla risen er skapt av en flavonoid kalt anthocyanisk pigment. Denne samme pigmentet gir blåbær, auberginer og andre sunne frukter og grønnsaker deres intense farge. Anthemanists er fytokjemiske stoffer som er tilstede i planter.

De kan også ha Anti-inflammatoriske og anti-kreftfremkallende egenskaper. En kraftig antioksidant, L’anthocyanin har vært knyttet til reduksjon av tilfeller av diabetes, fedme og hjertesykdom. En studere Han forbød lilla ris til kreftforebygging i rotter.

Fiber

Klebrig lilla ris er en hel bønne, noe som betyr at det ytre laget av kli er intakt. Dette gjør det rik på fibre og litt hasselnøtt smak. Fiber er viktig for regelmessige tarmbevegelser og generell helse. Fiber kan også hjelpe deg med å miste vekt og nedre kolesterol og blodtrykk.

Protein

Purple ris er en god kilde til protein, noe som gjør det til en utmerket lagt til et vegetarisk kosthold. Proteiner bidrar til å redusere muskel tap ved å hjelpe kroppen å bygge og reparere muskelvev. Det hjelper også med cellevekst og holder sterke bein.

Jern

Lilla ris er en betydelig kilde til jern. Jern er et mineral som trengs for å bidra til å produsere røde blodlegemer og bære oksygen. Det støtter også overføringen av nerveimpulser, som styrer kroppsbevegelser. Uten nok jern kan anemi forekomme.

Hvordan sammenligne lilla ris med andre typer ris?

Det er omtrent 200 kalorier for 1/3 kopp klebrig lilla ris. Kalorieringen kan imidlertid variere avhengig av merkevaren. Integrert ris har ca 82 kalorier for 1/3 kopp. Som alle andre former for ris, er Purple Rice Gluten.

Som integrert ris, er lilla ris en hel bønne. De fleste fibre og næringsstoffer er inneholdt i kli og i bakterien. Hvit ris er et raffinert korn, noe som betyr at klansen og bakterien er fjernet. Dette gjør det mindre næringsrik.

Fra næringsdagens synspunkt er den integrerte og lilla risen begge foretrukne for hvit ris. Men beriket hvit ris inneholder noen av næringsstoffene som er fjernet under behandlingen.

Alle typer ris er rike på karbohydrater. Bekymret personer om diabetes bør velge høyere fibre alternativer, som kan redusere karbohydratpåvirkningen på blodsukkeret.

Lilla ris og den integrerte har lignende mengder fibre, men de bør bare være en del av det daglige fiberkravet. Den daglige fiberanbefalingen er mellom 20 og 25 gram for kvinner og mellom 30 og 40 gram for menn. Du bør også inkludere andre typer fibre i kostholdet ditt.

Lilla ris har vanligvis et høyere jerninnhold enn den integrerte risen. Det kan imidlertid variere mellom varemerker, så sørg for at du leser ernæringsetiketter.

Verken brun ris eller hvit ris inneholder anthocyan-lapen pigmenter, stoffet som gir ris lilla sin høye antioksidant innhold. Integrert ris inneholder antioksidanter, men kan ikke ha de samme høye nivåene av lilla ris.

Både den lilla og hele risen kan inneholde spor av arsen, et toksin som absorberes av jorda. Mengden arsen er i stor grad bestemt hvor ris dyrkes. Hvit ris har mindre forurensning fra arsen fordi dets ytre lag er fjernet. Hvis du er i tvil om arsen i ris, skyll det flere ganger før matlaging kan hjelpe deg med å fjerne den.

Hvordan å bruke

Med mindre du kjøpte forhåndsvasket ris, sørg for at du skyller ris lilla tre eller fire ganger i kaldt vann før du bruker det. L’Vann trenger ikke å være helt limt.

Ta med 1 kopp ris til delikat koke med 2 1/2 kopper vann. Du kan legge til 1 ss oliven eller smør, pluss 1/2 teskje salt, for å legge til smak, hvis du ønsker det. Lilla ris kan også kokes i kyllingbuljong, vegetabilsk kjøttkraft eller til og med kokosnøtt vann for en søtere smak.

Kok risen i en panne dekket til det meste av vannet; vann vil bli absorbert, omrøring ofte i ca. 20 minutter. Fjern fra varmen og la hvile dekket i ytterligere 5 minutter opp for å fullføre absorpsjonen av vannet;.

Ris vil forbli litt skarp i konsistensen. For en mykere ris, kok i ytterligere 10 minutter med 1/4 ekstra vannkopp over lav varme.

Lilla ris kan brukes i en hvilken som helst oppskrift som krever ris av noe slag, inkludert frites, ris kjøttboller og stews. Deilige og sunne oppskrifter for å prøve å inkludere:

Persisk salat av agurker og lilla ris: dette Plate hyggelig til ganen Det er perfekt for varmen og mengden. Bruk sitron, sjalott og koriander for å fullføre ris hasselnut smaken.

Miso krydret krydret kyllingvinger med lilla ris og courgette salat: dette betydelig tallerken gir en krydret trykk, takket være sin chili glasur.