Liggende amming: Hvordan og når du skal gjøre det

Del på Pinterest

Se barnet ditt på leppene og trekk ut tungen, og du vet at det er på tide å mate dem. Men du føler deg bedøvet, utmattet og fysisk svak. Hvordan vil du passere en’andre dukket?

Amming barnet ditt hver 2 eller 3 timer er et hardt arbeid! Du fortjener en pause og # 8217; amming liggende på en side kan hjelpe deg med å slappe av. Du kan hvile mens legeringen og pleier barnet ditt.

Høres for godt til å være sant? Det er ikke! L’amming ved din side regnes som en av de mest populære spotfôringsposisjonene. Det kan være verdt å prøve.

Hvordan å ligge liggende?

En av de beste delene av # 8217; amming liggende på siden har muligheten til å hvile kroppen din mens du pleier barnet ditt. Tillat oss å veilede deg gjennom noen enkle trinn for å gjøre det til en, behagelig opplevelse for deg og for barnet ditt:

 • Sett babyen din på baksiden til midten av gulvet eller på en stor seng. Hvis du er på en seng, husk å holde laken, tepper og puter vekk fra babyens ansikt for å minimere risikoen.
 • Legg deg ned ved siden av barnet ditt, med magen justert i nærheten av babyens hode. Du kan bruke en pute under hodet ditt, du sørger bare for at det er på et punkt der babyen din ikke kan nå den! (Du kan også bruke en pute som bakholder eller i bena hvis dette gjør at du føler deg mer komfortabel som ligger på din side.)
 • Skyv babyen din slik at nesen din er alt i brystvorten og armen din er over hodet ditt. Eller vugge barnet med ryggen langs underarmen. (Men ikke plasser babyens hode på armen.)
 • Rull babyen din på en side ved å trekke hoftene eller knærne i nærheten av hoftene dine. (Ryggraden og barnets ryggrad kan danne et skjema A & # 8220; V & # 8221;.) Du kan sette et rullet teppe eller en pute bak barnets rygg for å støtte det og hindre det i å rulle bort fra deg. Oppfordrer babyens nese til å komme i kontakt med brystvorten, men ikke knuse ansiktet mot brystet ditt!
 • Prøv å plassere barnet slik at øret, skulderen og sidene er på en linje. Dette vil hjelpe deg med å få melk lettere.
 • Hvis nødvendig, bruk armen ikke lent på sengen for å forme brystet og veilede det til babyens munn. Imidlertid vil mange barn (spesielt større barn) naturlig angripe seg selv.
 • Det kan hende du finner at det er mer behagelig å rulle deg selv og barnet ditt fra # 8217; andre del å tømme det andre brystet. Hvis dette er tilfelle, anbefaler vi at du følger den samme koblingsrutinen beskrevet ovenfor, mot motsatt retning.

  Noen ammende foreldre oppdager at når den nedre delen av brystet er tomt, kan de bare bøye seg fremover og mate sin baby fra det helt overlegne brystet. Hvis du velger å gjøre det, må du sørge for at du helt drenerer bunnen av brystet.

  Noen ganger vil kvinner oppdage at deres bryster ikke drenerer helt eller jevnt etter å ha spist på plass som ligger på siden. Overskudd av melk i brystet kan føre til trafikkork, obstruerte kanaler, mastitt eller en reduksjon i melkproduksjon, så vi anbefaler deg å være oppmerksom på dette!

  Hvis brystet ditt ikke er helt drenert, bør du vurdere å sitte for å fullføre fôret eller klemme litt og være sikker på at brystet ditt er tilstrekkelig drenert.

  Når’er at siden liggende er et godt alternativ for amming?

  Hvis du føler deg trøtt, er den liggende ammende en’flott alternativ for å hjelpe deg og barnet til å hvile litt og # 8216; mer. Men husk: The American Academy of Pediatrics (AAP) Imidlertid anbefaler du deg og barnet ditt til å gå tilbake til separate overflater å sove etter å ha spist.

  L’Liggende amming kan også være et bra sted hvis du hadde en keisersnitt. Være i stand til å ligge og ikke la barnet veie ned i arr er absolutt fristende mens du helbreder.

  Du kan velge å bruke amming sidelengs sidelengs for å mate barnet ditt under gjenopprettingsperioden. Hvis du fødte et sykehus, kan bredden av sykehuset sengen hjelpe deg med å føle at babyen din ikke vil rulle alle «8217, tilbake under amming, som er en ytterligere fordel!

  Hvis du har et overskudd av tilbud eller en sterk skuffelse, kan siden amming hjelpe barnet ditt å håndtere strømmen av melk. Når du ligger på din side, har tyngdekraften en mindre effekt på din melk skuffelse, og barnet ditt kan la melken overflødig drippes fra munnens hjørner lettere.

  En laktasjonsposisjon ligger nedover sidelengs for å forbedre barnets vedlegg?

  Hvis du har det største brystet og kampen for å hjelpe barnet ditt, kan du finne riktig posisjon, kan siden av brystfôr gjøre det lettere for barnets vedlegg.

  Å forstå det perfekte stillbildet kan ta litt tid! Ingen beliggenhet er garantert å bringe suksess til deg og din lille, men Ling amming kan være verdt å prøve hvis du sliter med andre stillinger.

  Husk at med enhver amming posisjon, burde barnets fangst ikke skade. Hvis brystvorten klemmes, legg barnets munnvinkel for å bryte seglet. Slik at du kan prøve å hjelpe barnet ditt til å holde deg igjen med en bredere munn.

  Du kan amme en baby som ligger på den ene siden?

  Din baby kan virke så liten og skjøre at du lurer på om det er veldig bra å mate det mens du ligger på din side. Hvis du tar de nødvendige sikkerhetsforanstaltninger, kan Abreeding utføres allerede fra den første fôret.

  Hvis barnet ditt er veldig lite, må du kanskje gi den ekstra støtte. Bruk puter eller tepper rundt bunnen og nedre ryggen for å støtte riktig strømstilling. Pass på at du bare holder putene vekk fra hodet og ansiktet!

  Pass på at du holder deg våken mens du pleier babyen din. På grunn av den høyeste risikoen for plutselig dødsyndrom (SIDS) under sengedeling, anbefaler vi deg å sørge for at hvis du sovner, er babyen din i et eget og trygt sovemiljø.

  Ta bort

  Hvis du er en ny forelder, er det veldig sannsynlig å føle seg ganske sliten! L’Liggende amming kan være en ekstraordinær mulighet til å hvile kroppen og mate barnet ditt på samme tid.

  Husk at hvis du har problemer med å amme eller føle smerte når barnet ditt stikker, ikke nøl med å kontakte en konsulent for amming. De kan hjelpe deg og barnet ditt til å mestre nye stillinger og løse problemer, slik at brystforholdet ditt lykkes.