Løgn (forbigående lingual papillitt)

Hva er dossi av løgnen?

Dossi av løgn er små røde eller hvite dosser som vises på tungen. Disse dossene kan være smertefulle og ubehagelige. Selv om de vises raskt, løser de vanligvis selv i forskjellige dager og krever ofte ikke omsorg.

Det virkelige medisinske navnet for Dossi av løgnen er forbigående lingual papillitt, men tilstanden ble kjent som & # 8220; Dossi of Lie & # 8221; Etter myten var de forårsaket av å fortelle en løgn.

Hva er symptomene på fremspringene?

Protubanze vil vises som røde eller hvite puffy fremspring på tungen. Noen tror at de har utseendet eller følelsen av kviser. De kan være smertefulle, selv når du ikke spiser eller drikker. Noen mennesker føler seg brennende følelser, kløe eller prikkende på språket. Andre har ingen symptomer eller smerte bortsett fra L’real påvirkning.

Hvis dine fremspring er ledsaget av andre symptomer, kan du ha en utbruddende lingual papillitt. Den eruptive lingual papillitten har samme distinkte røde eller hvite smertefulle fremspring, men er sannsynligvis forårsaket av et virus. Dette betyr at det er smittsomt. Er ledsaget av hovne kjertler og feber og er mer vanlig blant barn. De kan ta opptil to uker for å løse det i stedet for noen dager.

Hvilke årsaker til løgn er?

Det antas at Dossi of Lie er ekstremt vanlige, men de er ikke godt studert. Legene er ikke helt sikre på hva begge typer protuberanser forårsaker. Vi vet at det er mer sannsynlig å forekomme hos folk som følger dietter med mange svært sure matvarer (inkludert frukt og grønnsaker) og sukkerholdige matvarer.

Andre mulige årsaker inkluderer:

  • stress topper, som kan forårsake en inflammatorisk respons
  • Traumer, selv bare for å bite språket
  • krydret mat
  • Gastrointestinale komplikasjoner, inkludert forstoppelse
  • matallergi

Hvordan dossi av løgn er diagnostisert?

Hvis du har fremspring symptomer som ikke er forsvunnet etter en uke, og fremspringene er vedvarende og smertefulle, kan du gjøre en avtale for å se legen din eller tannlegen din. Barn med tilbakevendende og smertefulle dosser bør konsultere deres barnelege.

Legen din (eller tannlegen) vil undersøke dossene og sannsynligvis diagnostisere dem bare alle «8217;. Hvis legen din ikke er sikker på at 8217; bump er en bump eller en tilstand som menneskelig papillomavirus, kan det kreve at en biopsi skal teste en differensialdiagnose. For å gjøre dette, vil legen din sannsynligvis numiere området med en lokal bedøvelse. Så de vil fjerne en liten del av fremspringet for å teste og undersøke mikroskopet.

Hvordan dossien av løgnen blir behandlet?

Legene trenger generelt ikke å gjøre mye for å behandle de fleste tilfeller av overgangsslingende papillitt.

Det er hjemmemedisiner og benkbehandlinger (OTC) tilgjengelig for å redusere symptomene og hjelpe tilstanden til å løse raskere. Disse inkluderer:

  • Skyll og gurgle med saltet vann
  • Vask tennene minst to ganger om dagen, og bruk munnvannet for å frigjøre munnen din fra skadelige bakterier
  • Unngå irriterende mat (spis lettere og myke matvarer kan være nyttige)
  • Tar topiske OTC-behandlinger som Zilactin, som dekker dossene som en bandasje, som beskytter dem mot friksjonen som kan irritere dem videre

Hva er perspektivet for løgner blåser?

Mens Dossi av løgnen er smertefulle, løser de ofte ganske kort tid etter at de vises uten noen form for behandling. Hjemmebehandlinger kan hjelpe dem med å løse enda raskere.

Hvis tilbakevendende fremspring blir regelmessig verifisert, og unngå mistanke, kan utløseren ikke effektiv, og legen eller tannlegen kan hjelpe deg med å bestemme andre behandlingsplaner som kan være mer effektive for deg.