Leversmerter: Årsaker, behandlinger og symptomer

Leversmerter

Leversmerter kan ta forskjellige former. De fleste føler seg som en døve følelse og knapp i # 8217; magen øverst til høyre.

Leversmerter kan også virke som en lanseringsfølelse som tar pusten fra deg.

Noen ganger er denne smerten ledsaget av hevelse, og noen ganger føler folk en leversmerte smertestillende til baksiden eller til høyre scapula.

Leveren konverterer mat næringsstoffer til produkter vi trenger for riktig funksjon av kroppen vår. Leveren er også et avgiftende organ.

Når du føler deg smerte som kommer fra leveren, er det et signal som skjer noe i kroppen din som må adresseres.

Mulige årsaker

Mulige årsaker og tilhørende forhold inkluderer:

 • Overdreven alkoholforbruk
 • hepatitt
 • Ikke-alkoholholdig hepatisk steatose
 • cirrhosis
 • Reye syndrom
 • Emokromatose
 • Leverkreft

Leversykdom er ikke en sjelden tilstand. Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC), et estimat 3.9 millioner amerikanske voksne En leversykdom er diagnostisert.

L’hepatitt, ikke-alkoholholdig hepatisk steatose (NAFLD) og overdreven forbruk av alkohol er de vanligste årsakene til leverproblemer.

Leversmerter kan også indikere cirrhosis, reye syndrom, leverkreft og emokromatose.

Noen ganger advarte smerten i samme generelle område av leveren er faktisk forårsaket av galdeblæreproblemer, bukspyttkjertel eller nyrer.

Vi lærer fortsatt mer om leversykdommer, inkludert hva som utløser dem og hvordan de skal behandle dem fullt ut. Men hvis smerten din fortsetter uten diagnose, kan du ikke dra nytte av noen av de nye søke- eller behandlingsmetodene som står til din disposisjon.

Det er viktig å jobbe med en lege for å forstå hvorfor leveren gjør vondt.

Vanlige tilkoblede symptomer

Når leveren har noen form for problem, er det symptomer som har en tendens til å følge smerte.

Lever-oppgaven er avgiftende og bidrar til å eliminere avfall og konvertere mat til ernæringsmessige produkter hvis kroppsbehov. Hvis leveren din påvirkes av en hvilken som helst type sykdom, utføres disse prosessene ikke effektivt.

Dette betyr at kroppen din vil reagere som viser tegn på toksisitet.

Symptomene som er forbundet med leversmerter, kan inkludere:

 • utmattelse
 • Guling av huden eller hvite øyne
 • mørkbrun brun urin
 • Hevelse til ankler eller ben
 • Urough huden
 • tap av Appetit

Behandle leversmerter

Middel

Hvis du føler leversmerter om morgenen etter et tungt måltid eller en natt passert for å drikke alkohol, drikk rikelig med vann.

Prøv å unngå fett eller tunge mat i noen dager og sitte i en oppreist stilling for å avlaste presset fra leveren.

Hvis smerten fortsetter i mer enn flere timer, bør du gjøre en avtale med legen din.

Hvis du føler kvalme, svimmelhet eller hallusinasjoner sammen med leversmerter, kan det hende du trenger nødhjelp.

Endringer i kosthold og livsstil

Behandlingen for leversmerter vil avhenge av hva årsaken. Behandlingen av leversykdommen din vil trolig starte med L’Adresse hva du spiser og drikker.

Leveren er en av de få kroppsorganene som kan reparere og regenerere.

Forskning & # 8211; Undersøkelser På leveren av mus har det vist seg at en diett for dårlig av proteinet oversetter til en betydelig reduksjon i levervolumet, men etter A’tilstrekkelig protein ble tilsatt til dietten, er det mulig å en viss inversjon av leverskader.

Andre endringer i livsstil, som for eksempel å miste vekt og nedre kolesterol, er andre første forsvarslinjer når det gjelder å behandle årsaken til leversmerter.

Ikke-alkoholholdig hepatisk steatose styres nesten utelukkende ved å endre dietten og driftsrutinen.

Medisinering

Hvis du føler leversmerter, kan du bli forsøkt å ta en benk smertestillende som paracetamol. Men du bør ikke ta denne typen.

Likerens oppgave er å filtrere giftstoffer og paracetamolinntaket, vil bare beskatte systemet, siden paracetamol kan skade leveren.

Hvis problemet med leveren er seriøs, ta smertestillende midler du har hjemme, kan utløse en verste reaksjon.

Når leveren din har blitt diagnostisert, vil stoffet trolig bli foreskrevet for å håndtere tilstand og redusere smerte.

Det er antivirale legemidler for hepatitt B for behandling av kroniske sykdommer, som lamivudin (epivir) og adefovir (hepsera).

I de senere år har forskere oppdaget at forskjellige sykluser av en antiviral kalt Harvoni (Ledipasvir / Sofosbuvir) kan gjøre viruset til’hepatitt c ikke påviselig i blodet.

Behandle leverkreft

Hvis leversmerter er forårsaket av leverkreft, vil legen gi deg den beste måten å stoppe spredningen av kreft.

De fleste vil du trolig trenge en henvisning til en onkolog og en rask behandling, siden det, siden avhengig av hvilken type leverkreft kan være aggressiv og raskt vokse.

I noen tilfeller vil leverskader forårsaket av hepatitt, paracetamol eller andre eksponeringer til toksiner, kreft eller alkohol være umulig å invertere. I disse tilfellene kan legen anbefale en levertransplantasjon som et bedre behandlingsalternativ.

Diagnose av leversmerter

Når du besøker legen din for leversmerter, vil de utføre en «8217; # 8217 visuell inspeksjon;.

Legen vil sjekke tilstedeværelsen av betennelse i # 8217; leverområdet og vil stille deg flere spørsmål om din livsstil og arten av smerten din. Du vil nok trenge en blodprøve for å sjekke om leveren fungerer som den skal.

Du kan kjøre en ultralyd, magnetisk resonans eller en tac for å kontrollere tilstedeværelsen av svulster eller cyster på leveren.

Du kan også sende inn en test som kalles hepatisk stereotass biopsi, hvor en lege bruker en lang og tynn nål for å fjerne et lite stykke stoff fra leveren med Hjelp med røntgenbilde.

L’Transitional elastisk er en spesiell type ultralydundersøkelse som styrer livets stivhet for å identifisere arr eller fibrose. Legen kan lede deg til en spesialist, en gastroenterolog eller en hepatologist, for en videre evaluering.

Outlook

Å få en’tilstrekkelig medisinsk hjelp, endre kosthold og livsstil og sørge for at du tar vare på kroppen din, kan de fleste av leversykdommene effektivt administreres, hvis ikke helt helbredet.

Levers smerte rapporterer ofte et alvorlig problem i kroppen din. Det er ikke noe å ignorere eller vente.

Snakk med legen din på leversmerter for å bestemme linjen D & # 8217, passende tiltak.