Leverkreft smerte: primære kontorer og behandling

Beskrivelse

En voksen lever har størrelsen på en fotball. Det er det største indre organet i kroppen din. Den ligger i øverste høyre kvadrant av bukhulen, like over magen og under membranen.

Leveren din er avgjørende for metabolske funksjoner og immunforsvaret i kroppen din. Uten en arbeidende lever, kan du ikke overleve.

Det er mange typer sykdommer som kan slå leveren. En av disse er kreft. Når kreft utvikler seg i leveren, ødelegger den leverceller og forstyrrer leverkapasiteten til å fungere normalt.

Hepatocellulært karsinom er den vanligste typen leverkreft. Andre typer, som L’hepatoblastom og intraepatisk kolangiaokarcinom, forekommer mye mindre. Det er mer vanlig enn leverkreft er kreft som har spredt seg (metastatisert) fra en’annen kroppsdel ​​som lunge, kolon eller bryst.

Lokalisering av leverkreft smerte

Leverkreft smerte er vanligvis konsentrert i øvre høyre side av bukområdet, nær høyre scapula. Smerte kan noen ganger strekke seg til baksiden. Det kan også høres i nedre høyre del av thoraxburet.

Smerte kunne ledsages av hevelse alle’mage, ben og ankler. Denne typen hevelse kan også forårsake ubehag.

Smerte kilder for leverkreft

Folk med leverkreft eller kreft som sprer seg til leveren, kan føle smerte fra mange kilder, inkludert:

 • Tumorer. Smerte forbundet med leverkreft kan skyldes svulst eller svulster i leveren.
 • Strekking av kapsler. L’strekking av kapselen rundt leveren kan forårsake ubehag.
 • Smerte rapportert. Ubehag kan også komme fra rapportert smerte forårsaket av den forstørrede leveren som utøver press på nerver under membranen. Dette kan forårsake smerte til høyre skulder, fordi noen av nervene under membranen kobles til nervene der.
 • Behandling. Smerte kan være resultatet av behandlingen. Det er kjent at antitumor medisiner forårsaker gastrointestinale lidelser og kvalme. Videre kan kirurgi (hvis utført) forårsake postoperativ smerte.
 • Underliggende årsaker. Hvis leverkreft har blitt forårsaket av cirrhosis, kommer noen ganger smerte ikke fra svulsten, men fra cirrhosis.

Behandlinger mot leverkreft

Behandlingen av smerte forbundet med leverkreft kan ta mange former.

Dressing

Smertestillende midler blir ofte administrert oralt eller intravenøs. For hepatiske metastaser inkluderer vanlige smertestillende stoffer:

 • Opioider som morfin, tramadol og oksykodon
 • Kortikosteroider som dexametason
 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som ibuprofen (Motrin, Advil)

Stråling

Stråling kan redusere en svulst og lindre delvis eller all smerte som forårsaker.

Nervøse blokker

Noen ganger kan leverkreft smerte lindres eller reduseres med en injeksjon av en lokalbedøvelse i eller i nærheten av nerver av’Abdomen.

Alternative behandlinger for smerter i leverkreft

Noen mennesker med alvorlig leverkreft smerte vender seg til komplementære terapier for å møte deres smerte. De Mayo Clinic foreslår å spørre legen din komplementære behandlinger som:

 • Akupressur
 • akupunktur
 • dyp pusting
 • Musikk-terapi
 • massasje

Ta bort

Smerte er en vanlig sikkerhetseffekt av leverkreft og leverkreftbehandling. Det er viktig å snakke med legen din og be om informasjon om alternativene de må lindre smerte.

Fortell dem om smerteposisjonen, dens intensitet, det som synes å forbedre det og hva som synes å forverre det. Tenk også på hvordan du kan beskrive det. Stabbed? Brenner? Akutt? Kjedelig?

Snakker åpent med legen din om din smerte kan hjelpe deg med å gjøre terapeutiske beslutninger som hjelper deg med å gjenopprette din ubehag.