Lev med en deprimert romkamerat: hvordan å gjøre det

Å leve med andre kan være utfordrende

GO D’Avtale med en romkamerat kan noen ganger være vanskelig. Det tar mer enn en liten innsats og diplomati til å utvikle naturlige friksjoner som utvikler seg i delte livsavtaler. For eksempel, noen ganger kan det være vanskelig å dele kjøleskapsrommet, vise gjensidig respekt for personvern, forhandle passende støynivåer eller foreta rettidig utbetalinger av’leie og verktøy.

Hvis romkameraten lider av depresjon, kan dette øke vanskelighetene. Depresjon er en allment herdbar medisinsk tilstand. Oppfordre romkameraten til å bli kurert, motvirke skadelige atferd og ser på tegn på selvmordstanker. Det er også viktig å prioritere sin egen helse og velvære.

COS’er depresjon?

Depresjon er en medisinsk tilstand. Alle opplever av og til tristhet, mangel på energi eller til og med fortvilelse. Imidlertid går depresjonen utover sporadiske angrepene i Gues & # 8221;. Det antas å være forbundet med problemer med hjernens kjemikalier, kalt neurotransmittere, inkludert serotonin og norepinefrin. Disse nevrotransmittere fungerer som kjemiske budbringere. Reise fra en cerebral celle alle’andre til å forplante signaler som spiller en rolle i normal justering av humøret.

Hvis romkameraten din har en klinisk depresjon, kan det ha lave nivåer av disse kjemikaliene. Dette kan gjøre humøret deres ukontrollert rotete. De kunne vise atferd som setter forholdet ditt til testen. For eksempel kan de være gretten, trist, sint, irritabel, sløv eller til og med voldelig noen ganger. De kan gråte ukontrollert, med liten tilsynelatende provokasjon. De kan gå vill med sinne. De kan også spise for lite eller for mye, sove for mye eller har problemer med å sove.

Det er viktig å innse at depresjonen av romkameraten din er en medisinsk tilstand. Til tross for beviset på det motsatte, kan de ikke handle kravlig, aggressiv, egoistisk eller uansvarlig ved valg. Kan ikke være i stand til å oppføre seg som en ideell romkamerat fordi de bare ikke kan kontrollere deres oppførsel.

Hva skal gjøres?

I noen tilfeller, hvis situasjonen blir for vanskelig å håndtere, bestemmer mange å forlate. Du må huske at din mentale helse er din største bekymring. Hvis du bestemmer deg for å bli, er det trinn som du kan ta for å hjelpe romkameraten din og beskytte ditt velvære.

Oppfordre dem til å bli behandlet

Hvis romkameraten din ser jevnlig engstelig, forvirret, ubestemt, trist, irritabel eller rastløs, kan det være deprimert. I stedet for å kritisere sin oppførsel, bør du vurdere å oppmuntre dem til å be om hjelp. Hvis de nekter, vurderer muligheten for å kontakte en av deres pålitelige familiemedlemmer som kunne overbevise dem om å bli behandlet. Deprimerte mennesker skjønner ofte ikke det, eller ønsker ikke å innrømme det, å ha et reelt problem og trenger medisinsk hjelp. Behandlingen tilbyr imidlertid det beste håpet.

En gang ble deprimerte personer merket som melankolske eller galne anrop (siden det ble antatt at deres atferd ble påvirket av månen). De ble unngått av familiemedlemmer og venner eller låst opp i Manicomas, hvor de ofte sløvet i skremmende umenneskelige forhold. Selv om vår nåværende forståelse av depresjon har radikalt forandret seg, har noen holdninger til deprimerte mennesker ikke vært.

Nå anerkjenner vi at folk med depresjon har en allment herdelig sykdom. De fortjener medfølelse, forståelse og tålmodighet. Med narkotika, psykoterapi eller begge, kan depresjonen av romkameraten din sannsynligvis bli kurert. I noen tilfeller kan de trenge alternative behandlinger, for eksempel elektrokonvulsiv terapi. A’tilstrekkelig medisinsk hjelp kan hjelpe dem å holde seg bedre.

Ikke ta det på ansatte

Ikke ta på personalet den tilsynelatende antisosiale oppførselen til romkameraten din. For eksempel, hvis de ikke klarer å rydde opp selv eller ikke respektere dine ønsker på fellesaktiviteter, betyr det ikke at de forsettlig mangler respekt. De kunne bare være for deprimert for å oppføre seg hvordan de normalt ville gjøre.

Ikke aktiver skadelig oppførsel

Deprimerte mennesker, spesielt deprimerte menn, blir ofte til narkotika eller alkohol i et forsøk på å føle seg bedre. Snarere enn å forbedre situasjonen, forverre alkoholen uendelig forverre ting.

En ting er å dele en vennlig drink med en sunn romkamerat. Men tillate hensynsløs oppførsel i noen med depresjon er en «8217; en annen ting. Vurdere l’abtensjon fra alkohol og narkotika når du er sammen og oppmuntre dem til å gjøre det samme. I stedet for å foreslå en tur til baren, har du brainstorming på andre morsomme aktiviteter du kan gjøre edru.

Få hjelp i nødstilfeller

Hvis romkameraten snakker om selvmord eller truer med å begå selvmord, handle umiddelbart. Ikke avvis deres trusler som unødvendig oppmerksomhet. De kan være ekte tegn på et overhengende selvmordsforsøk.

Forebygging av selvmord

Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:

  • Ring 911 eller lokalt nødnummer.
  • Bo hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
  • Fjern våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
  • Hør, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.

Hvis du tror at noen tar hensyn til selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Kilder: Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging Og Administrasjon av misbruk av psykiatriske stoffer og tjenester

Vurder dine behov

Du må også ta vare på dine behov. Ta ansvar for velvære av en deprimert person tar tid og energi. Husk å gjøre pauser når du trenger det og ta vare på deg selv. For eksempel, følg et balansert kosthold, gjør regelmessig trening, sov nok om natten og finn tiden for aktivitetene du liker.

På et tidspunkt må du kanskje revurdere dine livsavsetninger. Hvis oppførselen til romkameraten din er vanskelig å tolerere og nekter å helbrede, avviser hjelp av venner og familie, eller følger ikke den foreskrevne behandlingsplanen, det kan være på tide å forlate.