Leucocytalkalisk fosfatase: Hva er tilfellet & # 039;?

Hva en cos’er en test av leukocytalkalisk fosfatase (runde)?

En test av leukocytalkalisk fosfatase (lap) er en laboratorietest som kan utføres på en blodprøve. Legen din kan foreskrive den for å måle mengden av alkalisk fosfatase, en gruppe enzymer, i noen hvite blodlegemer.

Først av avanserte tester ble Lap-testen vanligvis brukt til å diagnostisere kronisk myeloid leukemi (LMC). Dette er en type kreft som påvirker hvite blodlegemer. Hvis du har LMC, vil nivået av alkalisk fosfatase i hvite blodlegemer være mindre enn normalt. Noen leger bestiller fortsatt lap-testen for å verifisere tilstedeværelsen av tegn på LMC. Det kan også hjelpe dem med å utelukke andre lidelser. Men nå er det generelt akseptert at en cytogenetisk test er nødvendig (en celletest og kromosomtest) for å bekrefte en diagnose av LMC. Som et resultat brukes lap testen mindre ofte i dag enn i fortiden.

Fordi en leukocytalkalisk fosfatasetest utføres?

Alkalisk fosfatase er en gruppe enzymer som fjerner fosfatgrupper fra mange typer molekyler i kroppen. De jobber bedre i miljøer som er alkaliske, eller grunnleggende, snarere enn syrer. De finnes i hele kroppen, men har en tendens til å være spesielt konsentrert i leveren, i nyrene, i beinvevet og i en gallekanal. De er også konsentrert i moderkrisen av gravide.

Leucocytalkalisk fosfatase (LAP) er begrepet for alkalisk fosfatase som er lokalisert i leukocytter. Et annet navn for leukocytter er hvite blodlegemer. Dette er forskjellige typer hvite blodlegemer. Alle har en annen rolle i forsvaret av kroppen din fra virus, bakterier og andre bakterier. Jeg er en viktig del av immunforsvaret ditt.

Når du har kronisk myeloid leukemi (LMC), har du mindre alkalisk fosfatase i normale hvite blodlegemer. Følgelig, i det siste, bestilte legene en lap test for å diagnostisere LMC. Nå bestiller de vanligvis en cytogenetisk test i stedet. I en cytogenetisk test undersøker laboratorieteknikere kromosomer i hvite blodlegemer for å verifisere tilstedeværelsen av anomalier som forårsaker LMC.

I noen tilfeller kan legen fortsatt bestille en lap test for å verifisere tilstedeværelsen av tegn på LMC eller andre forhold. For eksempel kan de bestille testen for å utelukke eller diagnostisere:

 • Leucemoid reaksjon, et stort antall hvite blodlegemer ikke forårsaket av infeksjon eller kreft
 • Essential trombocytose, en overproduksjon av blodplater i blodet
 • myelofibrose, en forstyrrelse der helbredelsen av beinmargen oppstår
 • Vera polycytemi, en sykdom hvor beinmarg produserer for mange røde blodlegemer
 • Aplasty anemi, en sykdom hvor benmarg produserer utilstrekkelig antall blodceller
 • Perfekt anemi, en dråpe røde blodlegemer ofte forårsaket av mage manglende evne til å absorbere vitamin B12

Hvordan må jeg forberede seg på testen?

For å kjøre en lap test, må legen samle en blodprøve som skal sendes til et testlaboratorium. Før du trekker blodet, kan legen be deg om å kjøre noen skritt for å forberede deg selv. For eksempel kan de råde deg til å slutte å spise eller drikke i seks timer før blodprøvetaking. De kan også be deg om å forstyrre L’ansette visse stoffer på forhånd, inkludert legemidler som kan forstyrre testresultater. Pass på at legen din vet hva medisiner og kosttilskudd tar.

Hvordan testen er gitt?

Ditt blod kan tas i legenes studie eller i en nærliggende klinikk eller laboratorium. En sykepleier eller en phlebotomo vil sette inn en liten nål i en av årene dine, sannsynligvis plassert i armen. De vil bruke nålen til å aspirere en liten mengde blod i et hetteglass.

De burde bare ta noen minutter å ta blodet ditt. Senere vil de sannsynligvis be deg om å sette press på injeksjonsstedet eller påføre et bandasje for å stoppe blødningen. Så vil de sende blodprøven til et testlaboratorium.

En laboratorietekniker vil spre blodet på et mikroskopglass. De vil legge til et spesielt fargestoffemiddel, som hjelper dem med å se hvilke hvite blodlegemer som inneholder alkalisk fosfatase. De vil bruke et mikroskop for å telle andelen celler som inneholder alkaliske fosfataser.

Hva testresultatene betyr?

Når testresultatene vil være tilgjengelige, vil legen diskutere med deg. Vil hjelpe deg å forstå hva resultatene betyr og diskutere de neste trinnene. Resultatene for Lap-testen kan variere fra null til 400, med de mellom 20 og 100 betraktet som normale.

En score høyere enn normalt kan skyldes:

 • Leucemoid reaksjon
 • Essential trombocytose
 • myelofibrose
 • Vera polycytemi

En score lavere enn normalt kan indikere:

 • CML
 • Aplasty anemi
 • Pernisiøs anemi

Hvis legen mistenker at du kan ha LMC basert på testresultatene, vil det trolig bestille en cytogenetisk test. Dette vil hjelpe dem med å bekrefte diagnosen.

Hva er risikoen knyttet til testen?

Å få bloduttak innebærer mindre risiko. Hvis du ikke kan utøve press på nettstedet til nålen etter å ha tatt blodet, kan det oppstå milde blåmerker. Selv om det er sjeldent, kan du også oppleve flexes, betennelse alle «8217; inne i et segment av venen.

Fortell legen din dersom du lider av en hemorragisk lidelse før du trekker blod. Hemorragiske lidelser øker risikoen for komplikasjoner.

For de fleste overgår fordelene ved å gjennomgå Lap Test trolig risikoen. Kan hjelpe legen din til å diagnostisere potensielt alvorlige sykdommer og foreskrive passende behandling. Spør dem mer om potensielle fordeler og risiko.