Leger og brystkreft spesialister

Beskrivelse

Det anslås at i 246.660 vil det være omtrent 2016 nye tilfeller av invasiv brystkreft i USA, ifølge American Cancer Society (ACS).

Hvis du er diagnostisert med brystkreft, vil du sannsynligvis ha et medisinsk team. Teamet ditt vil inkludere en grunnleggende lege og spesialister du kan stole på og snakke med.

Grunnleggende Doctor

Hvis du oppdager et brystnitule, er det første trinnet å gjøre en avtale med din primære omsorgslege så snart som mulig. Det er også mulig at legen oppdager brystnopper under en rutinemessig eksamen.

En grunnleggende lege kan ikke diagnostisere kreft, men kan lede deg til de riktige spesialistene. Disse inkluderer:

 • onkolog
 • kirurg
 • radiolog
 • Radioterapi onkolog
 • radioterapeut
 • Strålingsteknolog

Før avtalene utarbeider noen skriftlig informasjon om deg for å gi dine spesialister. Dette inkluderer symptomer og familiehistorie. Også inkluderer forespørsler Du har brystkreft.

Onkolog

En onkolog er en lege som spesialiserer seg på diagnose og behandling av kreft. Din onkolog vil bestille bildebehandlingstester og andre laboratorietester for å utelukke brystkreft eller bekrefte en diagnose.

Etter en diagnose, stadier dine onkologer stadier kreft. Dette vil hjelpe dem med å bestemme det beste behandlingskurset. Dette kan inkludere kirurgi, kjemoterapi, strålebehandling eller en kombinasjon.

Din onkolog gir et kurs for kreft og styrer din behandlingsplan. Din onkolog kan også lede deg til andre spesialister.

Spørsmålene som spør din onkolog kan omfatte:

 • Hva er scenen i brystkreft og hva det betyr?
 • Hva slags leger skal jeg se og når jeg skal se dem?
 • Hva er mitt perspektiv?

Radiolog

En radiolog er en spesialisert lege i # 8217; bruk av imaging teknologier som røntgenstråler, beregnet tomografi skanninger (TC) og magnetisk resonans (MR) for å diagnostisere sykdommer.

En radiologisk tekniker vil utføre vanlig screening mammografi og andre diagnostiske mammografi. Dermed vil en radiolog tolke resultatene av bildebehandlingstester og vil bruke resultatene til å diagnostisere kreft eller andre forhold. En radiolog vil også konsultere referansen legen for å diskutere resultatene.

Radiologer tolker også andre diagnostiske tester som utføres for å bistå i brystkreft-staging.

Spørsmålene til å spørre radiologen din kan inkludere:

 • Når jeg har resultatene?
 • Hva jeg trenger å vite om resultatene mine ikke er klare?
 • Jeg trenger en biopsi?

Kirurg (onkolog kirurg)

En kirurgisk onkolog er en kirurg som spesialiserer seg på fjerning av tumor. Din onkolog kan lede deg til en kirurgisk onkolog hvis en nodulektomi eller mastektomi er nødvendig. En nudulektomi fjerner en kreftformet svulst og en mastektomi fjerner hele brystet.

Spørsmålene å spørre kirurgen din kan inkludere:

 • Hva en intervensjon jeg anbefaler og når jeg skal gjøre det?
 • Hva er gjenopprettingstiden etter intervensjonen? Hvor lenge skal jeg være på sykehuset etter intervensjonen?
 • Jeg trenger andre behandlinger utover operasjonen min?

Onkolog av stråling

Din onkolog vil lede deg til en radioterapeut hvis den bestemmer at radioterapi er nødvendig som en del av behandlingen. En radiolog er en radiolog spesialisert på # 8217; bruk av stråling for å behandle kreft.

Spørsmålene til å spørre din radioterapeut kan inkludere:

 • Hvor mange strålingsbehandlinger jeg trenger?
 • Hvor hardt hver behandling med stråling?
 • Jeg vil kunne fortsette mine vanlige daglige aktiviteter under behandling? Etter behandling?

Strålingsterapeut

Du kan også jobbe med en radioterapeut under behandling av brystkreft. En radioterapeut er ikke en lege. I stedet klarer denne personen eller administrerer din behandling med stråling under veiledning av lege.

Plastisk kirurgi

Avhengig av diagnosen, kan onkologen din anbefale en nudulektomi for å fjerne kreftformet svulst. Din onkolog kan også anbefale en mastektomi for å fjerne en eller begge brystene helt. Hvis du har en mastektomi, kan du se en plastikkirurg for brystrekonstruksjon.

Under brystkonstruksjonsintervensjonen skaper kirurgen en ny brystform ved hjelp av en kunstig plante eller kroppsvevet. C’Det er også mulighet for å rekonstruere brystvorten og areolaen. Du kan sende inn en rekonstruksjonsintervensjon på tidspunktet for mastektomi eller senere.

Spørsmålene som spør din plastikkirurg kan inkludere:

 • Hva er mine gjenoppbyggingsalternativer? Jeg bør drives på begge brystene?
 • Hvordan føle og hvordan mine nye bryster vil være?
 • Jeg kan se bildene av de rekonstruktive inngrepene du utførte?

Genetisk konsulent

Du kan gjøre en avtale med en genetisk konsulent hvis du har slektninger som har hatt brystkreft. De kan teste mutasjonene til BRCA1 og BRCA2-genet og andre gener som predisponerer for brystkreft.

En genetisk konsulent kan ikke diagnostisere en tilstand, men kan gi informasjon for å hjelpe deg med å forstå risikoen. De kan også hjelpe deg med å forstå risikoen for barna og andre medlemmer av din biologiske familie.

Spørsmålene til å spørre din genetiske konsulent kan inkludere:

 • Hva kan jeg lære av genetiske tester?
 • Hva kan jeg gjøre hvis jeg har en mutasjon?
 • Når jeg skal gjøre genetiske tester?

Hvordan finne en spesialist

Kvalitetskreft omsorg er grunnleggende. Du trenger ikke å kontakte en onkolog eller andre spesialister som du har blitt adressert på. Det er ressurser tilgjengelig for å hjelpe deg med å finne spesialister og et sykehus som du har det bra, kanskje med en stor opplevelse i å behandle mennesker med kreft.

Ressurser for å finne et sykehus eller en spesialist inkluderer American College of Surgeons. Denne organisasjonen tilbyr informasjon om over 1500 kreft sentre i USA. Du kan også finne informasjon om onkologiske sentre gjennom National Cancer Institute.

Snakker også med helseforsikringsleverandøren før du velger et sykehus eller en spesialist.

Hvis spesialisten du velger, ikke er en del av leverandørens nettverk, kan forsikringsselskapet ditt ikke dekke kostnadene ved besøk og omsorg.

L & # 8217;

Overlevelsesraten for brystkreft varierer avhengig av scenen på tidspunktet for diagnosen.

Nøkkelen til overlevelse er tidlig diagnose. Gjennomføre autonome brysteksaminer minst en gang i måneden og planlegge årlige mammogrammer fra 40 til 45 år. Også, lære om hvilke typer leger til din disposisjon, vil hjelpe deg med å få den beste behandlingen.