Legemiddelpriser og Medicare

Det gjør tjenestemenn i Medicaid-programmet.

Folk fra US Department of Veterans Affairs gjør det også.

Så hvorfor forhandler ikke folk som fører tilsyn med Medicare-programmet med legemiddelfirmaer om prisen på reseptbelagte legemidler??

Representanter for farmasøytisk industri sier Medicare-forhandlinger vil føre til færre valg for seniorer som bruker programmet for å dekke legemiddelkjøpene deres.

Forbrukertalsmenn sier imidlertid Medicare-forhandlinger vil drastisk redusere prisen på medisiner.

De vil gjerne se den nåværende politikken endret.

Så, tilsynelatende, noen medlemmer av kongressen.

Sent i forrige måned, demokratiske ledere i huset og senatet introdusert Medicare Prescription Drug Price Negotiation Act av 2017.

Lovforslaget vil pålegge sekretæren for Department of Health and Human Services (HHS) å forhandle om lavere legemiddelpriser under Medicare Part D-planen.

Så langt har ikke president Trump offentlig sagt om han støtter lovgivningen.

Faktisk svarte ikke tjenestemenn i Det hvite hus på en forespørsel fra Healthline om en uttalelse om at presidenten ville signere et slikt lovforslag.

Stillheten kommer til tross for presidenten Hun sa kort før innsettelsen i januar «slipper legemiddelfirmaer unna med drap» og regjeringen må forhandle med industrien.

«Før og etter valget gjentok president Trump flere ganger at legemiddelselskaper» slipper unna med drap «og at han ønsket å gi regjeringen myndighet til å forhandle om lavere legemiddelpriser. Det er det dette lovforslaget gjør, sa rep. Elijah E. Cummings, D-Md., I en uttalelse.

«Det er på tide at president Trump holder sine løfter til det amerikanske folket,» la senator Bernie Sanders, I-Vt. «Vi må slutte oss til resten av den industrialiserte verden ved å implementere retningslinjer for reseptbelagte legemidler som fungerer for alle, ikke bare administrerende direktører for farmasøytisk industri.».

Hva ville regningen gjøre

På dette tidspunktet forbyr føderal lov HHS-sekretæren å forhandle direkte med farmasøytiske selskaper om medisinpriser.

Det gjøres av private helseplaner i stedet.

Prisene de forhandler om når nivået til apoteket.

Del D-programmet, brukt av nesten 40 millioner Medicare-mottakere, dekker ca 75 prosent av legemiddelkostnadene i sitt grunnprogram.

Programmedlemmer samler inn de resterende 25 prosentene.

Jo mer reseptbelagte legemidler koster, jo mer betaler eldre.

I tillegg er Medicare en stor aktør i reseptbelagte legemiddelindustrien.

I 2015 sto helseprogrammet for eldre for 29 prosent av alle nasjonale farmasøytiske utgifter.

Lovforslaget i kongressen ville tillate HHS-sekretæren å bruke denne innflytelsen til å forhandle direkte med farmasøytiske selskaper.

Det vil også sette en «reservepris» som automatisk vil aktiveres hvis forhandlingene mislykkes.

Denne prisen vil være basert på hva andre føderale byråer og andre land betaler for stoffene.

I tillegg vil lovgivningen gjenopprette del D narkotikarabatter for lavinntektsbegunstigede. Disse ble eliminert da del D ble opprettet i 2006.

fordeler og ulemper

Legemiddelindustrien ser en rekke problemer med lovforslaget.

For det første sier de at den føderale regjeringen ville gjøre en bedre jobb enn private planer med å forhandle om lavere medisinpriser.

I en uttalelse til Healthline sa industrirepresentanter at det nåværende handelssystemet har resultert i at Medicare Part D-mottakere betaler 35 % mindre enn produsentenes listepriser for legemidlene.

«Den såkalte Medicare Drug Price Negotiation Act fra 2017 handler ikke om forhandlinger i det hele tatt. I stedet importerer den priskontroller fra utlandet, slik at myndighetene kan bestemme hvilke legemidler del D-planene dekker, sier Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA). «Det foregår faktisk allerede betydelige prisforhandlinger innenfor Medicares reseptbelagte legemiddelprogram. Store og kraftige kjøpere forhandler om rabatter og rabatter direkte med produsenter.

De sier også at lovgivningen kan avskrekke legemiddelfirmaer fra å drive forskning og kan også føre til færre medikamentvalg for eldre.

«Denne nylig introduserte lovgivningen undergraver konkurransestrukturen til Medicare Part D og erstatter den med regjeringspålagt priskontroll,» la PhRMA-uttalelsen til. «Det kan kompromittere tilgangen til essensielle medisiner for eldre og personer med funksjonshemminger, og til slutt redusere valg og begrense dekningen».

Forkjempere for lovverket ser det ikke slik.

De påpeker at Medicare Part D betaler 73 % mer enn Medicaid og 80 % mer enn Veterans Administration for merkede medisiner.

Kongressens demokrater anslår at Medicare-forhandlinger vil spare mottakerne for minst 15 milliarder dollar i året hvis del D-programmer betalte de samme prisene som Medicaid og Veterans Administration for narkotika.

Patients for Affordable Drugs, en ideell forbrukerorganisasjon, støtter på det sterkeste lovforslaget.

I en uttalelse sendt til Healthline, sier organisasjonens ledere at forhandlingene vil «utnytte kjøpekraften til millioner av Medicare-mottakere, og beskytte pasientenes behov for å velge medisinene som fungerer best for dem i samråd med legen deres».

«Medicare-forhandling underbygger løsninger for å senke legemiddelpriser for pasienter,» la David Mitchell, president for organisasjonen, til i uttalelsen.

Kurt Mosley, visepresident for strategiske allianser hos Merritt Hawkins helserådgivere, er enig.

Han fortalte Healthline at det «ikke gir noen mening» for Medicare ikke å forhandle medikamentpriser når Medicaid og Veterans Administration gjør det.

Han sa at regningen ville «absolutt» redusere medisinprisene for Medicare-mottakere.

«Flere mennesker vil ha råd til reseptene sine. Det er ingen tvil om det, sa han. «Millioner av mennesker ville vært bedre tjent.»

Mosley la til at disse lavere prisene også ville redusere de totale helsekostnadene for eldre. Han sa at seniorer som tar tilstrekkelige medisiner vil redusere sykdom og resultere i mindre medisinsk behandling, spesielt for lavinntektsbegunstigede.

Legemiddelindustrien mener imidlertid at det går i riktig retning.

«Når del D går inn i sitt andre tiår og markedet utvikler seg, må eldre amerikanere og mennesker med funksjonshemminger fortsette å kunne stole på programmet for å gi tilgang til utvalget av medikamenter de kritisk trenger,» heter det i PhRMA-uttalelsen. «Men denne lovgivningen vil føre del D i feil retning, mot et system som vil tillate regjeringen å bestemme hvilke legemidler pasienter kan og ikke kan få.».

Tilhengere sier imidlertid at dette er hva landet ønsker.

De viser til en Kaiser Health-overvåkingsundersøkelse utgitt i april som viste dette 92 prosent av amerikanere vil at Medicare-programmet skal forhandle medisinpriser.

«På tide å gjøre et grep,» sa Mosley. «Det beste stoffet i verden er ikke bra for deg hvis du ikke har råd til det.»