Ledelse av cystisk fibrose til college: kostnader, overnatting og mer

Å gå på college er en viktig overgang. Det kan være en spennende tid full av nye mennesker og erfaringer. Men det setter deg også i et nytt miljø, og endring kan være vanskelig.

Å ha en kronisk tilstand som cystisk fibrose kan gjøre l’litt komplisert, men absolutt ikke umulig. Her er ni forslag for å lette overgangen til college og sørge for at du får mest mulig ut av de neste fire årene.

Få hjelp til å betale medisinene dine

Når du er på college, gå ut for en pizza kan virke som en galskap. Med begrenset lån kan du være bekymret for å støtte kostnaden for behandlingen din for cystisk fibrose.

Sammen med narkotika er det nødvendig å vurdere prisen på en forstøver, thorax fysioterapi, pulmonal rehabilitering og andre behandlinger som styrer symptomene. Disse kostnadene kan legge opp raskt.

Mange universitetsstudenter har fortsatt foreldrenes helseforsikring. Men selv med god dekning, kan betalinger for narkotika for cystisk fibrose komme til tusenvis av dollar.

Mange farmasøytiske selskaper tilbyr assistanseprogrammer for å dekke de høye kostnadene ved narkotika for cystisk fibrose.

Du kan bli kjent med dem gjennom organisasjoner som Foundation for cystisk fibrose eller NeedyMeds. Rådfør deg også med legen din for å se om det finnes andre måter å redusere kostnadene for dine behandlinger.

Spør innkvartering

Høyskoler er mer rustet til å møte elevers behov med spesielle behov enn noen tiår siden.

I henhold til Americans med funksjonshemmede Act (ADA) er skoler pålagt å gi rimelige innkvartering basert på studenthelsebehov. De fleste høgskoler bør ha et arrangementskontor for å håndtere disse forespørslene.

Ha en samtale med legen din og helsepersonell som tar vare på cystisk fibrose. Spør dem hvilke overnattingssteder som kan være mer nyttige for skolen. Noen ideer inkluderer:

 • En redusert kursbelastning
 • Ekstra pauser under leksjonene
 • Evnen til å ta leksjoner eller tester i bestemte øyeblikk av dagen eller et privat teststed
 • A’Alternativ for video godkjent visse klasser eller spør en annen student om å ta notater eller registrere leksjoner for deg når du ikke føler deg god nok til å gå
 • Utvidelser om prosjektfrister
 • Et privat rom, et rom med air condition og / eller eget bad
 • Tilgang til en støvsuger med et HEPA-filter
 • En nærliggende parkeringsplass på campus

Lag et campushjelpsteam

Når du går på college, forlater du medisinsk team hjemme. Legen din vil fortsatt være ansvarlig for din generelle hjelp, men du trenger noen på campus eller i nærheten for å administrere:

 • Reseptbelagte påfyll
 • daglig hjelp
 • nødsituasjoner

For å legge til rette for overgangen, fikse en avtale med en campus lege før du går på skolen. Be dem om å lede deg til en spesialist i cystisk fibrose i området. Koordinerer overføringen av din kliniske mappe med legen din hjemme.

Forbered legemidlene dine

Ta til skolen minst en måned med narkotika aksjer, sammen med en rekke resepter. Hvis du bruker et korrespondanseapotek, må du sørge for at du har riktig universitetsadresse. Lei eller kjøp et kjøleskap for sovesalen din for narkotika som må holdes kule.

Hold et dokument eller en samler på fingertuppene med navnene på alle dine medisiner. Inkludere doseringen du tar for hver, foreskriver lege og apotek.

Få nok søvn

Søvn er viktig for alle. Det er spesielt viktig for folk med cystisk fibrose. Kroppen din trenger å lade opp for å effektivt bekjempe infeksjoner.

De fleste universitetsstudenter er kronisk uten søvn. Mer enn to tredjedeler av elevene sover ikke nok. Som et resultat, føles 50% søvnig i løpet av dagen.

For å unngå å falle i dårlige søvnvaner, leksjonene programmer for neste morgen, når det er mulig. Prøv å sove åtte timer full under skolekvantene. Hold deg opp med arbeidet ditt eller få utvidelser av tidsfrister, så du trenger ikke å trekke noen natt.

Hold deg aktiv

Med en last av således intense kurs, er det lett å overse øvelsen;. Forbli aktiv er bra for lungene, så vel som resten av kroppen. Prøv å gjøre noe aktivt hver dag, selv om det bare er 10 minutters gange gjennom campus.

Planlegg tid for behandlinger

Leksjoner, oppgaver og tester er ikke ditt unike ansvar. Du må også administrere din cystisk fibrose. Etablere spesifikke øyeblikk av dagen når du kan utføre behandlinger uten å bli avbrutt.

Følg et balansert kosthold

Når du har cystisk fibrose, må du spise en rekke kalorier for å holde vekten din. Det er imidlertid også viktig å se på hva du spiser for å sikre at du følger et sunt og balansert kosthold.

Hvis du ikke er sikker på antall kalorier du trenger på daglig basis og sunne spisemuligheter, spør legen din om å hjelpe deg med å lage en matplan.

Lager du opp et desinfeksjonsmiddel for hendene dine

Bor i de begrensede rommene på et høyskole sovesal, vil du møte mange insekter. Universitets-campusene er notorisk bakteri steder, spesielt felles bad og kjøkken.

Fordi du er mer sårbar enn studentens følgesvenner for å bli syk, må du ta noen ekstra forholdsregler. Ta en flaske hånd desinfeksjonsmiddel med deg og bruk den sjenerøst i løpet av dagen. Prøv å holde avstandene fra noen pasientstudenter.

Ta bort

Du er i ferd med å gå inn i et spennende øyeblikk av livet. Nyt alt høgskolen har å tilby. Med en PO & # 8216; forberedelse og god oppmerksomhet til tilstanden din, du kan leve en «8217; sunn og vellykket universitetsopplevelse.