Leddgikt i ryggen og nakken: Symptomer på leddgikt med fasetter og ryggsmerter

Jeg må gå ut av sengen?

Du kan ikke stå uten å hoppe for smerte? Nakken er så stiv at du knapt kan flytte den? Vri å gå inn eller gå ut av’bilen er en guff og smertefull dans?

Nakke smerte og rygg kan være irriterende. Det kan være et tegn på en enkel muskelspasme eller strekk av leddbånd, men smerten i nakken eller den vedvarende ryggen kan også skyldes en mer alvorlig tilstand, som leddgikt i artikulære fasetter.

fasetter

Når du hører & # 8220; Joints & # 8221; du kan tenke på kne, albue, kjeve eller # 8217; hip. Men din vertebrale kolonne inneholder også mange ledd. Ryggraden består av bein kalt vertebrae separert fra plater. Hver vertebra har to serier av artikulære ansikter. Dette er synoviale ledd på begge sider av den bakre prosessen med vertebrale legemer.

Disse artikulære ansikter forbinder vertebrale legemer sammen, og gir stabilitet, støtte og mobilitet til ryggraden. Disse leddene tillater ryggraden å utføre bøyning, forlengelse og vri bevegelser fremover. Som alle andre ledd har de artikulerte finérbrusk, som kan bekymre seg og tynn, og forhindre den normale bevegelsen av ryggraden.

Sammenbrudd av fasetene

Brusk kan bryte med skade eller alder. Brusk av artikulære ansikter forbrukes over tid, blir tynnere og mindre solidaritet. Plater kan glide eller beinsporer vokse mens beinet prøver å tilpasse seg en lavere støtte fra brusk. L’betennelse kan oppstå når osteoartrosen utvikler seg i fellesventilasjoner. Degenerasjonen av fellesventilasjon kan forårsake smerte, stivhet og til og med press på ryggraden.

Det er mange navn for denne feilmodellen, inkludert:

 • Degenerative felles fasiliteter
 • Leddgikt i fasettene
 • Sykdommer i fasettene
 • Hypertrofi av fasene
 • Joint ventilasjonssyndrom

Cervical problemer

Ryggvirvler er generelt skilt i forskjellige grupperinger. De cervical vertebrae er ryggvirvlene i nakken. Thoracic vertebrae danner den sentrale delen av ryggen og lumbal vertebrae er den nedre baksiden av ryggen. Joint Cervical Rachis Veneers kan utvikle cervikal spondylosis, som er leddgikt i nakkeforbindelsene. Utenfor 8217; 85% av befolkningen over 60 år De har en viss grad av denne tilstanden, ifølge American Academy of Orthopedic Surgeons.

En historie med nakkeskader øker risikoen for å utvikle leddgikt i livmorhalsen. På samme måte kan en jobb med repeterende nakkebevegelser øke risikoen. Også genetikk og røyk kan øke risikoen. Bone Spurs er et vanlig særegent tegn på denne tilstanden.

Nakkesmerter

L’leddgikt og degenerasjon av artikulære finér forårsaker unormale bevegelser av vertebrale legemer og bestemme utviklingen av beinsporer. Dette oversetter til en rekke problemer som forårsaker smertefulle symptomer. Hvis leddene i livmorhalsen er interessert, kan følgende symptomer forekomme:

 • nakke smerte og stivhet, som ofte forverres med aktiviteten
 • Stridt lyd, mens beinene gni hverandre mot den andre med bevegelsen av nakken
 • hodepine
 • muskel spasmer rundt halsen og skuldrene
 • smerte som er mer intens første om morgenen og deretter tilbake til slutten av dagen
 • smerte som utstråler fra nakken bak og mellom skulderbladene
 • Pungent smerte som reiser langs armene

Tilleggsinformasjon: Nakke smerte »

Lumbal ryggsmerter

Lumbaglia er et veldig vanlig problem med mange mulige årsaker. Degenerasjonen av artikulære ansikter kan føre til en spiral av problemer som forårsaker alvorlige symptomer som svakhet. Som vi er tidløst og brusk mellom leddene mister vann og volum, utøves mer press på hver felles ventilasjon. I lumbal-kolonnen (nedre rygg) kan dette føre til leddgikt i lumbale artikulerte finér.

For å kompensere for den tapt brusk, kan det nye beinet begynne å vokse. Dette forårsaker beinsporer som kan klemme nervene. L’leddgikt i lumbalefasetter kan forårsake smerte og ryggstivhet. Hvis du lider av denne tilstanden, kan du finne deg selv tilbøyelige til å kaste deg selv ofte, siden dette skaper mer plass mellom leddene og fjerner trykket på de knuste nerver.

Andre symptomer på’leddgikt i lumbale fasetter inkluderer:

 • smerte etter hvile eller søvn
 • Smerte etter å ha foldet overkroppen til kroppen til kroppen; tilbake eller siden
 • Smerte som føles sentrert i nedre rygg, men kan strekke seg til baken og lårene
 • Bone sporer som forårsaker prikking og brennende rygg og lemmer

Klem nervøse fasetter

Ryggmargen nerver eller nerve røtter kan knuses på grunn av felles skade. Spinalkanalen kan også bli mindre, og etterlater mindre plass til nervene for å gå gjennom ryggraden. Trykket på nerver kan forårsake dypere symptomer, inkludert:

 • Nummenhet og svakhet i armene, hender og fingre (Cervical Facet-leddene)
 • Vanskelighetsgrad å gå, tap av balanse eller svakhet i hender eller ben (livmorhals, thorax eller lumbal)
 • Burning, prikking eller nummenhet av skinker eller ben, også kalt ischias (ledd i lumbale fasetter)

Tilleggsinformasjon: 4 forhold som kan forårsake iskias »

Mulige årsaker

Noen faktorer øker risikoen for å utvikle artritt av finérene og smerten og smertene og smertene som er forbundet med det. De inkluderer:

L’slitasjegikt

Ha et problem med leddene til hånden eller til foten betyr ikke at du vil utvikle artrittet i ryggraden. Imidlertid kan leddene som ikke er justert på grunn av inflammatorisk leddgikt, etterfølgende lesjoner eller leddgikt, føre til større slitasje eller skade på andre ledd. Det er derfor å ha den slitasjegaten et sted i kroppen din til slutt bringe til artikulasjonsartrittet i ryggraden.

Synovial cyster

Disse lommene fulle av væske utvikler seg langs ryggraden. Når leddene i ryggraden er slitt, frigjør de ekstra væske. Det kan utvikle mye for å fange denne væsken, og flere cyster kan vokse langs ryggraden. Cyster er sjelden irriterende til de begynner å trykke på nervene.

Vertebral kolonne Synovial cyster: Symptomer og behandling »

Endringer i # 8217; Diskhøyde

Som rommet mellom vertebrale legemer smaker, kan de øke irritasjonen og den leddbetennelsen, samt trykket på nerver. Denne begrensede plassen kan forårsake ytterligere slitasje på ledd og å bringe eller forverre artritt av eksisterende fasetter.

Overvekt

Være overvektig eller vendt mot fedmenten utgjør ytterligere stress på leddene. Dette ekstra presset kan forårsake felles skade og leddgikt.

Alder

L’leddgikt i alle typer blir mer vanlig med alderen i alderen.

Kjønn

Menn er mer sannsynlig å utvikle vertebralkolonnen osteoartrosen under 45 år. Over 45 år er kvinner mer sannsynlig å utvikle den.

Diagnose av’leddgikt i fasettene

For å oppnå en diagnose, kan legen gjennomføre forskjellige typer tester, inkludert:

Fullstendig helsehistorie

Før du bestiller en enkelt blodprøve eller en bildebehandling, vil legen sannsynligvis ønske å vite symptomene dine. De vil også ha en komplett klinisk historie, inkludert informasjon om problemer eller forhold som oppstår som kanskje ikke er relatert til ledsmerter. Pass på at du gir legen din om detaljer når smerte er verre, det som gjør det bedre og hvor lenge du bor.

Fysisk undersøkelse

Når en skriftlig eksamen er fullført, kan legen utføre en fullstendig fysisk undersøkelse. Dette kan inkludere kontrollen av kroppen din for skade eller sykdomsskilt. De kan be deg om å flytte forskjellige kunst for å undersøke ditt bevegelsesområde, muskelstyrke og refleksjoner.

Imaging test

Legen kan be om en røntgen, en TAC eller en magnetisk resonans for å se etter mulige forklaringer for symptomer. Disse testene tillater legen å se musklene og myke vevet rundt ryggen med flere detaljer.

Tilleggsinformasjon: Lumbar Magnetic Resonance »

Diagnostiske injeksjoner

Identifiser den eksakte kilden til smerte kan hjelpe legen din skille mellom mange mulige årsaker. Injiser en bedøvelse i en bestemt artikulasjon er en metode de kan prøve. Hvis bedøvelsen betyr at artikulasjonen og smerten forsvinner, vet legen at den er fasettert leddgikt. Hvis smerten fortsetter, vil legen fortsette forskning. Denne prosedyren er også kjent som en fasettblokk.

# 8217; leddgikt i fasettene

Legene håndterer hovedsakelig artritt av finérene med ikke-kirurgiske alternativer. Gjenoppretting fra kirurgiske alternativer er noen ganger vanskelig. Snakk med legen din for å forstå alle dine valg og evaluere fordelene og ulemperne av hver.

De vanligste behandlingene for artritt av finérene kan ofte brukes sammen for maksimal fordel. Disse behandlingene inkluderer:

 • Hvile. For noen, hvile og redusere vertebral kolonne bruk kan bidra til å lindre symptomene.
 • Støtter til senga. Spesielle puter og braces kan gjøre søvn mer komfortabel. Disse enhetene kan også redusere smerten du prøver om morgenen.
 • Lys analgetika. Analgetika som Aspirin (Bayer) og ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) kan lindre smerte og slappe av muskler nok til å avslutte symptomene i korte perioder.
 • Muskel avslappende. Hvis smerten er seriøs, kan foreskrevne legemidler rolige muskler og lindre smerte og spenning.
 • Fysioterapi. En fysioterapeut kan lære deg øktøvelser, strekke og sove som lindrer smerte og forhindrer muskel og leddsmerter. Man hånden at leddgikt forverres, en fysioterapeut kan også hjelpe deg med å holde styrke og motstand.

Kirurgiske alternativer

Hvis andre behandlinger ikke lykkes, kan kirurgi være et alternativ for & # 8217. Mange av disse prosedyrene er ikke svært invasive, så gjenoppretting bør ta mindre tid enn andre former for kirurgi. Typer av kirurgi for L’leddgikt i fasetene inkluderer:

 • Nervøs ablation med radiofrekvens. Under denne prosedyren brukes radiofrekvensbølger (konsentrert varme) til å ødelegge nervene til de fellesventilasjonene som sender hjernens smerte signaler.

Se legen din

Smerten i nakken og ryggen kan være svekkende, men disse forholdene kan behandles med narkotika, fysioterapi, steroidinjeksjoner og noen ganger kirurgi. Det er viktig å konsultere legen din for å bestemme årsaken til ubehaget ditt. Testene kan være nødvendig for å sikre at andre alvorlige forhold ikke forårsaker smerte. Følgende forhold forårsaker lignende symptomer Alle’leddgikt i fasettene og bør utelukkes:

 • L’osteoporose
 • Disker disker eller ødelagt
 • Skjelett uregelmessigheter
 • tumorer
 • nyreproblemer

Hvis din grunnleggende lege mener at du har leddgikt i fasettene, kan det råde deg til å konsultere en spesialist. En revmatolog vil fokusere på sykdommer og forhold som påvirker bein, muskler og ledd. Hvis du trenger kirurgi eller mer invasiv behandlingsteknikker, kan du også trenge en avtale med en ortopedist.

Øvelser: Spørsmål og svar

Spørsmål:

Hvilke øvelser jeg kan gjøre hjemme for å lindre smertene i fasene?

TIL:

Øvelser for artritt av fasettene skal bestå i strekk i alle retninger (fremover, forlengelse og rotasjon) og i styrking. Noen foreslåtte øvelser inkluderer:

 • Rotasjon av lumbal kolonne, sett her
 • Lumbal flexion med brystknærne, som beskrevet i den første øvelsen her
 • Bredning, som beskrevet i den tredje øvelsen her
 • Healthline Medical Team Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.