Lavt testosteronnivå: Symptomer, diagnose og behandling

Hva en sak’er testosteron?

Testosteron er et hormon. Den er laget av kroppens og kvinners kropper. Spiller en rolle i pubertet og fruktbarhet. Det slår også seksuell lyst. Hos menn produseres de fleste testosteron i testiklene. Hos kvinner produseres de fleste testosteron i eggstokkene.

Menn har høyere testosteronnivåer enn kvinner. Testosteron anses å være sterkt påvirket utviklingen av mange funksjoner som anses mannlige egenskaper. Bidrar til å øke muskelmassen, beinmassen, fysisk styrke og mengde kroppshår.

Testosteronnivåer i kroppen din endres stadig som svar på kroppens behov. Men selv det generelle testosteronnivået i kroppen din endres gjennom hele livet ditt. Vanligvis reduseres, spesielt for menn i alderen 30 år. For noen menn kan disse nivåene bli for lave og forårsake uønskede effekter som fører dem til å søke etter måter å øke testosteronnivået.

Hvordan øke testosteronnivået

Det kan være noen endringer i livsstil for å øke testosteronnivået. Legg til motstandsøvelser og miste vekt er to endringer som kan få effekt.

Søket indikerte at motstandsøvelsen, som vektløfting, er relatert til midlertidige økninger i testosteronnivåer. Imidlertid er disse økningen generelt mye høyere hos yngre menn enn eldre menn, og synes ikke å øke det generelle testosteronnivået sterkt.

Mesteparten av’trening, spesielt kardiovaskulær trening, kan bidra til overdreven vekttap, noe som kan bidra til å øke testosteronnivået. Dette gjelder spesielt for overvektige mennesker.

Testosteron Booster

Noen typer urte kosttilskudd hevder å være Testosteron Stimulators & # 8221;. Produsentene av disse produktene sier at ingrediensene bidrar til å øke testosteronnivået. Men ikke C’Det er nok søk ​​for å støtte deres effektivitet. Videre er disse produktene ikke strengt regulert av US Food and Drug Administration. Det kan hende du finner at det er flere naturlige skritt som kan hjelpe deg med å øke testosteronnivået ditt.

Testosteron mat

Noen matvarer kan spille en rolle i # 8217; hjelpe kroppen din moderat testosteronnivå. Pass på at du ansetter nok rik sink og vitamin D Foods kan bidra til å holde testosteronet på et normalt nivå. Her er åtte matvarer som stimulerer testosteron som kan hjelpe deg med å få vitaminer og mineraler du trenger for å holde testosteronnivåene sunne.

L’hvitløk var også akkreditert for økningen i testosteronnivået. Resultater av en studie Hos rotter drevet av dietter integrert med hvitløk eller forbindelse tilstede i # 8217; hvitløk har notert en økning i testosteronnivået i testiklene.

Erstatning testosteron terapi

Erstatningsterapi med testosteron brukes til å behandle personer med unormalt lave testosteronnivåer. Disse unormalt lave nivåene påvirker vanligvis kroppens normale funksjoner, som blant annet kan bidra med en nedgang i muskelmasse og til et lavere seksuelt lyst.

For denne behandlingen er et testosteronbasert legemiddel foreskrevet. Dette stoffet er testosteron i piller, patcher og geler som gjelder på huden og væsken som injiserer i kroppen din. Det bidrar til å øke det samlede nivået av testosteron i kroppen din og eliminere eller redusere noen symptomer på lavt testosteronnivå.

Testosteron injeksjoner

Testosteroninjeksjoner er en av de vanligste former for testosteronutskiftningsterapi. Generelt administreres de av en lege. Du trenger sjeldnere enn andre former.

Testosteron bivirkninger

Hvis du har en erstatningsterapi med testosteron, trenger du hyppige blodprøver for å sjekke testosteronnivået og kontrollere bivirkningene. Bivirkninger kan inneholde en økning i antall røde blodlegemer og, sjelden, blodpropper. Du kan også prøve akne og brystforstørrelse.

Testosteronnivå

For å finne ut om testosteronnivået er for lave, må du etablere et normalt nivå. Dette var en utfordring for leger. Imidlertid, andre a pressemelding Fra endokrine samfunn i januar 2017, resultater fra a nylig studie De bidro til å forfine definisjonen av normale intervaller for testosteronnivåer hos menn. Dette området er for menn i alderen mellom 19 og 39 år som ikke er overvektige. L’intervallet er 264-916 nanogrammer per deciliter (ng / dl).

Lav testosteronnivå hos menn

Testosteronnivåer hos menn kommer vanligvis til topp rundt 19 år. Etter 30 år begynner disse nivåene å naturligvis redusere i alle menn. Men for noen menn blir disse nivåene unormalt lave. Sekund en studie, Nesten 40% av mennene over 45 år har unormalt lave testosteronnivåer. Disse unormalt lave nivåene kan forårsake symptomer.

Lav testosteron symptomer

Symptomene på en unormalt lav testosteron kan være irriterende. Noen symptomer kan påvirke livskvaliteten. Disse symptomene kan omfatte:

 • Redusert kroppshår
 • Redusert muskelmasse
 • Low Sex Drive
 • erektil dysfunksjon
 • Vekst av brystvev

Hvis du finner en eller flere av disse symptomene, og du tror ikke de er forårsaket av noen qualcos’mer, snakk med legen din. Hvis legen din mener at symptomene dine er relatert til unormalt lave testosteronnivåer, kan du teste nivåene dine.

Testosteron test

En testosteron test måler mengden testosteron i blodet. Hvis legen din ønsker å teste hormonelle blodnivåer, vil det mest sannsynlig angi en tid på dagen for testen. Hormonelle nivåer er høyere om morgenen. Derfor kjøres denne testen ofte om morgenen mellom kl. 07.00 og 10.00. Legen kan teste nivåene mer enn en gang.

Legen din kan be deg om å forstyrre noen rusmidler før testen. Noen stoffer kan påvirke testosteronnivået. Derfor er det viktig å informere legen din om alle stoffene du antar. Inkluder både counter medisiner og reseptbelagte legemidler.

Årsaker til lav testosteron hos menn

Årsakene til lave testosteronnivåer inkluderer:

 • forsinket puberteten
 • Skade på testiklene (forårsaket av traumer, alkoholisme eller matetitt)
 • hypotalamisk sykdom
 • Hypofysarisk sykdom
 • Ikke-kreftholdig hypofyse

Selv en serie genetiske sykdommer kan påvirke testosteronnivået, inkludert:

 • Klinefelter syndrom
 • Kallmann syndrom
 • Myotonisk dystrofi

Lavt nivå av testosteron hos kvinner

Testosteron spiller en viktig rolle hos kvinner. Imidlertid er nivåene naturlig lavere hos kvinner enn menn. Vanligvis er ikke lave testosteronnivåer hos kvinner problematiske. Imidlertid kan for høye nivåer forårsake uønskede symptomer. Disse inkluderer:

 • uregelmessige eller fraværende menstruasjonsperioder
 • infertilitet
 • Utvikling av hår og kroppshår
 • dypere

Høyt testosteronnivåer hos kvinner kan skyldes:

 • Dell’polycystisk eggstokk
 • Medfødt adrenal hyperplasi
 • Eggstokkreft eller kreft
 • Adrenal svulst

Ta bort

Testosteronnivåer hos menn reduserer litt med alder med alderen. Men i noen menn kan disse nivåene være for lave og forårsake uønskede symptomer. Behandlingen er tilgjengelig, men det er viktig at legen bekrefter lave testosteronnivåer med en eller flere blodprøver. Legen kan også kjøre andre tester for å avgjøre hva som forårsaker ditt lave testosteronnivå.

For kvinner, testosteronnivåer for høyt, i stedet for for lavt, er de mer bekymringer. Symptomene på et høyt nivå av testosteron hos kvinner kan være en underliggende tilstand som må behandles.