Lavt seksuell lyst og depresjon

Seksuell lyst, O & # 8220; Libido & # 8221; er en viktig del av de fleste romantiske relasjoner. Når seksuell lyst forsvinner eller forsvinner helt, kan det påvirke livskvaliteten og forholdet til partneren din. Både kvinner og menn opplever en lav libido, men kvinner ser ofte ikke etter omsorg. Det er ikke uvanlig at en kvinne skammer seg for å innrømme at hun ønsker å forbedre sin libido. Mange kvinner antar også at det ikke er noen behandlinger tilgjengelig.

Men lavt seksuell lyst kan være et tegn på helsetilstand. Hypoaktiv seksuell lystforstyrrelse (HSDD) & # 8211;Nå kjent som kvinnelig seksuell interesse / # 8217 forstyrrelser; spenning & # 8211; Det kan diagnostiseres hvis du har lite eller ikke noe ønske om seksuelle aktiviteter. Du kan også ha en’fravær av seksuelle fantasier som forårsaker deg alvorlige angst eller mellommenneskelige vanskeligheter. Lavere libido kan også være et symptom på et psykisk helseproblem, som depresjon.

For de fleste flyter seksuell lyst over tid. Det er naturlig å krysse faser der du ikke roser så mye sex. Men hvis din libido har vært lav i lang tid, og hvis du forårsaker stress eller tristhet, kan det være på tide å snakke med legen din.

Forskere studerer fortsatt sammenhengen mellom lav libido og psykisk helse. Men de vet at det er vanlig at HSDD og depresjon overlapp. Som oppstår sammen eller ikke, både HSDD som depresjon kan ha stor innvirkning på livet ditt og fortjener medisinsk behandling.

COS’er depresjon?

Den større depressive lidelsen er ofte definert & # 8220; depresjon & # 8221;. Det er en tilstand som får en person til å føle seg deprimert humør, mangel på moro i hverdagen eller begge deler. Alle lider av krise fra tid til annen, men depresjonen varer vanligvis lenger. Noen av symptomene på depresjon inkluderer:

  • Følelser av tristhet
  • tap av Appetit
  • Vekttap eller økning
  • søvnforstyrrelser
  • Konsentrasjonsproblemer
  • Bassenergi nivåer

Et annet symptom forbundet med depresjon er en endring i seksuell lyst. Hvis du er deprimert, kan du føle at du har nok energi til å ha sex. Fordi depresjon også kan få deg til å underholde mindre i aktivitetene, kan du oppdage at du ikke liker sex som det en gang.

Prosessen kan også fungere tvert imot. Det er mulig at en lav libido frigjøre følelser av depresjon.

For eksempel, L’HSDD kan forårsake symptomer som ligner depresjon, som kan kobles til forholdet ditt eller mangel på seksuell lyst. Samtidig betyr HSDD ikke at depresjon vil bli diagnostisert. Det er mulig at en person med HSD føler seg lav humør relatert til seksuelle aktiviteter, men føles positivt om andre aspekter av livet.

Hva sier forskningen?

Flere undersøkelsesstudier undersøkte forbindelser og overlapper mellom lav libido og depresjon. Forskere har vurdert hvor vanlig det er for kvinner å eksperimentere begge forholdene og hvilke faktorer som kan øke risikoen. Her er en titt på noen av hovedstudiene og resultatene så langt:

Det er mer vanlig enn du tror

En artikkel i Journal of Clinical Psychiatry Han oppdaget at om lag 40% av kvinnene med en seksuell lidelse selv lider av depresjon. Forskere har oppdaget at om lag 10% av amerikanske kvinner lider av en lidelse av Design & # 8221;. Det anslås at 3.7% har problemer både med lyst og med depresjon.

Risikofaktorer inkluderer stressende hendelser i livs- og avhengighetsproblemer

En artikkel i American Family Doctor Han oppdaget at risikofaktorer for depresjon og lav libido inkluderer stressende levende arrangementer, for eksempel en skilsmisse eller en tapt jobb. Selv de viktigste overgangene i livet, positiv, negativ eller nøytral, kan utløses faktorer. For eksempel vil et nyfødt eller et barn som kommer fra hjemmet betraktes som viktige livsoverganger. Selv stressfaktorene i dagens relasjoner er en risikofaktor. L’Alkoholmisbruk, narkotika eller begge er også forbundet med økt risiko for lav libido og depresjon.

Depresjon kan forverre symptomene på # 8217; HSDD

Et studio i Psykosomatisk medisin Han oppdaget at deprimerte kvinner med HSDD var mindre lykkelige i deres relasjoner. De gjorde også sex med partneren sin sjeldnere. Videre hadde de flere problemer med å danne og opprettholde relasjoner. Videre har en tredjedel av pre-emausale kvinner med HSDD også opplevd depresjon.

Depresjon og lav libido kan ha mange faktorer som bidrar sammen med en serie symptomer. Å ha en tilstand betyr ikke at du har den andre, men det er mulig å ha begge samtidig. I begge tilfeller er det behandlingsmuligheter som kan hjelpe.

Behandlinger for tap libido og depresjon

Når det gjelder å behandle lav libido, depresjon eller begge, er det ingen gyldig tilnærming til alle. Hjemstrategier, konjugal eller relasjonsråd, sexterapi og medisinsk behandling er alle alternativer. Avhengig av tilstanden din, kan de viktigste målene for behandling omfatte gjenoppretting av seksuell lyst, effektiv kommunikasjon, reduksjon av depresjonssymptomer og forbedring av evnen til å nyte dine daglige aktiviteter. Her er noen vanlige startpunkter:

Snakk med en profesjonell

For mange kvinner er det første skrittet å se etter behandling å snakke med din familie lege.

Hvis du foretrekker en mer spesialisert hjelp, kan du konsultere en psykiater eller en seksuell terapeut. Hver av disse fagpersonene skal være kvalifisert til å diskutere behandlingsalternativer med deg eller lede deg til en annen ekspert som kan gjøre det. Terapi, som den adferdskognitive terapien basert på bevissthet (MB-CBT), er et alternativ for «8217.

Denne tilnærmingen kan hjelpe deg med å gjenkjenne tanker og atferd som forstyrrer din seksuelle lyst og generell lykke, samt økende kroppsbevissthet. A’annet alternativ er reseptbelagte narkotika, som er utformet for å redusere forekomsten av depresjon.

Begynne å kommunisere

Kommunisere åpent med partneren din er en hjemme-strategi som kan hjelpe med lav libido og vanskelige følelser. Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal starte, tilbyr ordet terapi eller selvhjelpsbøker en måte å utvikle dine kommunikasjonsferdigheter. Parterapi er en «8217; et annet alternativ. Finn måter å åpne kommunikasjonslinjer med partneren din, kan hjelpe deg med å føle deg mindre og forbedre forholdet ditt i forholdet ditt. I sin tur, for noen mennesker, forbedrer dette seksuell lyst.

Vedta tiltak for å lindre stress

I noen tilfeller bidrar stress til følelser av lav libido og depresjon. Dette kan føre til en konjunkturordning, for å få en lav libido forårsaker enda mer stress. Å ta tid for anti-stressaktivitet gjør det ofte forskjellen. Anser meditasjon, l’Dagbok, L’Trening eller musikk; Lytte til musikk. Finne måter å slappe av så mye som mulig, kan bidra til å redusere symptomene på begge forholdene.

L & # 8217;

Selv om de fleste mennesker opplever høy og bass i sitt seksuelle ønske, kan en lav libido være en årsak til bekymring. Kvinner kan være raskere enn menn for å eliminere symptomene, i stedet for å søke støtte. Men å snakke med en lege kan hjelpe deg med å bedre forstå behandlingsalternativene som er tilgjengelige. Det er ikke sjeldent at lav libido og depresjon overlapp. Ta deg tid til å informere legen din om du har hatt symptomer, som følelser av tristhet eller deprimert humør.

Hvis du foretrekker å prøve en hjemme tilnærming, vurder muligheten for å jobbe med dine kommunikasjonsferdigheter og å bruke mer tid til anti-stress aktiviteter. Bruke kvalitetstid å snakke og slappe av med partneren din kan være det første skrittet for å føle seg bedre.