Lavt porøsitetshår: Funksjoner og pleie tips

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Hårporøsitet er et begrep som brukes til å beskrive hvor godt håret ditt er i stand til å absorbere og beholde fuktighet og oljer.

Hvis du har lav porøsitets hår, betyr det at strukturen på håret ditt ikke lett tillater absorpsjon av fuktighet i hårstammen. Dette kan gjøre det vanskeligere for vann å mette håret når det vasket.

Fordi denne typen hår har en tendens til å avvise fuktigheten, kan det også være vanskeligere å behandle og stunne.

La oss ta en nærmere titt på egenskapene til lavt porøsitetshår, samt noen forslag og råd om hvordan du skal ta vare på det.

Hva er lavt porøsitetshår?

Håret ditt er i utgangspunktet en samling av døde celler arrangert i en tydelig tre-lags ordning:

 • Cuticle er det ytre laget av håret ditt. Inkluderer individuelle kutikler som overlapper, som fliser på et tak.
 • Barken er mellomlaget og oftere. Inneholder fibrøse proteiner og pigmenter som gir farge til håret ditt.
 • Margen er det indre sentrale laget av hårakselen.

Med lavt porøsitetshår, har kutiklene en tendens til å overlappe og er tett pakket. Fordi det ikke er mellomrom mellom kutiklene, er det vanskeligere for vann, så vel som for produkter som oljer og balsam, gi fuktighet til hårstammen.

Vanligvis, hvis du har lavt porøsitetshår, skyldes det genetiske faktorer.

L’bruk av kjemikalier og varme på håret forårsaker generelt ikke lav hårporøsitet.

Når varme eller styling ødelegger kutikklaget, er det mer sannsynlig å få høy porøsitetshår. Dette betyr at kutiklene heves og har mellomrom mellom dem. Dette kan gjøre det vanskelig for hårstammen som holder fuktighet.

Hva er egenskapene til lavt porøsitetshår?

Produktene sitter på håret ditt

Hvis du har lavt porøsitetshår, kan du finne at hårprodukter har en tendens til å sitte på håret i stedet for å bli absorbert.

For eksempel kan du bruke en olje eller en fuktighetsgivende krem ​​på hårtipsene. Mezz’Nå senere kan du merke at produktet fortsatt er på overflaten av håret ditt. Han kunne til og med bryte vekk fra fingrene hvis han berører ham.

Håret ditt absorberes sannsynligvis svært lite, om ikke helt, av produktet.

Vask og L’tørking tar lengre tid

Med lav porøsitetshår, vask og # 8217; tørking kan ta mer tid enn forventet. Fordi vannet ikke absorberes lett, kan det være vanskelig å våte håret ditt og få vannet i håret ditt helt.

Så, når håret ditt er vått, kan du ta lang tid å tørke alle & # 8217;. Bruk også en hårføner kan ta lengre tid enn andre som har hår av samme lengde og tykkelse av deg.

Hvordan teste håret ditt

Hvis du ikke er sikker på hvilken type porøsitet i håret ditt, er det en enkel måte å finne ut. Følg disse trinnene:

 • Sjampo og skyll håret ditt godt for å fjerne eventuelle produktakkumuleringer. Rent hår vil gi deg de mest nøyaktige resultatene.
 • Tørk håret som vanlig.
 • Ta en hårlås og la den falle i et glass D’klart vann.
 • Se på låsen av hår for å se hvor den flyter.
 • Hva kan fortelle deg float-testen

  Håret flyter mot # 8217; høy for en PO & # 8216; før de synker mot bunnen av glasset, har de sannsynligvis en lav porøsitet.

  Håret som flyter et sted nær midten av glasset, har sannsynligvis en middels porøsitet.

  Hårene som synker ganske raskt på bunnen av glasset, er generelt mer porøse. Dette betyr at han har en’høy porøsitet.

  Hvordan ta vare på lavt porøsitetshår

  Når du har lavt porøsitetshår, kan du bli fristet til å påføre en større mengde av et produkt, eller mer enn ett hårprodukt om gangen, i et forsøk på å mette håret ditt.

  Men siden kutiklene er så tett sammen, vil ikke mye produsert trenge inn, uavhengig av hvor mye som gjelder.

  Nøkkelen er å finne produkter som har den rette formuleringen for lavt porøsitetshår. Disse produktene vil ha ingredienser som kan trenge mer lett i håret.

  Et annet viktig råd er å bruke produktene når håret er vått og varmt. Varmen kan løfte hårkutikkelen, slik at oljer og fuktighet kan trenge lettere inn i hårakselen.

  Hvis du vil vite hvilke typer ingredienser og produkter som har en tendens til å fungere bra for lavt porøsitetshår, er det noen forslag.

  Sjampo

  Sjampoene som ikke forlater mange rester er den beste løsningen. Søk produkter som inneholder honning eller glycerin. Disse ingrediensene kan trenge inn i hårkutikken lettere enn produktene som inneholder oljer.

  Noen sjampo som kan fungere godt, inkluderer:

  • Naturlig fuktighetsgivende sjampo som ren curci crespi. Denne sjampoen uten rester er ganske delikat å bli brukt daglig.
  • Garnier Fructis Curl Nourish Shampoo uten sulfater og uten silikon. Denne sjampoen inneholder glycerin for å bidra til å legge til fuktighet. Det har ingen sulfater eller silikoner som kan frata håret av deres naturlige fuktighet.
  • Garnier hele blandinger honning Treasure Shampoo Repairman. Denne tørre og skadede hårsjampoen inneholder honning, som kan være en mykgjørende ingrediens nøkkel for lavt porøsitetshår.
  • Neutrogena Anti-Residual Shampoo. Det er en god ide å vaske håret en gang i uken med en lynsjampo. Denne sjampoen kan fjerne rester som kan akkumulere på lavt porøsitetshår.

  Balsam

  Prøv å fortynne balmen med en liten mengde vann når du bruker det på håret. Dette kan bidra til å gjøre balmen lettere absorberbar og mindre sannsynlig å sitte på håret ditt.

  Noen klimaanlegg som kunne fungere godt, inkluderer:

  • Daviner eller alt i en melk. Melkbalmer som dette har en tynnestående konsistens, som letter absorpsjonen. Det vil heller ikke veie ned håret ditt og la dem være ubehagelig. Sprut denne balsam på fuktig og buffret hår for å få mykemidler.
  • Devacurl en tilstand original. Denne kremete balsam for daglig bruk er egnet for lav porøsitet krøllete hår.

  Dyp balsam

  Noen ganger kan håret ditt trenge litt og mer hydrering. En måte å gjøre det på er med en ukentlig behandling av dyp kondisjonering.

  Det kan være nyttig å bruke en fordamper, et termisk hodesett eller en Hettegenser for å konkludere håret.

  Eller du kan sette et dusjhodesett på håret ditt etter å ha påført den dype balmen, og bruk en varmtemperatur hårføner i noen minutter for å varme håret under hodetelefonen. Dette kan hjelpe deg med å åpne kutiklene.

  For lavt porøsitetshår, anbefaler vi deg å holde seg borte fra proteinbehandlingsbalsene. Proteinformler kan øke risikoen for hårbrudd fordi de pleier å rive håret fuktighet.

  Noen gode lavporøsitets hårvalg inkluderer:

  • Dypkondisjoneringsbehandling Jessicurl, lavendel sitrusfrukter. Dette produktet har en’høy konsentrasjon av naturlige ingredienser. Kan hjelpe fuktighet og myke håret uten å veie dem.
  • Brogeo fortviler ikke, reparerer! Dyp hårkondisjoneringssystem. Denne duoen for dyp kondisjonering kommer med sin hette belagt med kondisjoneringsredienser og en balsam som applys før du setter hetten.

  Styling produkter

  Hvis du er på utkikk etter effektive produkter for å forbedre krøller og stil, kan disse fungere godt:

  • Krem for definisjonen av karriretter Eden bodyworks. Denne kondisjoneringsgelen kan bidra til å definere Ricci som holder dem myke.
  • Joico Ironclad Termal Protective Hair Spray. Denne pre-tørking beskyttende hjelper deg med å forme håret ditt ved å beskytte dem mot skade forårsaket av varme. Det vil ikke forlate mange rester.
  • Min fantastiske hemmelighet for å tørke håret. Dette produktet kan bidra til å redusere tørketiden, som ofte er en utfordring med lavt porøsitetshår.

  L & # 8217;

  Med lavt porøsitetshår, er det ikke lett for fuktighet og oljer i håret. Du kan elske mer tid før håret mettet når du vasker dem. Det kan også være vanskeligere å behandle og forme håret ditt.

  Det er imidlertid noen ingredienser som kan gjøre håret til lav porøsitet lettere å kurere. Kjenn hvilke typer produkter som skal brukes, og de som skal unngås, kan gjøre en forskjell for håndtaket og helsen til håret ditt.