Lavt nivå av testosteron hos kvinner: årsaker og behandlinger

Hva er det lave nivået av testosteron hos kvinner?

Testosteron er et hormon kjent som androgen. Regnes ofte som et hormon og # 8220; maskulin & # 8221;. Men kvinner har også testosteron i kroppen deres.

Ubalanser av for mye eller for lite testosteron kan påvirke en kvinnes generelle helse. Noen av funksjonene som testosteron spiller i en kvinnes kropp, inkluderer:

 • Produsere nye blodlegemer
 • Forbedre libido
 • Påvirke follikkelstimulerende hormoner som kan påvirke reproduksjonen.

Sekund Helseavdeling og menneskelige tjenester i Victoria, Australia; Testosteronproduksjon hos kvinner er ofte avhengig av alderen. Når en kvinne er 40 år gammel, har hennes androgen nivå redusert med halvparten.

C’Det er fortsatt mye at leger studerer på det lave nivået av testosteron hos kvinner og behandlinger for lavt nivå av testosteron. Imidlertid kan nye behandlinger som kan gi hjelp til kvinner som lider av lave testosteronnivåer.

Hva er symptomene på et lavt nivå av testosteron hos kvinner?

Noen av symptomene knyttet til et lavt nivå av testosteron hos kvinner inkluderer:

 • Seksuell lyst påvirket
 • Påvirket seksuell tilfredshet
 • deprimert humør
 • sløvhet
 • muskel svakhet

Diagnose

Ofte er symptomene på et lavt nivå av testosteron hos kvinner underdiagnostisert eller syk diagnostisert. Noen av betingelsene som et lavt testosteronnivå kan utveksles, inkluderer: stress, depresjon og bivirkninger av menopausale endringer hos kvinner.

Legene kan bruke en blodprøve for å teste testosteronnivået til en kvinne. Tallene som bestemmer om en kvinnes testosteronnivå er høye eller lave, kan variere avhengig av laboratoriet som utfører testen. I følge Dell & # 8217 Medical School; Boston University I 2002, hvis plasma-nivået av total testosteron av en kvinne er mindre enn 25 ng / dl hos kvinner under 50, er dette lavt. Testosteronnivåer mindre enn 20 ng / dl i kvinner i alderen 50 eller flere betraktes som bass.

Legene kan ha problemer med å oppdage lave nivåer av testosteron hos kvinner fordi deres hormonelle nivåer oscillere konstant på daglig basis. Hvis en kvinne fortsatt har syklusen, bør den ideelt sett ta testosterontest i blodet ca 8-20 dager etter menstruasjonssyklusen starter.

Hva er årsakene til det lave nivået av testosteron hos kvinner?

Kvinner produserer testosteron i forskjellige punkter i kroppen. Disse inkluderer:

 • eggstokken
 • binyrene
 • Perifere stoffer

Siden eggstokkene er en viktig testosteronprodusent, betyr reduksjonen i hormoner produsert av eggstokkene forbundet med overgangsalder at noen kvinner i pre- og post overgangsalderen kan oppleve lave nivåer av testosteron. Tradisjonelt har reduksjonen i Libido tilskrives fall av postmenopausal østrogen. Imidlertid identifiserer forskere i økende grad lenker mellom reduksjonen i testosteronproduksjon og kompromittert libido.

I mange kvinner fortsetter eggstokkene å produsere hormoner som testosteron. Derfor tyder legene at noen kvinner med lavt nivå av testosteron kunne ha noe i deres genetiske sett som påvirker deres evne til å produsere DHEA og DHEA-S-forbindelser, som er testosteronforløpene. Noen kvinner kan også mangler enzymer som forvandler DHEA og DHEA-S til testosteron.

Andre mulige årsaker til lavt testosteronnivå hos kvinner inkluderer:

 • Adrenal insuffisiens, hvor binyrene ikke fungerer som de burde
 • Historie av ovariektomi eller kirurgisk fjerning av eggstokkene
 • Hypopiturisme
 • Tar oral østrogenbehandling, siden østrogen kan redusere testosteronproduksjonen
 • for tidlig overgangsalder

Hva er behandlingene for det lave nivået av testosteron hos kvinner?

Behandlinger for lavt nivå av testosteron hos kvinner har ikke blitt studert i stor grad av legereksperter. Mens leger kjenner effekten av «8217; overflødig testosteron hos kvinner, er symptomene på en utilstrekkelig mengde testosteron ikke så kjent. Som et resultat har legene ikke alltid det samme regimet for behandlinger knyttet til lave testosteronnivåer.

Legene kan foreskrive et stoff som heter Estrotest i postmenopausale kvinner. Dette legemidlet inneholder både østrogen og testosteron. Imidlertid er form av testosteron syntetisk og kan ikke være like effektiv i behandlingen av lavt testosteronnivå.

Legene kan også administrere testosteron injeksjoner og medisinske forskere studerer for tiden effekten av patcher og testosteron pellets implantert i huden. Noen kvinner kan også få testosterongelformuleringer fra sammensatte apotek. Imidlertid er disse gelene tradisjonelt brukt til menn som har mye høyere testosteronnivåer enn kvinner.

A’Counter-alternativet er å ta et DHEA-supplement. Fordi DHEA er en testosteronforløper, er ideen at hvis noen tar DHEA, kan det øke mengden testosteron i ens kropp. Snakk med legen din før du starter et DHEA-supplement som behandling for lavt testosteronnivå.

Å ha for mye testosteron i kroppen din kan også forårsake bivirkninger. Bivirkningene av’Overdreven bruk av testosteron hos kvinner inkluderer:

 • Kviser
 • Ansiktshår
 • Væskeansamling
 • Mannlige fysiske egenskaper, inkludert mannlig skallethet og den dypeste stemmen

Ta bort

Kvinner som er eller kan være gravid bør ikke ta androgener. Selv ammende kvinner bør ikke ta testosteronbaserte stoffer som de kunne overføre til barnet.

Du bør alltid snakke med legen din før du starter noen testosteron eller relaterte stoffer og kosttilskudd. De vil kunne gi tester og sørge for at det ikke er noen interaksjoner med andre rusmidler du tar.