Lavt blodsukkernivå (hypoglykemi): Symptomer, komplikasjoner, årsaker

Cos’er et lavt nivå av blodsukker?

Et lavt nivå av blodsukker, også kjent som hypoglykemi, kan være en farlig tilstand. Et lavt nivå av blodsukker kan forekomme hos personer med diabetes som tar medisiner som øker insulinnivåene i kroppen. Ta for mange stoffer, hopp over måltider, spise mindre enn normalt eller trene mer enn vanlig kan føre til lavt blodsukkernivå for disse personene. Blodsukker er også kjent som glukose. Glukose kommer fra mat og fungerer som en viktig kilde til energi for kroppen. Karbohydrater & # 8211; Matvarer som ris, poteter, brød, tortillas, frokostblandinger, frukt, grønnsaker og melk & # 8211; Jeg er den viktigste kilden til kroppsglukose. Etter å ha spist, absorberes glukose i blodet, hvor han reiser til kroppsceller. Et hormon som kalles insulin, produsert i bukspyttkjertelen, hjelper celler til å bruke glukose til å produsere energi. Hvis du spiser mer glukose enn nødvendig, vil kroppen din lagre den i leveren og musklene eller forvandle det til fett slik at det kan brukes til energi når det vil være nødvendig senere. Uten nok glukose, kan kroppen din ikke utføre sine normale funksjoner. På kort sikt, folk som ikke tar medisiner som øker nok glukose for å holde blodsukkernivået og leveren, kan produsere glukose om nødvendig. Men for de som tar disse spesifikke stoffene, kan en kortsiktig reduksjon i blodsukkeret forårsake mange problemer. Blodsukkernivået anses som lavt når det faller under 70 mg / dL. Umiddelbar behandling for lavt blodsukkernivå er viktig for å forhindre utvikling av mer alvorlige symptomer.

Hva er symptomene på et lavt nivå av blodsukker?

Symptomer på lavt blodsukkernivå kan forekomme for plutselig. De inkluderer:

 • tåkesyn
 • Akselerert hjerterytme
 • Plutselige humørsvingninger
 • plutselig nervøsitet
 • Uforklarlig tretthet
 • blek hud
 • hodepine
 • sult
 • skjelvende
 • svimmelhet
 • svette
 • søvnforstyrrelser
 • hud prikking
 • Vanskeligheter med å tenke klart eller konsentrere seg
 • Tap av bevissthet, kramper, koma

Folk med hypoglykemisk ubevisst vet ikke at deres blodsukkernivå er avtagende. Hvis du lider av denne tilstanden, kan blodsukkeret redusere uten at du legger merke til. Uten umiddelbar behandling, kan du svette, prøve et angrep eller til og med gå til en koma. Et svært lavt blodsukkernivå er en medisinsk nødsituasjon. Hvis noen du kjenner har diabetes og manifesterer mild til moderate symptomer, spør han om å spise eller drikke 15 gram lett fordøyelig karbohydrater, for eksempel:

 • Halv kopp juice eller normal drikke
 • 1 spiseskje honning
 • 4 eller 5 salte kjeks
 • 3 eller 4 stykker harde candies eller glukose tabletter
 • 1 spiseskje sukker

Hvis noen har en seriøs reaksjon, som bevisstløshet, er det viktig å administrere et stoff som kalles glukagon og umiddelbart kontakt beredskapstjenester. Folk som er i fare for hypoglykemi, bør snakke med legen din for å få resept for glukagon. Du bør aldri administrere noe med munnen til en bevisstløs person, fordi det kan kveles.

Hva forårsaker et lavt blodsukkernivå?

Et lavt nivå av blodsukker kan oppstå av flere grunner. Det er vanligvis en sikkerhetseffekt av diabetesbehandling.

Diabetes og lavt blodsukkernivå

Diabetes påvirker kroppskapasiteten til å bruke insulin. Tenk på insulinet som nøkkelen som låser opp cellene dine, og gir glukose for å produsere energi. Personer med diabetes bruker en rekke behandlinger for å hjelpe kroppene sine til å bruke blodsukker. Blant disse er orale legemidler som øker insulinproduksjon og insulininjeksjoner. Hvis du tar for mange typer stoffer, kan blodsukkernivået bli for mye. Folk føler noen ganger lavt nivå av blodsukker når de planlegger å spise et rikelig måltid, men da spiser de ikke nok. Hopp over måltider, spis mindre enn normalt eller spis senere enn normalt, men å ansette stoffer alle’normal tid kan også føre til lavt blodsukkernivå. Selv en ikke planlagt overflødig fysisk aktivitet uten nok å spise kan forårsake en dråpe i blodsukkernivået. Drikke alkohol under ansettelsen av disse stoffene kan også føre til et lavt nivå av blodsukker, spesielt hvis det erstatter mat. Når kroppen prøver å bli kvitt’alkohol, forverrer styringen av blodsukkernivået.

Andre årsaker til hypoglykemi

Du trenger ikke å ha diabetes for å oppleve et lavt blodsukker. Noen andre årsaker til lavt blodsukkernivå inkluderer:

 • Noen stoffer, som kinin
 • Noen medisinske forhold, som hepatitt eller nyresykdommer
 • En svulst som produserer overflødig insulin
 • Endokrine lidelser, som for eksempel mangel på binyrene

Hvordan et lavt blodsukkernivå er diagnostisert?

Hvis du mistenker at du har et lavt nivå av blodsukker, er det viktig å sjekke det umiddelbart. Hvis du ikke har en meter, og du tar medisiner for diabetes som øker insulin, snakk med legen din for å få blodsukkermåler. Hvis lavt blodsukkernivåer ofte forekommer, for eksempel noen ganger i uken, kontakt legen din umiddelbart for å bestemme årsaken. Legen din vil starte ditt besøk ved å ta medisinsk historie, stille spørsmål om dine spisevaner og lære mer om symptomene du opplever. Hvis du ikke har diabetes, men mistenkelig for å ha hypoglykemi, snakk med legen din om dine symptomer. De vil utføre en fysisk undersøkelse. De vil bruke tre kriterier, noen ganger angitt som & # 8220; Whipple & # 8221 triad; å diagnostisere et lavt blodsukkernivå. Disse inkluderer:

 • Tegn og symptomer på lavt nivå av blodsukker: Legen kan kreve at du raskt eller avgjøres fra å drikke og spise i lengre tid, slik at de kan observere tegnene dine og lavt blodsukkersymptomer.
 • Dokumentasjon av et lavt nivå av blodsukker når tegn og symptomer oppstår: Legen vil utføre en blodprøve for å analysere blodsukkernivået i et laboratorium.
 • Forsinkelse av tegn og symptomer på et lavt nivå av blodsukker: Legen vil vite om tegnene og symptomene forsvinner når blodsukkernivået har økt.

Legen kan sende deg hjemme med en blodsukkermåler og # 8211; En liten bærbar enhet for blodprøven & # 8211; Å overvåke blodsukkeret i tide hjemme. De vil gi deg instruksjoner for å teste blodsukkernivået i visse øyeblikk av dagen, for eksempel etter oppvåkning og etter å ha spist. For å utføre en blodsukkertest, må du prøve fingeren med en hånd (levert i Sugar-Sugar Test Kit). Du vil sette en liten blodprøve fra dette på en stripe satt inn i blodsukkermåleren. Hvis du ikke har en glykemisk testmaskin på fingertuppene, og du opplever tegn eller symptomer på lavt blodsukkernivå med diabetes, kan disse symptomene være tilstrekkelig til å diagnostisere et lavt nivå av blodsukker. Sørg for at du tar det med en gang. Bruk forslag til å spise 15 gram karbohydrater beskrevet ovenfor. Prøv igjen på 15 minutter, og hvis blodsukkeret ikke øker, omhandler den ytterligere 15 gram karbohydrater. Hvis blodsukkernivået ikke reagerer, kontakt legen din eller nødtjenester. I tvilstilfeller omhandler den. Symptomene på et lavt nivå av blodsukker blir vanligvis verre hvis de ikke blir behandlet. Fikse en avtale for å se en lege hvis du har diabetes og ofte lider av lavt blodsukkernivå eller hvis du har symptomer, selv om du ikke har diabetes.

Hvor lavt blodsukkernivåer behandles?

Når blodsukkernivået er for lave, er det å spise noe karbohydrat nøkkelen. Hvis du har diabetes, prøv å holde karbohydratrike snacks på fingertuppene. De American Diabetes Association Anbefaler at snacken din inneholder minst 15 gram karbohydrater. Noen gode snacks å holde på fingertuppene inkluderer:

 • frokostblandinger
 • Frisk eller tørket frukt
 • fruktjuice
 • pretzels
 • Kjeks

Du kan også ta glukose tabletter for raskt å øke blodsukkernivået hvis det er lavt. Disse er tilgjengelige uten medisinsk resept. Det er viktig å sjekke hvor mange gram det er i hver tablett før du tar dem. Prøv å leie fra 15 til 20 gram karbohydrater. Vent 15 minutter etter å ha spist eller tatt en glukose-tablett og kontrollerer blodsukkernivået igjen. Hvis blodsukkernivået ikke øker, spis ytterligere 15 gram karbohydrater eller ta en «8217; annen dose av glukose tabletter. Gjenta til blodsukkernivået begynner å klatre. Hvis ditt måltid regelmessig programmert ikke er for litt, gjør en liten matbit etter episoden av hypoglykemi. Pass på at du ikke spiser for mye! Dette kan føre til for høyt blodsukkernivå.

Komplikasjoner på grunn av perioder med hypoglykemi

Nivåer av sukker i litt lavt blod er ganske vanlig for personer med diabetes; Imidlertid kan alvorlig lave blodsukkernivåer være farlig for livet. De kan føre til kramper og skade på nervesystemet hvis det ikke er lenge nok. Umiddelbar behandling er grunnleggende. Det er viktig å lære å gjenkjenne symptomene og behandle dem raskt. For folk i fare for hypoglykemi, er det viktig å ha et sett for glukagon, et stoff som øker blodsukkernivået. Snakk med legen din for mer informasjon. Du kan også snakke med venner, familie, treningskammerater og kolleger om hvordan du skal ta vare på deg hvis blodsukkernivået ditt går for langt. De burde lære å gjenkjenne symptomene på et lavt nivå av blodsukker og vite hvordan de skal bruke glukagon-settet, samt forstå viktigheten av å ringe nødtjenester hvis du mister kunnskap. Iført et medisinsk identifikasjonsarmbånd er en god ide. Kan hjelpe redningsmenn å ta vare på deg tilstrekkelig hvis du trenger nødhjelp. Behandler blodsukkernivået så snart som mulig. Unngå å kjøre hvis du har et lavt nivå av blodsukker, siden det kan øke risikoen for å ha en ulykke.

Slik forhindrer du hypoglykemi-episoder?

Det er flere måter å forhindre hypoglykemi på.

Sjekk ofte

Kontroller at blodsukkernivået regelmessig kan hjelpe deg med å beholde det i målområdet. Hvis du tidligere har hatt hypoglykemi-episoder, kan du kanskje kontrollere blodsukkernivået før du kjører eller bruker maskiner. Snakk med legen din fra når og med frekvens bør du kontrollere blodsukkeret.

Gjør en intelligent matbit

Anser å ta en matbit før du går hjem, hvis du vet at mer enn fem timer vil passere til neste fulle måltid eller hvis blodsukkernivået er mindre enn 100 mg / dl. Det er en god ide å alltid holde snacks rik på karbohydrater på fingertuppene i tilfelle blodsukkernivået minker mens du er rundt. Som nevnt ovenfor inkluderer noen gode valg frokostblandinger, frisk eller tørr frukt, fruktjuicer, pretzels og kjeks.

Drivstoff under L’trening

L’trening forbruker energi, så det kan raskt redusere blodsukkeret hvis du ikke har spist tidligere. Først må du kontrollere blodsukkeret en eller to timer før # 8217; Øvelse for å sikre at du går tilbake til # 8217; målområdet før du starter. Hvis det er for lavt, spis et lett måltid eller en rik matbit med karbohydrater. Hvis du skal trene for en’nå eller mer, forbruker det ekstra karbohydrater under treningen. Gel for øvelser, sportsdrikker, frokostblandinger og til og med sjokoladebarer kan gi en rask glukoseutladning til kroppen under treningen. Samarbeide med legene dine for å behandle det riktige programmet for deg. L’Moderat til intens trening kan forårsake en dråpe i blodsukker opp til 24 timer etter trening. Så du bør sjekke blodsukkeret ditt umiddelbart etter treningen og hver to eller fire timer senere til du går i dvale. Unngå intens trening umiddelbart før du går i seng.

Lytt til legen din

Hvis du følger et matprogram eller tar medisiner som øker insulinet for å kontrollere det lave nivået av blodsukker, er det viktig å følge flyet som legen ga deg for å hindre dråper blodsukker. Ikke spis den rette maten eller ta de riktige stoffene til rett tid, kan redusere blodsukkeret. Sjekk legen din ofte, slik at du kan endre behandlingsplanen din når det er nødvendig.

Spørsmål:

Jeg har nettopp startet et slankingsprogram, og jeg fortsetter å ha en kraftig nedgang i blodsukkernivået etter frokost. Noen råd? Fra vårt Facebook-fellesskap

TIL:

Det ser ut til at du kan oppleve noe som kalles reaktiv hypoglykemi eller lavt blodsukkernivå etter å ha spist et måltid, som mest sannsynlig skyldes en endring i kostholdet. Å håndtere dette problemet, rådgivende måltider og konsekvent og hyppige snacks hver tredje eller fire timer som er en blanding av karbohydrater, fett og høyfiberproteiner. Å spise karbohydrater rik på fiber er viktig fordi de gir sukkeret hvis kroppsbehov, men de er også det som får kroppen til å frigjøre insulin. Pass på at du legger til proteiner eller fett til alle dine måltider og snacks. Proteiner og fett kan bidra til å redusere fordøyelsen av karbohydrater, noe som bidrar til å håndtere frigjøring av insulin og tillater langsom og konstant fordøyelse av karbohydrater. Pass på at du diskuterer eventuelle endringer i kostholdet ditt med din grunnleggende lege. Peggy Pledetcher, MS, RD, LD, CDESvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innholdet er nært informativt og medisinsk råd må ikke anses å lese denne artikkelen på spansk.