Lavt antall Spermatozoa: Årsaker, Skilt, Behandling, Mulighet for graviditet

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Kvaliteten på sperma er ikke nødvendigvis noe som du ofte tror på. Men hvis du og din partner vil starte eller utvide familien din, kan antallet og kvaliteten på svømmere du har være i forgrunnen i ditt sinn.

Selv om det bare tar en spermatozon å gjødsle et egg, kan reisen for å komme dit være vanskelig. Jo mer sæd du har, desto større er mulighetene dine.

Vi gir en nærmere titt på grunnen til at du kanskje har et lite antall Spermatozoa, som du kan finne det med sikkerhet og hvilke behandlinger som er tilgjengelige for å øke reserver eller på annen måte øke sjansene dine for å få en graviditet.

Relatert: Fordi flere menn ikke er klar over deres tilstand av fruktbarhet?

Årsaker til lavt antall spermatozoa

Det lave antallet Spermatozoa, også kalt oligospermi, er en av hovedårsakene til mannlig infertilitet. Antallet Spermatozoa anses lavt hvis det faller under 15 millioner Sperm av milliliter (ml) av sæd, selv om gjennomsnittet er ca 75 millioner spermatozoa per ml.

Risikofaktorer inkluderer fedme eller overvekt, traumer eller kirurgiske inngrep i eller rundt testiklene og Rekruttering av visse narkotika. Andre ting som kan sette deg i fare inkluderer L’for mye varme testing eller andre medisinske problemer.

I tillegg til dette er det ulike årsaker til lavkvalitets sæd, som kan deles inn i tre hovedkategorier: medisinsk, miljømessig og livsstil.

Medisinsk og parafarmaceutisk

En historie med testikulære symptomer, skader eller kirurgi, samt genetiske forhold som Klinefelter syndrom, kan øke sjansene for å ha et lavt antall spermatozoer.

Også behandlingene mot kreft, inkludert kjemoterapi, stråling eller kirurgi, kan påvirke produksjonen av hormoner og sædceller. Strålingen av testiklene skader direkte cellene som produserer sæd, mens stråling eller hjernekirurgi også kan forårsake et lavt antall spermatozoer, siden hormonene produsert i hjernen stimulerer sædproduksjonen.

Andre mulige årsaker inkluderer:

 • hevelse i venene som drenerer testiklene, som kalles varicocele og en av de vanligste årsakene til mannlig infertilitet
 • Tidligere infeksjoner eller Seksuelle overføringsinfeksjoner (IST), som kan forårsake blokker, arr eller andre skader på reproduksjonssystemet
 • Ereksjon eller ejakulasjonsproblemer (for eksempel diabetes og spinalskader kan forårsake erektil dysfunksjon eller Retrograd ejaculation.)
 • Problemer med immunforsvaret
 • Betingelser som cystisk fibrose eller være en genetisk porter med cystisk fibrose kan blokkere sædinnløpet i sædceller
 • Medisinske prosedyrer, behandlinger eller narkotika for en rekke forhold, inkludert noen anticancer-stoffer, antifungal, antibiotika og ulcer
 • Tidligere kirurgi til mannlig reproduktivt system, for eksempel testikulær kirurgi, blærekirurgi, kirurgi for testikler vurdert, reparasjon av inguinal brokk og, selvfølgelig en vasektomi

Miljø

Du kan bli overrasket over å lære at de ideelle forholdene til sperma er litt lavere enn kroppstemperaturen, og derfor er testiklene plassert utenfor bukhulen.

Testinnelig overoppheting kan redusere sædproduksjon. Dette betyr at noe, fra ofte nyter boblebad å sitte med datamaskinen i fanget, kan redusere tellingen.

Andre mulige miljøårsaker inkluderer profesjonelle herbicider, plantevernmidler, løsemidler og andre industrielle kjemikalier eller tungmetaller. Selv l’eksponering for stråling av røntgenbilder eller andre kilder kan skade produksjonen av sæd.

Livsstil

På samme måte kan aktiviteter som bruk av tunge og alkoholmedisiner, samt tobakk eller svapo, redusere antall spermatozoer. Anabole steroider, som vanligvis er tatt for å øke muskelmassen, reduserer nesten alltid testikler og reduserer sædproduksjonen.

Marijuana og opioider reduserer også sædproduksjon.

Andre mulige årsaker inkluderer:

 • Testosteron booster, vitaminer og pre-working kosttilskudd markedsført for en mengde busser kan inneholde små mengder anabole steroider, som kan kompromittere sædproduksjon
 • Jobber som krever lange perioder med å sitte, som lastebilkjøring
 • Emosjonelle problemer, som stress og depresjon, spesielt hvis de er seriøse og langsiktige
 • Selv kroppsvekten, spesielt hvis du lider av fedme eller overvekt, kan påvirke hormoner

Og onani?

Du har kanskje hørt at masturbating for ofte kan senke antall spermatozoa. derimot, denne studien Indikerer at du kan ejakulere daglig og holde den normale kvaliteten på spermaen.

Tegn på lavt antall spermatozoa

Du kan ikke vise tegn eller symptom på lavkvalitets sæd til du prøver å sette på familien. Eksakt: Hoved symptomet på oligospermia er infertiliteten.

Hvis din lave spermodeller er forårsaket av en underliggende tilstand & # 8211; en hormonell ubalanse, A’kromosomal anomali, et testikulært problem eller en blokk & # 8211; Du kan manifestere symptomer relatert til tilstanden, noe som ikke er det samme å ha lavt spermummer symptomer. Disse symptomene kan omfatte:

 • Low Sex Drive
 • erektil dysfunksjon
 • hevelse eller smerte inne eller rundt testiklene
 • Mindre hår på ansiktet hennes eller kroppen

Relatert: Alt du trenger å vite om # 8217; infertilitet

Diagnose av et lavt antall spermatozoer

Hvis du har ubeskyttede seksuelle relasjoner regelmessig i # 8217; i fjor, og du gjorde ikke gravid din partner, kan du konsultere legen din. Faktisk kan du kanskje gå til en avtale før hvis du har symptomer som ejakulasjonsproblemer, smerte til testiklene eller tidligere kirurgiske inngrep.

Diagnosen innebærer vanligvis en fysisk undersøkelse, en medisinsk historie og en Spermanalyse.

Vi vet: Ejakulasjonen i en kopp kan være den siste tingen du vil gjøre. Men for legen som krever eller mottar analysen, er det ikke helt forskjellig fra en prøve av urin eller blod, så ikke C’Det er grunn til å føle seg ubehagelig.

A’Spermanalyse kan være spesielt nyttig for å motta en diagnose, siden sperma kan telles under mikroskopet og kontrollert for motilitet (bevegelse) og morfologi (form). Legen din kan også gjenta analysen for å sikre sammenhengende resultater på grunn av den høye variabiliteten mellom prøvene.

Du vil sannsynligvis bli gitt en container på legen din. Du vil bli bedt om å onanere og ejakulere i beholderen både i klinikk og hjemme. Hvis du velger å samle prøven hjemme, vil du bli forklart for deg hvordan du skal ta vare på prøven til du er i stand til å bringe den tilbake til laboratoriet i en & # 8217;.

Andre tester som legen din kan prøve å inkludere:

 • Blodprøver for å kontrollere hormoner eller kromosomer
 • Ultralyd for å se testiklene eller prostata
 • Biopsi for å evaluere produksjonen av sæd i tilfelle blokker

Relatert: Spermanalyse og testresultater

Behandling for det lave antallet spermatozoa

Behandlingen du mottar for det lave antallet Spermatozoa vil avhenge av årsaken. Det er også noen måter du kan endre din forsøksrutine til å bli gravid (TTC) som kan gjøre graviditet så mye som mulig.

Kirurgi

For saker som involverer store varicoceli, blokker eller problemer med sperma forlater kroppen, er kirurgi en «8217;. For eksempel kan en varicocele være riktig Med en mindre poliklinisk kirurgi og tidligere vasektomier kan være invertert.

I andre tilfeller kan sperma oppnås direkte for assisterte reproduksjonsprosedyrer som in vitro-befruktning (IVF) som gjenoppretter den kirurgisk fra testikelen eller fra Epididal.

Medisinering

Infeksjoner i reproduksjonskanalen kan behandles med narkotika. Det er viktig å behandle infeksjoner omgående. Selv om A’infeksjon behandles tilstrekkelig, kan antall spermatozoer ikke alltid gå tilbake til normalt dersom permanent arr oppstod på vevet.

Rådgivning

Problemer med samleie, inkludert erektil dysfunksjon eller for tidlig utløsning, kan svare på en kombinasjon av narkotika og rådgivning.

Relatert: De beste hjemmemedisinene for den for tidlig utløsning

Hormonelle behandlinger

Siden testosteron og andre hormonelle nivåer som er for høye eller for lave, kan det føre til et lavt antall spermatozoer, adresseringsnivåer med narkotika og andre behandlinger, kan bidra til å gjenopprette fruktbarheten.

Husk at 8217; bruk av anabole steroider, testosteron eller til og med de fleste benk testosteron stimulatorer kan forårsake infertilitet, deretter unngå dem.

Livsstilsendringer

De tingene du kan gjøre hjemme for å øke sannsynligheten for graviditet med et lite antall Spermatozoa, inkluderer å ha seksuelle relasjoner oftere og synkronisere sex med eggløsningen.

For eksempel, å ha sex hver dag eller annenhver dag innen noen dager før, under og etter eggløsningen vil bidra til at svømmere som kommer opp til 8217; egget kommer til rett tid.

Allerede at du er der, hopp over alle smøremidler som kan senke sperma-reisen. Hvis du vil bruke smøring, prøv noe som prefrø, men bruk det sparsomt. Til tross for den vanlige misforståelsen kan selv prefrø introdusere en fysisk barriere hvis den brukes i overskudd.

Og unngå aktiviteter som øker temperaturen på testiklene, som hyppige dampbad, badstuer eller tyrkiske bad. Til slutt, unngår overdreven bruk av narkotika og alkohol, samt kosttilskudd for L’trening kjent for å redusere kvaliteten på sperma.

Kjøp prefrø online.

Alternativ medisin

Selv om en rekke vitaminintegratorer, antioksidanter eller vitaminer kan ha en minimumseffekt, med mindre du har en ekte matmangel, har blitt studert.

Snakk med legen din før du ansetter kosttilskudd, fordi noen kan samhandle med andre legemidler du tar. Og fremfor alt kan noen kosttilskudd for treningsøkter skade fruktbarheten din.

Tid

Det er viktig å merke seg at enhver behandling eller endring av livsstil ikke umiddelbart kan reflekteres i antall spermatozoer, siden produksjonen og transittperioden av sperma er 2-3 måneder. Derfor kan du ikke se en økning i 3 måneder, i gjennomsnitt.

Lavt antall spermatozoer og infertilitet

Den gode nyheten er at å ha mindre spermatozoa svømming rundt betyr ikke at det er umulig å få en graviditet og # 8211; Det kan bare be om litt & # 8216; mer tid. Forskerne deler med mindre antall Spermatozoa ikke er null, Du kan fortsatt være gravid din partner med tiden.

Statistikken er vanskelig å finne her, siden tiden som trengs, avhenger av en rekke faktorer som er individuelle for deg og din partner, inkludert det som er lavt antall spermatozoer og hvor sunn er din spermatozoa.

For eksempel refererer motilitet til kapasiteten til en spermatozon for å ankomme hvor den må gå. Hvis din motilitet er god, kan det være et stort problem å ha et par spermatozoa. Men hvis antall spermatozoer er lavt og motiliteten er kompromittert, kan det være nødvendig mer tid.

Selv fertiliteten til partneren din, påvirker din evne til å holde sex med eggløsningsvinduet. Heldigvis har du alternativer hvis graviditet ikke skjer.

Relatert: Babymaking 101: Måter å bli gravid raskere

Assistert reproduksjon

I noen tilfeller av unormal sædkvalitet, kan legen foreslå intrauterin inseminering (IUI). Denne prosedyren kan føre til rekruttering av et medikament kalt Clomifene for å støtte eggutvikling. På tidspunktet for eggløsning, som gir sperma i en kopp som deretter vaskes og konsentreres. Deretter er sperma satt inn i # 8217; uterus med et langt og fleksibelt rør.

Hvis antall spermatozoer er svært lavt, kan in vitro-befruktningen (IVF) være en’beste alternativet. I denne prosedyren administrerer legene den kvinnelige partneren noen medisiner for å utvikle sunne egg og kirurgisk hente modne egg.

I mellomtiden kan spermaen samles på forhånd og frossen eller levert fersk dagen for befruktning. Legen gjødter eggene i et laboratorium og overfører deretter sunne embryoer i # 8217; livmor for anlegget. L’hele prosessen tar ca 3 uker å bli fullført.

Selv om denne assisterte reproduksjonsteknologien er den mest effektive, er det også den mest invasive og dyre. Sekund Planlagt foreldre, En vitro-befruktningssyklus kan koste $ 15.000 eller mer.

Relatert: 30-dagers guide til suksessen til in vitro befruktning

L & # 8217;

Par kan forbli gravid med et lavt antall spermatozoer. Du vil kanskje ha mer tid enn å opprinnelig forventet, og du må kanskje konsultere en lege for å se hvordan du kan forbedre kvaliteten på spermaen.

Uansett dette, hvis du mistenker at du har et problem, må du sikre en avtale med legen din. På denne måten kan du få et bedre bilde enn lavt kan være din telle, hvilke behandlinger som er tilgjengelige, og hvis du vil utforske alternativer som IIU eller IVF for å vokse familien din.

Hvis antall lavere spermatozoa er forårsaket av helsetilstand nedenfor, kan legen også hjelpe deg med å få den nødvendige behandlingen for å lindre andre symptomer du opplever.