Lavekreatinin: Årsaker, symptomer, behandlinger

COS’er kreatinin?

Kreatinin er en kreatinskrap kjemisk, en aminosyre produsert av leveren og lagret i leveren. Kreatinin er resultatet av normal muskelmetabolisme. Kjemikaliet går inn i blodet etter at det har blitt dekomponert. Nyrene dine fjerner det fra blodet. Kreatinin kommer derfor fra kroppen gjennom urinering.

Denne prosessen hjelper kroppen din til å opprettholde et normalt nivå av kreatinin. Men noen ganger kan blodprøver eller rutinemessig urin avsløre lave (eller høye) kreatininnivåer.

Normale nivåer varierer avhengig av størrelsen på kroppen og muskelmassen. For eksempel er et normalt intervall for menn mellom 0.6 og 1.2 mg / dl og et normalt intervall for kvinner er mellom 0.5 og 1.1 mg / dl.

Symptomer og årsaker til lavkreatinin

Symptomene som er forbundet med lave nivåer av kreatinin, avhenger av tilstanden nedenfor. Lavt nivå av kreatinin kan skyldes:

 • En muskuløs sykdom, som muskeldystrofi. Symptomene på en muskelsykdom inkluderer muskel svakhet, muskel stivhet og smerte og redusert mobilitet.
 • En leversykdom. Lav leverfunksjon forstyrrer kreatinproduksjon, noe som kan forårsake et lavt nivå av kreatinin. Symptomer inkluderer gulsott, smerte og abdominal hevelse og bleke avføring, blodig eller farget tjære.
 • Tap d’overflødig vann. Graviditet, L’Overflødig vanninntak og noen stoffer kan forårsake dette.

Siden desintegrasjon av muskulært vev produserer kreatinin, forekommer lave nivåer av dette kjemiske nektet ofte hos personer med lav muskelmasse. Dette betyr imidlertid ikke alltid at det er et alvorlig medisinsk problem.

En reduksjon i muskelmasse er vanlig hos eldre individer, siden de fleste mister muskelmasse med L’alder og # 8217; alder. Lav muskelmasse kan også komme fra underernæring eller forbruk av lavt kjøtt eller protein diett.

Lows av lav kreatinin vs høy

Årsakene til lavkreatinin er forskjellig fra årsakene til høye kreatinin. Nivåene på kreatinin spiller også en rolle i evaluering av nyrefunksjon. Når kreatinin begynner å akkumulere i kroppen, må legene utføre tester for å verifisere tilstedeværelsen av nyreproblemer.

De mulige årsakene til et høyere kreatininivå inkluderer:

 • Nyreskader eller nyresvikt
 • nyreinfeksjon
 • Reduksjon av blodstrømmen til nyrer
 • dehydrering

Hvis du har høye kreatininnivåer, kan symptomene inkludere:

 • kvalme
 • Han retched
 • utmattelse
 • MINUTION Endringer
 • Høyt blodtrykk
 • brystsmerter
 • muskel kramper

Hvordan diagnostisere lave nivåer av kreatinin

Legen din kan bruke flere tester for å sjekke nivået på kreatinin. A’alternativet er en serumkreatininprøve, som måler mengden kreatinin i blodet. A’Et annet alternativ er en test av kreatinin urin.

Hvis laboratorie resultatene bekrefter et lavt nivå av kreatinin, kan legen din foreslå ekstra tester for å utelukke en muskelsykdom. Dette kan inkludere muskelbiopsi eller muskel enzymtest for å verifisere tilstedeværelsen av muskelskade.

Behandlingsalternativer for lav kreatinin

Behandlingsalternativer for lav kreatinin er avhengig av den underliggende årsaken. Hvis du har en muskelsykdom, fokuserer behandlingen på behandling av den tilhørende tilstanden og reduksjonen av muskelsmerter, svakhet og degenerasjon. Alternativer inkluderer kortikosteroider for å forbedre muskelstyrken eller behandlingen for å forbedre livskvaliteten.

De lave nivåene av kreatinin på grunn av graviditet bør normalisere etter fødselen.

Hvis du tar et stoff som bidrar til et lavere nivå, snakk med legen din for å justere doseringen eller bytte til et annet stoff.

Lav muskelmassebehandlinger

Hvis en grunnleggende medisinsk tilstand ikke er ansvarlig for en reduksjon i muskelmasse, kan det ikke være nødvendig med medisinsk behandling. Men legen kan råde deg til å øke muskelmassen og normalisere nivået på kreatinin.

Øk nivået på fysisk aktivitet og gjør muskelforbedringsøvelser noen dager i uken kan øke muskelmassen. Snakk med legen din før du starter et nytt treningsprogram. Du kan prøve:

 • jeg svømmer
 • Stående
 • sykkel
 • vektløfting
 • aerobic

Hvis legen din mener at lav muskelmasse er resultatet av en feil eller ekstrem vekttap, endrer dietten. Pass på at du spiser fra fem til seks små, sunne måltider om dagen. Ta med en blanding av frukt og grønnsaker og rike protein matvarer.

Ytterligere informasjon: Hvordan proteiner før sengetid kan fremme muskelvekst »

Utsikter for et lavt nivå av kreatinin

Utsiktene er generelt positive for folk som har lave nivåer av kreatinin, så lenge de mottar den nødvendige behandlingen for enhver underliggende medisinsk tilstand. Hvis ytterligere tester utelukker muskelsykdom, kan legen foreslå endringer i livsstilen og dietten og gjenta testen på et senere tidspunkt. Med de riktige justeringer, bør nivåene dine normalisere.