Lav bilirubin nivåer: symptomer, årsaker og potensielle farer

Cos’er bilirubin?

Bilirubin er et gulaktig pigment produsert når hemoglobin i røde blodlegemer bryter. Når det går i stykker, sendes den gjennom leveren, galleblæren og gallkanalene før de blir utskilt.

Legen kan bestille en bilirubin test som en del av et typisk komplett metabolsk panel eller leverpanel. Et leverpanel kan inneholde leverfunksjonstester og totale proteinprøver. Legen kan også foreskrive en bilirubin test hvis du har visse symptomer.

Vanligvis osciller bilirubin nivåer mellom 0.3 og 1.2 milligram per decilitre (mg / dl). Fortsett å lese for å lære mer om bilirubin og på hvilke nivåer som kan bety under dette intervallet.

Hva er typer bilirubin?

Hvis du observerer testresultatene, vil du sannsynligvis legge merke til noen typer bilirubin, inkludert:

  • Ikke-konjugert bilirubin (indirekte). Denne typen er opprettet når det røde blodlegemer hemoglobin er nedbrytet, knyttet til et protein i blodet som kalles albumin og transporteres til leveren.
  • Konjugert bilirubin (direkte). Denne typen er opprettet når bilirubin binder (den konjugerer med) alle glukuronsyre i leveren før den utskilles. Denne typen bilirubin er det som gjør den gule urinen.
  • Totalt bilirubin. Dette refererer til alt bilirubin i blodet.

Legen kan si at du har lave nivåer av bilirubin hvis noen av disse er utenfor det normale intervallet.

Hva er symptomene på lav bilirubin?

Lav bilirubinnivåer forårsaker vanligvis ikke noe symptomer. De fleste vet ikke engang hvordan de skal ha lave bilirubinnivåer til legen din sorterer en blodprøve.

Hvis du har lave bilirubinnivåer og kjente uvanlige symptomer, fikser du en avtale med legen din. Du kan ha en ikke-relatert tilstand som trenger behandling.

Hva er årsakene til lav bilirubin?

Det er ingen helsemessige forhold som forårsaker lave bilirubinnivåer. Men forbruket av visse stoffer kan midlertidig senke dem.

Disse inkluderer:

  • koffein
  • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) kalt salicylater, som Aspirin
  • Barbiturates

Forbruker en av disse få timene før en blodprøve kan gjøre bilirubinnivåene som vises lavt i testresultatene.

For å unngå dette, må du ikke ta noen av disse stoffene i minst åtte timer før en blodprøve. Legen kan også gi deg ytterligere instruksjoner om andre ting for å unngå før testen for nøyaktige resultater.

Hva er de potensielle risikoen for en lav bilirubin?

Det er ingen klar sammenheng mellom lave nivåer av bilirubin og enhver medisinsk tilstand. Men noen undersøkelser foreslås at bilirubin fungerer som en antioksidant. Antioksidanter beskytter vevet i hele kroppen mot skade forårsaket av stoffer som kan forårsake celleoppløsning.

Basert på de potensielle antioksidantegenskapene til bilirubin, tror noen at det ikke er tilstrekkelig å forlate noen deler av kroppen sårbar for skade.

Denne skaden kan potensielt føre til en rekke forhold, for eksempel:

Dysfunitet av’koronar arteria

Koronar sykdom innebærer skade på koronararterier, som bærer ferskt blod og oksygen til hjertet.

TIL 2016 studio Han utforsket teorien om at en høyere bilirubin kan gi litt beskyttelse mot koronar hjertesykdom, men klarte ikke å bekrefte det. Videre har det ikke påvist at lave bilirubinnivåer forårsaket en økning i risikoen for koronar hjertesykdom.

Ulcerativ kolitt

Den ulcerative kolitt forårsaker en «8217; kronisk betennelse som kan skade fordøyelseskanalen.

TIL 2017 Studio antyder at lavere bilirubin nivåer kan gjøre det vanskeligere for kroppen å fjerne reaktive arter av oksygen. Disse De er koblet til Alle’betennelse forbundet med ulcerøs kolitt.

Imidlertid har det ikke vist seg at å ha et lavt nivå av bilirubin øker risikoen for å utvikle ulcerøs kolitt.

Hjerneskade

TIL 2018 Studio antyder at lave bilirubinnivåer kan øke risikoen for å utvikle dype hvite stoffskader i hjernen, selv om du ikke har andre helseproblemer. Disse skader De er koblet til på forskjellige forhold, inkludert demens og hjertesykdom.

Slag

Lav bilirubin nivåer kan også være forbundet med blodårer skade, andre til 2009 studie.

Denne typen skade kan øke risikoen for å ha et slag. Studien bemerker at kvinner er mindre sannsynlig å ha et slag knyttet til lave nivåer av bilirubin.

Øyesykdom

TIL 2017 Studio har oppdaget at lave bilirubinnivåer kan være en markør for diabetisk retinopati. Dette er en tilstand av # 8217; øye som oppstår når blodårene i nærheten av retina på baksiden av øyet er skadet.

Husk at mange flere undersøkelser er nødvendige før eksperter kan spore betongforbindelser mellom bilirubinnivåer og risikoen for at noen skal utvikle disse forholdene.

Hva er perspektivet?

Mens høye bilirubinnivåer kan indikere forskjellige helseproblemer, er lav bilirubinnivå vanligvis ikke noe å bekymre seg for. I noen tilfeller kan det være en bivirkning av et stoff du tar eller drikker for mye kaffe før’blodundersøkelse.

Selv om lav bilirubin nivåer kan være forbundet med visse forhold, er denne tilkoblingen ennå ikke helt klar.

Hvis testresultatene viser at du har lave bilirubin nivåer, vil legen trolig holde D’øye noen andre symptomer du har og utføre en annen test etter litt & # 8216; av tid.