Lav baby temperatur: Årsaker, hva du skal gjøre, be om hjelp

Ditt barn har en lav kroppstemperatur?

Som temperaturen på en voksen kan et barns temperatur flyte litt basert på faktorer som dagens dag, dagen, aktiviteten og til og med måten temperaturen ble målt. Generelt bør et barns temperatur være mellom 97.7 ° F (36.5 ° C) og 99.5 ° F (37.5 ° C) når målt med et oralt termometer.

Men måling av oral temperatur i et barn er ikke nøyaktig da de ikke kan holde termometeret under språket. Hvis det tas med et rektalt termometer, bør barnets temperatur være ca 99.6 ° F (37.6 ° C).

Mål temperaturen på et barn under armen (axillary) er en annen vanlig metode som er lettere, men enda mindre nøyaktig, av rektal temperatur. Axillasemperaturen er vanligvis minst en grad lavere enn rektal temperatur.

Hvis barnets temperatur faller under 97.7 ° F (36.5 ° C) antas det å ha hypotermi eller lav kroppstemperatur. En lav kroppstemperatur hos barn kan være farlige og, selv om sjeldne, kan føre til døden.

Les mer for å lære mer om den lave kroppstemperaturen hos barn, inkludert årsakene og påfølgende trinn.

Hva er de andre symptomene på lav kroppstemperatur hos barn?

I tillegg til lav kroppstemperatur inkluderer andre symptomer på hypotermi hos barn:

Hva er årsakene til lav kroppstemperatur hos barn?

1. For tidlig fødsel og lav fødselsvekt

Babyer født A Mindre enn 28 uker Gestasjonen har størst risiko for å utvikle hypotermi. Lav fødselsvekt er en annen risikofaktor: barn som veier 3.3 pounds (1.5 kilo) eller mindre de er 30 prosent 78 Mer sannsynlig å utvikle hypotermi umiddelbart etter fødselen i forhold til barn med høyere fødselsvekt.

De første barna og de med lav fødselsvekt driver en større risiko for hypotermi på grunn av deres brede overflatevolumforhold. Videre faktorer som bidrar, er deres:

 • Mangel på isolerende kroppsfett
 • Umodne nervesystemet
 • Manglende evne til effektivt å utføre varme

Kort etter fødselen på sykehuset, hvis barnet ditt er for tidlig eller har lav fødselsvekt, vil den bli plassert i barnesenger spesielt designet med oppvarmede lys og madrasser.

Når du tar med barnet ditt hjem, bruk disse forslagene til å justere kroppstemperaturen:

 • Band eller vikle barnet ditt komfortabelt i et enkelt teppe.
 • Sett en lue på barnet ditt hvis det kommer ut i et kaldt miljø. En lue kan redusere tapet av varme i nærheten 19 prosent hos barn
 • Begrense badene. L’vann som fordamper på huden, kan redusere kroppstemperaturen. Ta et bad, bortsett fra badet med svampen, anbefales det ikke for barn til navlestrengen faller.

2. Kaldt fødselsmiljø

Mange barn, selv de som er ferdige, er født med en kroppstemperatur ved siden av … hypotermi. Født i en kald plass kan raskt senke barnets kroppstemperatur.

På sykehuset kan det være mange protokoller for å varme barnet, inkludert:

 • Tørk barnet umiddelbart etter å ha født å fjerne fuktig og kald fostervann
 • Sett barnet i en barneseng med strålende varme
 • Bruker oppvarmede og tepper madrasser
 • Oppmuntre hud hudkontakt med en forelder
 • Forsink det første badet opp til minst 12 timer etter fødselen, når et barn kan være litt og mer effektivt å være varmt

Hvis barnet ditt kommer ut av et sykehus, er det viktig å holde det varmt ved hjelp av lignende metoder. Selv om du kanskje ikke har tilgang til en oppvarmet madrass, kan du tørke den, bruke hudkontakten til huden og vikle den eller vikle den i et teppe.

3. Hypoglykemi

L’hypoglykemi er en tilstand hvor C’det er for lite glukose, eller blodsukker, som sirkulerer i kroppen. Glukose brukes av organismen for å produsere energi. Et barn kan bli hypoglykemisk ved fødselen eller umiddelbart etter på grunn av infeksjoner, fødselsskader eller mors helse under graviditet.

For å forhindre hypoglykemi i barnet ditt:

 • Hold et sunt kosthold under graviditet og følg legenes anbefalinger for vektøkning
 • Behandle diabetes under graviditet hvis du har denne tilstanden og gjør testen for graviditetsdiabetes
 • Hold barnet ditt med et vanlig kraftprogram

4. Infeksjon

Noen alvorlige infeksjoner har vært assosiert med en kropps temperaturfall.

Meningitt er en Betennelse i membranene rundt ryggmargen. Noen ganger kan det forårsake feber hos barn, men i andre tilfeller kan det føre til at en kroppstemperatur lavere enn normalt.

Sepsis, en farlig bakteriell blodinfeksjon, forårsaker vanligvis en lav kroppstemperatur i nyfødte, men i noen tilfeller kan det i stedet føre til feber.

Både meningitt og sepsis er alvorlige og farlige infeksjoner for livet. Få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du merker mange av disse symptomene i barnet ditt:

 • blek, fuktig, farget og noen ganger utslett
 • knappe kraft
 • Rask åndedrag
 • Lathong
 • Hender og kalde føtter

Hva å gjøre hvis barnet ditt har en lav kroppstemperatur

Den lave kroppstemperaturen kan være alvorlig. Når et barns temperatur faller bare en grad under 97.7 ° C (36.5 ° F), L’bruk av oksygenøkninger 10 prosent I et forsøk på å generere mer kroppsvarme. Denne økningen kan sette et stort stress på en liten kropp.

I noen tilfeller kan lav kroppstemperatur til og med føre til døden, selv om dette er ekstremt sjeldent i USA. I en studie Utført i Nepal, undersøkte forskerne de nyfødte innen de første 72 timene fra fødselen og fant at de med en kroppstemperatur mindre enn 94.1. f (34.5 ° C) de hadde 4.8 ganger mer sannsynlig å dø innen en uke siden fødselen i forhold til de som hadde en temperatur.

Hvis du mistenker at barnet ditt har lav kroppstemperatur, er det første du bør måle temperaturen. Rektale temperaturer kan være mer nøyaktige, men hvis du ikke har et rektalt termometer, kan du bruke et aksillært termometer. Bruk aldri et aksillært termometer i endetarmen eller omvendt.

Hvis barnets temperatur er lav, og du ikke kan øke temperaturen ved å legge til klær, ved hjelp av kroppen din eller bandasjen, ring barnelegeren umiddelbart. Du kan bli adressert for å søke akuttmedisinsk hjelp. Hvis du ikke kan nå dem, og barnet ditt ser syk ut, gå til nærmeste beredskapsrom.

Tidlig behandling kan bidra til å redusere risikoen for alvorlige komplikasjoner. Ring alltid barnets lege hvis du mistenker at noe er galt. Det er bedre feil på siden av forsiktighet.

Outlook

En kroppstemperatur mindre enn 97.7 ° F (36.5 ° C) utsetter barnet i større risiko for:

Barn mister varme raskere enn voksne. Hvis du merker noen av symptomene på # 8217; hypotermi hos barn, for eksempel rask pust eller vanskelig, blek hud, sløvhet eller mangel på interesse for mat, prøver å øke barnets temperatur med ekstra klær og varme væsker og søker umiddelbart hjelp medisinsk .

Vær spesielt forsiktig hvis barnet ditt ble født snart eller med lav fødselsvekt, siden disse barna er mer tilbøyelige til å eksperimentere med en lav kroppstemperatur sammenlignet med forover spedbarn.