Laser hårfjerning for suppurativ hydrosadenitt: hva å vite

Beskrivelse

Det er mange behandlinger tilgjengelig for suppurativ hydrosadenitt (HS), fra antibiotika til kirurgi. Imidlertid kan denne tilstanden være vanskelig å kontrollere. Hvis du er frustrert av smertefulle knuter under huden, vil du kanskje lete etter andre alternativer.

Siden L’HS starter fra de blokkerte hårsekkene, er det fornuftig at laser hårfjerning, som ødelegger folliklene, er en effektiv behandling. I studier har denne behandlingen brakt noen mennesker med HS til remisjon. Imidlertid kan laser hårfjerning være veldig dyrt og virker ikke for alle.

Hvordan laser hårfjerning fungerer?

Håret vokser fra en rot i den nedre delen av hårsekkene under huden. I # 8217; HS, follikel hindrer med døde celler og olje. Det er ikke klart hvorfor dette skjer, men det kan måtte håndtere gener, hormoner eller problemer med immunforsvaret.

Bakteriene i huden din mates på fanget døde celler og # 8217;. Når disse bakteriene multipliserer, skaper hevelse, pus og lukter typisk for’HS.

Laser hårfjerning peker en stråle med intens lys på røttene til hårfollikkelen. Lyset produserer varme som skader follikler og blokkerer hårvekst. Når leger bruker laser hårfjerning for å behandle HS, ser det ut som bedre symptomer.

Hvor mange behandlinger jeg trenger?

Antallet behandlinger som trengs, avhenger av størrelsen på området med HS, men de fleste trenger dem Tre eller flere behandlinger for å se resultatene. Generelt er det nødvendig å vente fra 4 til 6 uker mellom behandlingene, avhengig av hvilken type laser som brukes.

Hva slags laser bruker denne behandlingen?

Det var noen forskjellige typer lasere undersøkt å behandle HS. Karbondioksidlaseren er en gasslaser som avgir en kraftig lysstråle. Legene bruker denne laseren fra slutten av årene, og kan produsere langsiktige remisjoner.

L’ND: YAG er en infrarød laser. Penetrerer dypere inn i huden enn andre lasere. Denne typen laser ser ut til å fungere bedre for HS, spesielt i hudområdene med mørkt og tykt hår.

Intense pulserende lysterapi er en annen lysbasert behandling for HS. I stedet for å fokusere en radius av lys, bruk bjelker av forskjellige lengder d’bølge for å skade hårsekkene.

Hvor effektiv det er?

I studioer har laser hårfjerning forbedret HS av HS 32 prosent 72 Etter 2-4 måneders behandling. Imidlertid synes behandling bare å fungere hos mennesker med mild sykdom, de med HS i stadion 1 eller 2.

En fordel med laserbehandling er at det ikke forårsaker kroppsnivå bivirkninger som piller.

Videre har folk vanligvis mindre smerte og arr med laserbehandling enn de ville med kirurgi.

Det fungerer for alle med HS?

Nei. Laser hårfjerning er ikke et godt alternativ for folk med HS på stadion 3. Lasere kan ikke trenge inn i hudområdene hvor C’Det er veldig scatrial stoff. Videre har behandling en tendens til å være veldig smertefull når HS er avansert.

Lasere fungerer bedre på folk med lett hud og mørkt hår. Laseren trenger kontrasten for å skille huden fra håret, så det er ikke # 8217; ideell for de med blondt eller grått hår. For personer med mørkere hår og hud, ser ND Laser: Long Pulse Yag å fungere mer effektivt uten å skade hudpigmentet.

Hva er risikoen og ulempene?

Det er mulig at laseren irritert Le’området som skal behandles. Dette kan faktisk øke betennelsen og forverre sykdommen.

Etter behandling med ND Laser: YAG, har noen mennesker opplevd en midlertidig økning i smerte og drenering, men det er ikke lenge lenge.

L’forsikring vil dekke kostnadene?

Laser hårfjerning regnes som en kosmetisk prosedyre, så L’forsikring generelt dekker ikke kostnader. Kostnaden kan variere sterkt avhengig av antall behandlinger som trengs. Den gjennomsnittlige kostnaden for laser hårfjerning er $ 285 per økt, Ifølge L’American Society of Plastic Surgeons.

L & # 8217;

Laser hårfjerning ser ut til å forbedre symptomene på # 8217; HS med få bivirkninger, men studiene som utføres hittil har vært små. Flere søk er nødvendig for å bekrefte at denne behandlingen fungerer.

Laser hårfjerning har noen negative aspekter. Det virker ikke for alle, opptil åtte økter kan være nødvendig for å se en forbedring, og behandling er dyrt og generelt ikke dekket av forsikring.

Hvis du er interessert i å prøve laser hårfjerning, snakk med dermatologen som tar vare på din HS. Informert om mulige risikoer og fordeler. Prøv fjerning av hår før et lite hudområde for å sikre at du ikke har en reaksjon på prosedyren.