Laser Back Surgery: Fordeler, Ulemper, Effektivitet og mer

Laser Back Surgery er en slags ryggkirurgi. Det er forskjellig fra andre typer ryggkirurgi, for eksempel tradisjonell ryggkirurgi og minimalt invasiv ryggradskirurgi (savner).

Fortsett å lese for å lære mer om laserback kirurgi, potensielle fordeler og ulemper og mulige alternative behandlingsalternativer.

Hvordan er den bakre laseroperasjonen annerledes?

Det finnes ulike typer sikkerhetskirurgi, inkludert L’tradisjonell eller åpen tilnærming, frøken og tilbake laseroperasjon. Nedenfor vil vi utforske det som gjør hver teknikk forskjellig.

Tradisjonell

Under den tradisjonelle ryggoperasjonen utfører kirurgen en lang gravering i ryggen. Så flytt musklene og andre stoffer for å få tilgang til det interesserte området i ryggraden. Dette fører til en lengre gjenopprettingstid og kan forårsake vevskader.

Gå glipp av

Frøken bruker en «8217; mindre snitt enn tradisjonell kirurgi. Et spesielt verktøy kalt Tubular retractor brukes til å lage en liten tunnel for å få tilgang til det kirurgiske nettstedet. Ulike spesialiserte verktøy kan settes inn i denne tunnelen under operasjonen;.

Fordi det er mindre invasivt, kan frøken føre til mindre smerte og raskere utvinning.

Laser

Under baklaseroperasjonen brukes en laser til å fjerne porsjoner av vev som ligger rundt ryggmargen og baksiden nervene. I motsetning til andre typer ryggkirurgi, kan det bare være hensiktsmessig for svært spesifikke forhold, for eksempel når nervekompresjonen forårsaker smerte.

Den bakre laseroperasjonen og savnet blir ofte utvekslet L’en for den andre eller antas at de er det samme. For ytterligere å komplisere dette er det som savner noen ganger, Men ikke alltid, bruk lasere.

Den bakre laseroperasjonen er relativt sjelden, og det er få kliniske studier som har vist fordeler i forhold til andre metoder.

Hva å forvente

Når trykket utøves på en nerve, kan det forårsake smerte og ubehag.

I ryggraden, ting som en’brokk på platen eller en beinspor kan ofte forårsake kompresjon. Et eksempel på en av disse forholdene er iskias, hvor den sciatiske nerven knuses, forårsaker smerte i nedre rygg og i beinet.

Lasere kan brukes til å dekomprimere nerven, med målet om å lindre smerte. Dette gjøres i lokalbedøvelse, noe som betyr at huden og de omkringliggende musklene på ryggen vil være nummen av smerte. Du kan også sitte for prosedyren.

En av de mest kjente metodene for laserback kirurgi kalles perkutan dekompresjon av laserskiven (PLDD). Denne prosedyren bruker en laser for å fjerne platevævet som kan forårsake kompresjon og nervøs smerte.

Under PLDDen føres en liten sonde som inneholder en laser inn i kjernen til den berørte platen. Dette oppnås ved hjelp av bildebehandlingsteknologi. Så, laserenergien brukes til å nøye fjerne stoffet som kan trykke på nerven.

fordeler

Fordelene med laserback kirurgi er at det er mindre invasivt enn # 8217; tradisjonell tilnærming til ryggkirurgi. Videre kan det utføres i et ambulant miljø i lokalbedøvelse. For mange vers, er det veldig liknende å savne.

C’er en begrenset mengde informasjon på’total effektivitet av laserback kirurgi sammenlignet med andre metoder.

en 2017 Studio Han sammenlignet plend med en annen kirurgisk tilnærming kalt MicroDiscectomy. Etterforskere har oppdaget at begge prosedyrene hadde et tilsvarende resultat for en toårig gjenopprettingstid.

Imidlertid bør det bemerkes at når du diskuterer PLDD, inkluderte forskere videre oppfølgingskirurgi etter PLDD som en del av et normalt resultat.

Ulemper

Laserback kirurgi anbefales ikke for noen forhold, for eksempel de degenerative ryggraden. Videre krever mer komplekse eller kompliserte forhold ofte en mer tradisjonell kirurgisk tilnærming.

En av ulempene med laseroperasjon på baksiden er at du kanskje trenger ekstra operasjon for din tilstand. EN 2015 Studio har oppdaget at mikrodiscektomien har bedt om et lavere antall reinterventions enn PLDD.

Videre A Meta-analyse 2017 av syv forskjellige kirurgiske inngrep for brokk på platen i lumbaleområdet fant at plenden rangert mellom det verste basert på suksessraten og var halvveis til REINTER-hendelsen.

Bivirkninger

Hver prosedyre kan ha potensielle bivirkninger eller komplikasjoner. Dette gjelder også baklaseroperasjon.

En av de viktigste potensielle komplikasjonene av laserback kirurgi er skaden på det omkringliggende vevet. Siden en laser brukes til prosedyren, kan varmeskader oppstå for de omkringliggende nerver, bein og brusk.

A’annen mulig komplikasjon er infeksjonen. Dette kan oppstå under posisjonering av sonden dersom de riktige sanitiseringsprosedyrene ikke følges. I noen tilfeller kan du få profylaktiske antibiotika for å forhindre en & # 8217;.

Gjenopprettingstider

Gjenopprettingstiden kan variere avhengig av personen og den spesifikke prosedyren som utføres. Noen mennesker kan være i stand til å gå tilbake til normale aktiviteter på en relativt kort tid, mens andre kan ta lengre tid. Slik sammenligner du kirurgi med laser i forhold til andre typer ryggkirurgi?

Tradisjonell ryggkirurgi krever et sykehusopphold etter at prosedyren og utvinningen kan ta mange uker. I følge Johns Hopkins Spine Service, Folk utsatt for tradisjonell ryggkirurgi bør forvente å miste fra 8 til 12 ukers arbeid.

Tvert imot blir savnet ofte utført som en ambulant prosedyre, noe som betyr at du kan gå hjem samme dag. Generelt kan folk som har lidd Frøken gå tilbake til jobb på omtrent seks uker.

Du kan ha lest at laserback kirurgi har raskere gjenoppretting enn andre prosedyrer. Men i virkeligheten har svært få undersøkelser blitt utført på hvordan man sammenligner gjenopprettingstiden.

Faktisk, 2015 Studio diskutert ovenfor fant at utvinning fra mikrodiscektomi var raskere enn PLDD.

Koste

Det er ikke mye informasjon om kostnad eller kostnadseffektivitet tilbake laser kirurgi sammenlignet med andre typer rygg kirurgi.

Kostnaden vil variere fra stat til stat. Forsikringsdekning kan variere avhengig av forsikringsselskapet og forsikringsplanen. Før du gjennomgår noen form for prosedyre, bør du alltid sjekke med forsikringsselskapet ditt for å se om det er dekket av planen din.

Alternative behandlinger

Ikke alle de som har ryggsmerter, krever ryggkirurgi. Faktisk, hvis du lider av ryggsmerter, vil legen din trolig gi deg råd til å prøve mer konservative behandlinger, med mindre du har et progressivt nevrologisk tap eller et tap av tarm- eller blærefunksjon.

Det finnes en rekke ting du kan prøve å lindre smerte på grunn av forhold som iskias. Eksempler inkludert:

Medisinering

Legen kan foreskrive ulike typer medisiner for å lindre smerte. Disse kan inkludere ting som

  • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans)
  • Muskel avslappende
  • Opioid analgetika (bare i svært kort tid)
  • Trisykliske antidepressiva
  • Antiepileptiske legemidler

Steroid injeksjoner

Lag en’Corticosteroid injeksjon i nærheten av det interesserte området kan bidra til å lindre betennelsen rundt nerven. Imidlertid forsvinner effektene av # 8217; injeksjonen generelt etter noen måneder, og du kan bare motta så mange på grunn av risikoen for bivirkninger.

Fysioterapi

Fysioterapi kan hjelpe med styrke og fleksibilitet og for å hindre fremtidige problemer. Det kan føre til ulike øvelser, strekk og rettelser til holdning.

Hushjelp

Bruke ting som varme eller kalde pakker kan bidra til å lindre smerte. Også noen benk-top fans som l’ibuprofen kan også hjelpe.

Alternativ medisin

Noen bruker metoder som L’akupunktur og kiropraktikk tjenester for å hjelpe med ryggsmerter. Hvis du bestemmer deg for å prøve disse metodene, bør du sørge for at du besøker en kvalifisert profesjonell.

Bunnlinjen

Laser Back Surgery er en type ryggkirurgi som bruker en laser for å fjerne stoffet som kan trykke på eller klemme en nerve. Prosedyren er mindre invasiv enn andre tilbake kirurgiske metoder, men det kan kreve videre oppfølgingskirurgi.

Så langt er få konkrete informasjon tilgjengelig på det faktum at tilbake laseroperasjon er mer fordelaktig enn andre typer ryggkirurgi. Videre er sammenligninger ennå ikke gjort når det gjelder kostnadseffektivitet sammenlignet med andre metoder.

Hvis du trenger sikkerhetskirurgi, bør du diskutere alle mulige alternativer med legen din. På denne måten vil du kunne motta den mest egnede behandlingen for deg.