Langvarig amming: Du kan amme for lenge?

Del på Pinterest

Når du begynner å amme, har du sannsynligvis ikke en timing i tankene for hvor lenge du vil gjøre det. Du prøver bare å overvinne sårnippler, søvnløshet og ammende økter. Sannsynligvis ditt hovedmål er å lære å amme & # 8230; og hold deg frisk i prosessen.

Men da nådde du ditt skritt. Barnet ditt har sin fangst og begynner å gå inn i en ammende rutine. For mange, l’amming på slutten blir en annen natur, og du kan begynne å nyte de øyeblikkene når du endelig kan sitte, skjemme bort og mate babyen din.

Hvis du ankom på et sted hvor amming fungerer bra for deg og ditt barn, kan du begynne å spørre deg: når jeg skal stoppe? Du kan også ha hørt om noe som heter & # 8220; Langvarig amming & # 8221; eller du lurte på hvordan du ammer et nyfødt eller et større barn.

Mens de reflekterer på # 8217; ideen å amme i løpet av de første månedene, eller selv etter det første året er du sannsynligvis full av spørsmål. Så mange spørsmål. Det er helt normalt. Og du er på rett sted, fordi vi har svar. Fortsett å lese ..

Cos’er den forlengede amming?

Begrepet & # 8220; langvarig amming & # 8221; Den har en annen mening avhengig av hvem du er, hvor du bor og spør.

I noen kulturer er det helt normalt brystfrykt langt utover det første året av livet, så er ideen om å amme et barn over 12 måneder ikke i det hele tatt & # 8220; utvidet & # 8221;. Selv i USA, C’er et bredt spekter av & # 8220; normal & # 8221; Når det gjelder amming.

I henhold til CDC, ca 36% av barna amming på 12 måneder, mens ca 15% fortsatt gjør det i 18 måneder. Men du vil oppdage at mange tror at amming utover minimum anbefalt, eller til og med de første månedene, både L’langvarig amming.

De fleste av de viktigste helsepersonellene anbefaler å amme barnet i minst 12 måneder, men mange helsepersonell anbefaler også mer. Her er hva de viktigste medisinske organisasjonene har å si om # 8217; langvarig amming:

  • Academy of American Pediatrics (AAP) anbefale at barn er forseglet utelukkende for de første 6 månedene, med sin videreføring på minst 1 år. Deretter anbefaler de amming til & # 8220; Du vil ha gjensidig av mor og barn & # 8221;.
  • Selv L’Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefale Eksklusiv amming for de første 6 månedene og deretter kontinuitet i amming & # 8220; opp til 2 år og over & # 8221;.
  • Som l’AAP og # 8217; hvem, l’American Academy of Family Physicians (AAFP) anbefale Fortsett å amme i minst 1 år og sier at helsen til mødre og barn er optimal & # 8220; når amming fortsetter i minst 2 år & # 8221;.

Hva er fordelene med å lange amming?

L’Langvarig amming er ikke for alle (og det er greit!) Men du kan ikke nekte at den har fantastiske fordeler for både foreldre og for barn som ammer.

Ernæring

L’ide om at melken din «blir til vann» eller mangler ernæringsmessig verdi etter en viss periode, er en myte. Forskning har oppdaget at morsmelk opprettholder sine ernæringsmessige kvaliteter for hele varigheten av # 8217; amming. Videre kan sammensetningen endres i henhold til behovene til det voksende barnet.

For eksempel, en studere Han fant ut at næringsinnholdet i morsmelk forblir for det meste det samme i løpet av det andre året av livet. Mens sink og kalium reduseres, øker total proteiner. Ingen endringer ble observert i innholdet av laktose, fett, jern og melkekalium.

En annen studere Han oppdaget at morsmelk etter 1 år hadde høyere energi og fettinnhold, som kan være nyttig for barn. I løpet av den langvarige amming kan energibidraget av brystmelkfett til det nyfødte dietten være signifikant & # 8221;, har hypotesized forskere.

Bonding

Selv om det er definitivt måter å knytte sammen med sønnen din hvis du ikke ammer, vil noen foreldre til et barn fortelle deg at alle de koselige og nærhetene i de tidlige månedene blir vanskeligere å finne når barnet ditt er mobil og utforske.

Mange ammende foreldre sier at amming blir L’bare tid hver dag de klarer å bosette seg med sitt barn og holde kontakten.

Komfort

Hvis du fortsetter å amme barnet ditt i en lengre periode, vil du sannsynligvis finne at brystet ditt blir den siste kilden til komfort for barnet ditt.

Dette har fordeler og ulemper, siden det noen ganger kan være stressende å være den viktigste personen som barnet ditt er adressert når han er sint eller skadet. Samtidig er amming et fantastisk verktøy for å slappe av barnet ditt og hjelpe ham med å regulere sine følelser.

Fremtidig helse for foreldre og barn

L’amming er ikke bare hilsen i løpet av her og nå. L’Langvarig breastfeeding tilbyr langsiktige helsemessige fordeler av både foreldre og barn.

Barn

L’American Academy of American Pediatrics (AAP) forklarer det for barn som har en familiehistorie av allergi, L’amming i minst 4 måneder kan beskytte dem mot utvikling av allergier senere i livet.

L’amming i mer enn 6 måneder kan beskytte barn mot utvikling av leukemi og lymfom, ifølge L’AAP. L’amming reduserer også risikoen for å utvikle type 1 og 2 diabetes.

Sjakking foreldre

Sekund Akademi for medisin Dell’amming (ABM), Lengre varighet av # 8217; amming er forbundet med reduksjon og beskyttelse av mors sykdom. Reduserer risikoen for brystkreft, eggstegn, diabetes, hypertensjon, fedme og hjerteinfarkt, sier ABM.

Hva er bekymringer for den langvarige amming?

L’Langvarig amming er et utmerket valg for mange familier, men vanligvis kommer ikke uten reservasjoner og bekymringer. Her er noen av de viktigste bekymringene som foreldrene står overfor når de tar hensyn til L’langvarig amming.

Sosial vurdering

Du kan ikke nekte at den forlengede amming ikke alltid aksepteres av resten av selskapet. Selv om mange foreldre slår av barna sine i de siste 12 månedene & # 8211; Og til og med i de siste 2 årene & # 8211; Ofte er det ikke et emne som åpnes åpent, og dette innebærer en stigma.

For alle som ammer en baby eller et barn, er det en helt normal og komfortabel opplevelse, men folk som ikke vet hvordan de vet hvor ofte de dømmer.

C’er noen fordeler for barnet eller er bare for foreldre ammende?

Du kan føle at folk foreslår at den forlengede amming bare er til fordel for foreldrene som ammer, og at når et barn når en bestemt milepæl (tannene, blir forbruket av faste matvarer eller melkforespørselen vanligvis nevnt) det er upassende å fortsette.

Hvordan kan noen foreldre som ammer kan attestere, du kan ikke ønske å amme brystet. L’amming er ikke oppnådd med makt. Et utvidet amming forhold er & # 8211; På senteret & # 8211; Den som må være gjensidig, med barnet og foreldrene som deltakere tilgjengelig.

L’Langvarig amming kan påvirke barnets følelsesmessige utvikling?

Mange kritikere hevder at amming er skadelig for et barns utvikling eller psykologisk velvære. De hevder at det gjør barn som trengs, hindrer deres uavhengighet og gjør at de har problemer som skiller seg fra foreldrene sine.

Det er imidlertid ingen bevis for å støtte denne utsagnet. Som l’American Academy of Family Physicians (AAFP) Stater, & # 8220; Det er ikke noe bevis på at den forlengede amming er skadelig for moren eller barnet.& # 8221; I kraft, # 8217; AAFP tar et skritt fremover og sier at sykepleievesenet over barndommen kan føre til A & # 8220; beste sosiale tilpasning & # 8221; for barn.

L’Academy of American Pediatrics (AAP) har et lignende sted, forklarer at amming tilbyr & # 8220; betydelige fordeler for helse og barneutvikling & # 8221; Og det er ingen tegn på psykologisk eller utviklingsskader fra # 8217; amming til det tredje året av livet eller mer & # 8221;.

Tips for L’langvarig amming

Amming babyer og eldre barn innebærer en rekke forskjellige utfordringer med hensyn til # 8217; amming av et barn. Her er noen av utfordringene som amming foreldre møtes mer og hvordan man skal håndtere dem.

Hvordan håndtere kritikk

Hvis du velger å amme på lang sikt, må du møte vurderinger og kritikk. Den gode nyheten er at det er så mange tester for å støtte fordelene med ditt valg. Til slutt vil du obse å kritisere, eller i det minste vil du lære å ignorere det. Tross alt er dette ditt valg og det for noen andre.

Det kan også være veldig nyttig å samle en gruppe venner som selv amme sine små etter barndommen. Du kan finne disse foreldrene som tenker på samme måte i støttegrupper for amming, både personlig og online.

Hvordan lage grenser med barnet ditt

Som sønnen din vokser, er det greit hvis du ikke vil fortsette å amme det & # 8220; på forespørsel & # 8221;.

Det er normalt å ønske å etablere grenser med barnet ditt. Noen barn vil fortsatt amme & # 8220; hele tiden & # 8221;. Hvis det fungerer for deg, er det fantastisk (alle barn til slutt reduserer deg selv!). Men hvis du trenger litt & # 8216; av mellomrom mellom fôrene, er dette også bra.

Noen foreldre ammer bare under lur og natt. Andre gjør det bare på andre tidsplaner satt opp hver dag. All’begynnelsen barnet ditt kunne være urolig, men også din mentale helse er viktig, så hvis for deg er det viktig å etablere grenser for L’Amming, ditt barn vil tilpasse seg.

Og så langt som natt amming?

Mange små barn fortsetter å ønske å amme om natten. Det er veldig normalt, selv om du overrasker mange foreldre. Hvis natten ammer fungerer bra for deg, foul.

Ellers kan du starte barnets nattavspenning. Du kan erstatte nattesamlinger med vann, ryggmassasje eller andre beroligende teknikker. Noen foreldre oppdager at en partner må ta over for noen netter, siden barnet deres vil amme bare hvis foreldrene som ammer er i nærheten.

Hvis nattavspenning ikke virker, prøv å prøve igjen om noen måneder, når barnet ditt vil være mer klart.

Når du skal bli avvendt?

Det er ingen etablert tidsperiode som du trenger å tørke sønnen din. Gjør det en veldig personlig beslutning som hver familie må ta alene. L’American Academy of Family Physicians (AAFP) skriver At 2-7 år er estimert & # 8220; Alder av naturlig avvenning for mennesker & # 8221;.

De fleste ammende barn spiser naturligvis til tider mellom 2-4 år. Du kan vente til da, eller prøve noen delikate avvenningsmeteknikker, for eksempel «8220, ikke å tilby, ikke nekte» 8221; sakte forkorte ammende økter eller erstatt dem med kosninger eller en «8217; annen form for forbindelse.

Ta bort

L’Langvarig amming var et tabu i mange år, men heldigvis synes tidevannet å forandre seg. Kjendiser som Mayim Bialik, Salma Hayek, Alanis Morissette og Alyssa Milan delte sine amissing erfaringer opp til 12 måneder og utover, bidrar til å normalisere L & # 8217;.

Din beslutning om de langsiktige ammende mulighetene er noe du bør føle deg autorisert til å ta din tilstand og på noen måte du jobber for deg, din sønn og din familie.