Lam og kolesterol: Kjenn fakta

L’Lam er et deilig og allsidig rødt kjøtt. Det er vanlig i Middelhavet og amerikanske dietter. Hvis du ønsker å sjekke kolesterolnivået, kan Lamb være trygt å spise i moderasjon. Det vil si at du velger riktig kutt og forbereder det på en sunn måte.

Dette skyldes at L’Lam er et relativt magert kjøtt og rik på næringsstoffer. En tre-ounce kutt av kokt lam gir ca 25 gram protein, samt gode mengder kalium og vitamin B-12. Det er også en god kilde til jern, magnesium, selen og omega-3 fettsyrer.

Selv om dette er gode nyheter, er L’lammet er også en kilde til mettet fett. L’kokte lam forsyninger kvasi-like mengder monoumettet fett og mettet fett. Monosaturitetsfettsyrer kan senke kolesterolnivået, men mettede fettsyrer kan øke dem. Og mange kutt får mer enn halvparten av fettkalorier. Et høyt bidrag av mettet fett kan øke lipoproteinnivået for lavtetthet (LDL), ellers kjent som kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;.

Hva det betyr for kostholdet ditt? Ikke spis L’lam hver dag og velg hudkutt når det er mulig. Forbered Sassato Massi Lamb-kuttene og å spise dem Moderat Kan bidra til å opprettholde et sunt kosthold og sunne kolesterolnivåer.

Kolesterolfaktoren

Kolesterol er et voksaktig stoff produsert i leveren og tilstede i celler. Hjelp med fordøyelsen, produksjonen av hormoner og produksjon av vitamin D. Selv om vi trenger kolesterol, er kroppen i stand til å gjøre alt han trenger. A’høy inntak av trans og mettet fett kan føre til overflødig kolesterol i kroppen.

Kolesterol reiser til kroppen vår i lipoproteiner, som er fettproteinfett. Det er to hovedtyper av lipoproteiner: Lav tetthet lipoproteiner (LDL) og høy tetthet lipoproteiner (HDL). Du trenger sunne nivåer av både for god helse.

LDL er kjent som kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;. Høye nivåer kan akkumulere i kroppens arterier. Dette kan begrense kroppens arterier og begrense strømmen av blod til og fra hjertet og hjernen. Dette kan forårsake hjerteinfarkt eller et slag.

L’HDL er vist som typen & # 8220; god & # 8221; Kolesterol. Bringe kolesterol fra andre deler av kroppen til leveren, noe som bidrar til å håndtere kolesterol eller fjerne det fra kroppen.

Kjenn ditt kolesterolnivåer

Selv om det er viktigere å fokusere på den generelle risikoen, er det nyttig å ha noen retningslinjer for kolesterol. I følge American Heart Association (AHA), Det optimale LDL-nivået i kroppen er mindre enn 100 milligram per deciliter (Mg / DL). Ett nivå mellom 130 og 159 mg / dl anses høyt ved grensen.

I motsetning til Dell’LDL, som har et høyt HDL-kolesterol, er beskyttende. Et høyere tall er bedre. L’AHA anbefaler et nivå av HDL på minst 60 mg / dL.

Lam på en sunnere måte

L’Lam kan inneholde mettet fett, men velg en tynn skjæreanordning som du tar mindre. Se etter tråden, loop ribber eller lårene.

Selv måten du forbereder kjøtt kan gjøre det til et sunnere alternativ. Før matlaging, eliminerer så mye fett som mulig. Ikke stek kjøttet. Legger til mer fett og er generelt en mindre sunn matlagingsmetode. I stedet, grid, stek, grill eller bake kjøtt. Sett et rutenett under kjøttet under matlaging for å fange fett dripping. På denne måten koker kjøttet ikke i fett.

Følg disse retningslinjene vil tillate deg å smake L’lam som en del av en helseoppmerksom diett.