Laktinsyre Peel: Fordeler, bivirkninger, produkter og mer

COS’er melkesyre?

L’melkesyre er en anti-rynke og anti-pigmenteringsbestanddel som ligger i bench-top hudpleieprodukter (OTC) og profesjonell.

Avledet av melk, L’melkesyre tilhører en klasse av anti-aging ingredienser kalt alfa-hydroksy syrer (AHA). Andre eksempler på AHA inkluderer glykolsyre og sitronsyre.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan en peeling All’melkesyre kan forbedre huden din, benkprodukter for å prøve, hva du kan forvente fra en profesjonell peeling og mer.

Hvordan en peeling All’melkesyre kan dra nytte av huden din?

En kjemisk peeling arbeider ved hjelp av en kjemikalie, i dette tilfellet L’melkesyre, på naken hud. Fjerner det øvre laget av huden (epidermis). Noen sterkere formler kan også sikte på mellomlagene i huden (Derma).

Til tross for navnet ditt, din hud ikke ja / # 8220; Stacca & # 8221; tydelig. Det du merker imidlertid effektene under epidermis fjernet: jevnere og lyse hud.

Melkesyre brukes spesielt til å behandle hyperpigmentering, flekker i alderen og andre faktorer som bidrar til en ulovlig og uregelmessig hudfarge. Andre fordeler med AHAS som L’melkesyre inkluderer forbedret hudtone og # 8217; aspektet av reduserte porene.

Imidlertid, i motsetning til AHAS som L’glykolsyre, # 8217; melkesyre er litt & # 8216; mer mildt. Dette gjør en peeling all’melkesyre et bedre valg for sensitiv hud. L’melkesyre kan også være A’alternativ hvis du har prøvd en annen AHA i det siste og fant produktet for sterk.

Bivirkninger er mulige?

Til tross for den mest milde naturen av melkesyre, er det fortsatt betraktet som en kraftig AHA.

Dens effekter & # 8220; peeling & # 8221; vil gjøre huden din mer sårbar for ultrafiolett (UV) av solen, så solkrem er grunnleggende. Pass på at du bruker solbeskyttelse hver morgen og gjengis om nødvendig i løpet av dagen.

I tide, # 8217; ubeskyttet soleksponering kan føre til flere senile og armiske flekker. Det kan også Fare For hudkreft.

Peeling av melkesyre kan også forårsake irritasjon, utslett og kløe. Disse effektene er vanligvis mild Og forbedrer når huden din blir vant til produktet. Hvis bivirkningene dine vedvarer etter de første applikasjonene, avbryter du L & # 8217, bruk og kontakt legen din.

Du bør ikke bruke en melkesyreskall hvis du har:

 • eksem
 • psoriasis
 • rosacea

Hvis du har naturlig mørkere hud, snakk med legen din eller dermatologen før / # 8217;. Kjemisk peeling kan øke Din risiko for hyperpigmentering.

Hvordan bruke en melkesyre peeling

Bruksanvisning varierer i henhold til sammensetning og konsentrasjon av produktet. Les alltid L’produktetikett og følg produsentens anvisninger.

Kjøpe

For en lettere hud, se etter et produkt med et 5% syreinnhold. Middels skinn kan variere fra 10 til 15 prosent melkesyre og dypere (profesjonelle) peeling har enda høyere konsentrasjoner.

Som hovedregel, jo større konsentrasjonen, jo sterkere resultatene. Du trenger ikke å bruke sterkere bukser så ofte, men noen neste irritasjon kan vare lenger.

Forberedelse og bruk

Det er viktig å kjøre en hudtestplaster før den første fulle applikasjonen. Dette kan bidra til å redusere risikoen for bivirkninger.

Å gjøre dette:

 • Påfør en liten mengde produkt Alle & # 8217;. Underarmen;.
 • Dekke området med et bandasje og la det være alene.
 • Hvis irritasjon eller betennelse ikke forekommer innen 24 timer, bør produktet være trygt å anvende andre steder.
 • Hvis bivirkninger oppstår, avbryter L & # 8217;. Kontakt din dermatolog hvis bivirkningene dine blir verre eller vare mer enn en eller to dager.

Laktinsyre peeling er designet for kveldsapplikasjonen. Som andre AHA, L’melkesyre øker følsomheten for solen, så du bør aldri bruke dem om morgenen.

Beskyttelse

Du bør ha solkrem hver dag når du bruker melkesyre. For å få de beste resultatene, gjelder det solkremet hver morgen og bruker på nytt i henhold til nødvendighet i løpet av dagen. Du kan bruke en dag fuktighetsgivende krem ​​som inneholder solkrem og et fundament med SPF.

Melkesyreprodukter å prøve hjemme

Laktinsyre peeling er allment tilgjengelige på apotek, skjønnhetsprodukter og nettbutikker.

Populære alternativer inkluderer:

 • Dermalogical exfoliating delikat krem. Passer for mer følsomme skinn, inneholder denne melkesyre-syren exfoliatoren også salicylsyre. Disse to ingrediensene fjerner døde hudceller som kan føre til en pigmentert og av hudfarge.
 • Juice Beauty Green Apple Peel Full Streength. Denne omnicompricks peeling treffer rynker og # 8217; hyperpigmentering med melkesyrehjelp og annen AHA. Den inneholder også pilbark, en naturlig type salicylsyre og vitamin A og C. Denne peeling anbefales ikke for sensitiv hud.
 • Patchology exfoliate flashmase ansiktsark. Disse melkesyre-disponible arkene virker ved å fjerne død hud for å forbedre L’utseende og generell konsistens. Som en bonus er arkene for ansiktet enkle å bruke, uten ekstra trinn eller skylling.
 • Perfekt bilde melkesyre 50% peel gel. Hvis du er ute etter en dypere melkesyre, kan dette produktet være et «8217; husmor-alternativ for deg. Inneholder 50% melkesyre for å forbedre din hudfarge og gel er lett å håndtere uten produktet coli fra ansiktet. Er et profesjonelt nivå peeling, og kontakt deretter din dermatolog før …
 • Qrx labs melkesyre 50% gel peeling. Betraktet som et profesjonelt nivåprodukt, inneholder denne gelbaserte peeling også en større konsentrasjon av melkesyre 50 prosent. Selv om selskapet lover profesjonelle resultater, er det en god ide å gjøre det først fra din hudlege for å hindre bivirkninger.

Vurdere l’ideen om å lage en profesjonell peeling med melkesyre

Til tross for tilgjengeligheten av peeling av melkesyre hjemme, Mayo Clinic Han sier at dypere kjemiske peelinger tilbyr de beste resultatene. Effektene varer lenger enn OTC-peeling, så du trenger ikke å bruke dem så ofte.

Du kan vurdere ideen om å få en peeling all’melkesyre fra din hudlege eller hudpleie spesialist hvis du ikke ser resultatene av OTC-versjonene, men du ikke vil bruke en sterkere AHA.

Før du får en profesjonell peeling All’melkesyre, snakk med din hudlege fra alle stoffene du tar og ditt følsomhetsnivå. Alt dette kan påvirke styrken på peeling valgt av din hudlege eller hudpleie spesialist. Dette kan bidra til å forhindre bivirkninger og komplikasjoner, for eksempel irritasjon og arr.

Vet også at det tar opptil to uker Å gjenopprette fra en profesjonell peeling all’melkesyre. Delikate peels kan forårsake laterale effekter som varer en dag eller så, Men etter en dypere peeling, kan det være nødvendig å blinde huden for en et par uker.

Melkesyre peeling kan variere i pris og er ikke forsikring dekket. Dette skyldes at de regnes som kosmetiske behandlinger og ikke-terapier som er nødvendige fra et medisinsk synspunkt. Du kan imidlertid kanskje behandle en betalingsplan med dermatologens faktureringsavdeling.

Bunnlinjen

L’melkesyre brukes til å skape en delikat kjemisk peeling som kan hjelpe deg med jevn hudtone. Det kan bidra til å møte aldersgods, melasma og grov konsistens, sammen med tynne linjer.

Selv om OTC-alternativer er tilgjengelige, er det viktig å diskutere dine krav til hudpleie med en hudlege før du prøver en peeling ALL’melkesyre hjemme. Noen hudforhold kan øke risikoen for bivirkninger.

Hvis du prøver en OTC-peeling, må du sørge for at du kjører en hudtestplaster før din første fulle applikasjon. Du bør også bruke solkrem hver morgen og bruke på nytt om nødvendig i løpet av dagen.