Laceration av den fremre korsfulle ligamentet (ACL)

Beskrivelse

En lesjon av det fremre korsfulle ligamentet (LCA) er en ligasjon av knestillamentet som forhindrer at linjen glir fremover.

L’ACL stabiliserer kneet, og deretter stropper det delvis eller helt kan forårsake smerte og hevelse. Det er en vanlig skade blant idrettsutøvere. Ignorere en revet ACL kan potensielt føre til ytterligere skade.

ACL-lesjoner observeres ofte i basketballspillere, kalsium og kalsium, som ofte hopper eller roterer i reaksjon på andre idrettsutøvere. Ignorere en revet ACL kan potensielt føre til ytterligere kneskader.

Hva forårsaker en ACL-tåre? De som er i fare?

ACL-tårer forekommer vanligvis i svært aktive mennesker. Noen bevegelser har en tendens til å forårsake ACL-skade:

  • Land med en fot av et hopp
  • strekker seg overdrevet l’kneledd
  • endre retning raskt
  • Endre hastighet under løpet

Du kan også skade din ACL hvis kneet er rammet. Dette kan skje i en ulykke D’bil eller kalsium sitter.

LCA tårer er typiske sportsskader. Basketball, ski, kalsium og kalsium er noen av idrettene som gjør atleter sårbare mot knæskader, fordi disse aktivitetene innebærer hopping eller rotasjon. I følge American Academy of Orthopedic Surgeons, ACL lesjoner er to til 10 ganger mer sannsynlig i idrettsutøvere enn mannlige idrettsutøvere.

Gjenkjenne symptomene på en ACL-tåre

Folk som skadet deres ACLer føler seg vanligvis et snap så snart tåren oppstår. Kneet hevelse skjer vanligvis innen seks timer fra lesjonen og kan være ganske alvorlig. Tilstanden kan være smertefull, spesielt når du går, fakler eller svinger på sårbenet. Vanligvis vil du også føle at kneet er ustabilt, som om de ga opp fra under deg.

Hvordan en tåre ACL er diagnostisert?

En LCA-lesjon må undersøkes av en ortopedisk kirurg eller en knepesialist. Legen vil undersøke din medisinske historie og vil spørre deg hvordan du såret. L’Fysisk undersøkelse inkluderer generelt observasjon av stabilitet og # 8217; kneet bevegelsesbredde. Legen kan også bestille følgende tester:

  • En røntgenstråle vil bidra til å avgjøre om det er ødelagte bein.
  • En magnetisk resonans bidrar til å spesifikt diagnostisere en LCA-lesjon og observere de andre ledbåndene og knærstrukturene.
  • Hvis det er tvil om små beinfrakturer, kan det være behov for knær.

Hvordan ACL-tårer behandles?

Behandling for en ACL-lesjon avhenger av LESION-enhet og dine mål og spesifikke behov. Noen mennesker kan fortsette sitt normale liv med en skade på LCA, men senere kunne gjennomgå andre knæskader. For en idrettsutøver kan kirurgi og fysioterapi være de beste svarene for å gjenoppta atletikk så raskt som mulig.

I alle tilfeller er det viktig å konsultere en lege umiddelbart for å sikre at det er ødelagte bein eller skade på andre leddbånd. Hvis kneet er blått, kontakt lege umiddelbart, siden blodårene kan bli skadet.

Hvordan ACL kirurgi utføres?

Noen ganger krever denne typen lesjon fullstendig kirurgisk rekonstruksjon ved hjelp av en sener av rotulaen (Rotula) eller kneetene. Også L’bruk av donor stoff er en alternativet «8217.

Når du finner deg selv for første gang, kan legen din anbefale en benk analgetisk (som ibuprofen). Hvis du har operasjon, spør legen din de nødvendige medisiner er før og etter intervensjonen. Før # 8217; intervensjon, kan bli fortalt å avbryte legemidlene som forstyrrer blodkoagulasjonskapasiteten, for eksempel L’aspirin.

Etter operasjonen kan det være opptil seks måneder med fysioterapi for å gjenvinne L’fullt utvalg av bevegelse og benstyrke.

Rekonstruktiv kirurgi har vanligvis gode resultater, slik at du kan ha mindre smerte og mer benstyrke og knelestabilitet. Med tilstrekkelig behandling, bør du ha en god utvinning, men artrittet er en potensiell risiko for kneet. Det kan imidlertid være verre hvis kirurgi ikke utføres, avhengig av om personen vender tilbake til aktiv sport.

ACL-tårer kan forhindres?

En sterk og smidig kropp reduserer risikoen for en lCAs lCA. Hvis du er en idrettsutøver, lær og praktiserer forebyggende teknikker for å redusere trykket på knærne. For eksempel L’landing på forfoten i stedet for flate føtter tillater kalvemusklene å støtte kroppen. Dette reduserer unødvendig press på knærne.