L & # 039; hepatitt b er herdbar? Behandlinger for ulike typer hepatitt B.

Beskrivelse

L’Hepatitt B er en’leverinfeksjon forårsaket av viruset i Dell’hepatitt B. Viruset overføres fra person til person gjennom kroppsvæsker, inkludert blod eller sæd.

L’Hepatitt B kan forårsake en rekke symptomer, for eksempel:

 • magesmerter
 • Mørk farge urin
 • kvalme
 • Han retched
 • Guling av huden eller øynene

L’Hepatitt B er ikke behandlet, men Forskning pågår Ser på DNA-teknologien Bruk for å forhindre virusproduksjon i kroppen. Eksperter leter også etter måter å bruke kroppens immunsystem for å eliminere viruset. Men mer omfattende og langsiktige studier må utføres på denne potensielle omsorg før de blir virkelighet.

Selv om det ikke er noen kur, er det flere behandlinger som kan bidra til å håndtere symptomene på # 8217; hepatitt B. Fortsett å lese for å lære mer om de forskjellige typer hepatitt B og hvordan de blir behandlet.

Hva er forskjellen mellom akutt og kronisk hepatitt b?

L’Hepatitt B kan være akutt eller kronisk:

 • L’akutt hepatitt B hardt for en kort periode.
 • L’Kronisk hepatitt B hardt i minst seks måneder. Folk med denne typen hepatitt kan være bærere av viruset til’hepatitt B for resten av livet.

De fleste med akutt hepatitt B reconds helt. Noen kan ikke vise noen symptomer. Men de med kronisk hepatitt B trenger ofte omsorg for å hjelpe til med å håndtere tilstanden. Selv l’kronisk hepatitt b øker Risikoen for å utvikle cirrhose og noen typer leverkreft.

Risikoen for at noen skal utvikle den kroniske hepatitt B avhenger av når viruset har blitt diagnostisert for første gang. Barn som er diagnostisert med hepatitt B, spesielt de under 5 år, har en Høyere risiko av tilstanden som blir kronisk. Voksne har mindre sjanse for å utvikle kronisk hepatitt b. Husk at L’Hepatitt B kan være tilstede i mange år før noen begynner å vise symptomer.

Hvordan den akutte hepatitt B er behandlet?

L’Akutt hepatitt B krever ikke alltid behandling. I de fleste tilfeller vil en lege gi råd til å overvåke symptomene og gjennomgå vanlige blodprøver for å avgjøre om viruset fortsatt er i kroppen din.

Mens du gjenoppretter, la kroppen din hvile og drikke mange væsker for å hjelpe kroppen din til å bekjempe infeksjonen. Du kan også ta en analgetisk fra en benk, som L’ibuprofen (Advil), for å lindre noen magesmerter du har.

Kontakt lege dersom symptomene er alvorlige eller de ser ut til å forverres. Det kan være nødvendig å ta et antiviralt reseptbelagte legemiddel for å unngå potensiell skade på leveren.

Hvordan det behandles L’Kronisk hepatitt B?

Som L’akutt hepatitt B, kan den kroniske hepatitt B ikke kreve medisinsk behandling for å unngå permanent leverskade. I noen pasienter er det hensiktsmessig å overvåke symptomene og gjennomgå regelmessige levereksaminer.

Behandlingen inkluderer generelt antivirale legemidler, slik som:

 • Peginterferone alfa-2a injeksjoner
 • Antivirale tabletter, for eksempel tenofovir eller entercavir

Antivirale stoffer kan bidra til å redusere symptomene og forhindre skade på leveren. Men fryser sjelden helt av viruset til’hepatitt b. Målet med behandlingen er i stedet å ha lavest mulig viralavgift. Viralavladningen refererer til mengden virus i en blodprøve.

Hvis du har kronisk hepatitt B, vil du sannsynligvis måtte konsultere en lege hver sjette måned for en blodprøve for å bestemme din virale ladning og levers helse. Basert på resultatene, kan legen endre doseringen av stoffet. Noen mennesker med kronisk alvorlig hepatitt B kan trenge en levertransplantasjon.

L’hepatitt b forebygges?

Det er ingen kur for L’hepatitt B, men tilstanden er lett å forebygges ved å ta noen forholdsregler. L’hepatitt B sprer seg ofte gjennom seksuelle kontakter, delte nåler og utilsiktede biter.

Du kan redusere risikoen for å utvikle L’hepatitt B eller spre viruset til andre:

 • Bruke beskyttelser, for eksempel kondomer, under L & # 8217, seksuell aktivitet
 • emne regelmessig å teste for L’hepatitt b
 • Ikke del personlige gjenstander som kan inneholde blod, for eksempel barbermaskiner eller tannbørster
 • Ikke del nåler eller sprøyter

Hvis du ikke har tilgang til rene nåler, kan du finne et lokalt nålutskiftingsprogram ved hjelp av det nordamerikanske sprøyteutvekslingsnettet liste For byene i USA. Hvis du bor utenfor USA, eller du ikke kan finne ressurser i byen din, spør noen som jobber på ditt lokale apotek.

Vaksinen mot hepatitt b.

Vaksinen mot hepatitt B er en av de mest effektive måtene å forhindre hepatitt B. Det er vanligvis delt inn i tre doser, som administreres over seks måneder. I mange land får barn den første dosen av vaksine ved fødselen.

De Sentre for sykdomskontroll anbefaler at alle barn under 19 år er vaksinert dersom de ikke allerede har mottatt vaksinasjon. Voksne kan også få vaksinen mot L’hepatitt B, og anbefales generelt hvis du har økt risiko for infeksjon på grunn av:

 • Reiser eller bor i en region hvor L’hepatitt B er vanlig
 • Vær seksuelt aktiv med mer enn en partner
 • Arbeid i et medisinsk miljø
 • Bruker intravenøse medisiner

Hvis du har blitt utsatt for viruset til Hepatitt B og du har ikke blitt vaksinert, forsøker du umiddelbart å konsultere en lege. De kan administrere den første dosen av vaksinen, selv om du trenger å følge for å motta de resterende dosene i de kommende månedene.

De kan også foreskrive et kalt stoff Immunoglobulin for hepatitt B.. Dette fungerer raskt mot viruset for kortsiktig beskyttelse. Begge alternativene fungerer bedre hvis du starter innen 48 timer fra viruseksponeringen.

Bunnlinjen

Det er ingen kur for L’hepatitt B, men det er flere behandlinger som kan bidra til å håndtere symptomer og redusere risikoen for langsiktige helseproblemer, for eksempel cirrhosis. Hvis du har L’Hepatitt B, prøv å ta en blodprøve hver sjette måned for å overvåke din virale ladning og levers helse. Hvis du er i fare for å bli utsatt for viruset, er den beste løsningen å få vaksinen mot hepatitt B, hvis ikke L’du har allerede gjort.