L & # 039; Dunning-Kruger Effect: COS & # 039; er og hvorfor det er viktig

Del på Pinterest

Det tar navn fra David Dunning og Justin Kruger Psycyologists, L’Dunning-Kruger Effect er en type kognitiv skade som får folk til å overvurdere sin kunnskap eller ferdigheter, spesielt i områder som de har liten eller ingen erfaring på.

I psykologi, begrepet, kognitiv fordommer & # 8221; refererer til ubegrunnede overbevisninger som mange av oss har, ofte uten å innse det. Kognitive fordommer er som blinde flekker.

Fortsett å lese Finn ut mer om’Dunning-Kruger-effekt, inkludert daglige eksempler og hvordan du gjenkjenner det i livet ditt.

COS’er L’Dunning-Kruger Effect?

L’Dunning-Kruger-effekten antyder at når vi ikke vet noe, er vi ikke klar over vår mangel på kunnskap. Med andre ord, vet vi ikke hva vi ikke vet.

Tenk på det. Hvis du aldri har studert kjemi, flyr du ikke til et fly eller bygget et hjem, da du nøyaktig kan identifisere hva du ikke vet om dette & # 8217;?

Dette konseptet kan spille familie, selv om du aldri har hørt dunning eller Kruger navnene. Faktisk antyder følgende populære sitater at denne ideen er i omløp fra en PO & # 8216; av tid:

Kunnskaps sitater

 • & # 8220; Sann kunnskap er å vite omfanget av sin egen uvitenhet.& # 8221; & # 8211; Forvirring
 • & # 8220; uvitenhet genererer tillit oftere enn kunnskap.& # 8221;
  & # 8211; Charles Darwin
 • & # 8220; Jo mer du lærer, jo mer du skjønner at du ikke vet det.& # 8221; & # 8211; Fremmed
 • & # 8220; Læringen er en farlig ting.& # 8221; & # 8211; Alexander Pope
 • & # 8220; Foolen tenker på å være klok, men den vise mannen vet hvordan å lure.& # 8221;
  & # 8211; William Shakespeare

I et nøtteskall må vi ha minst en viss kunnskap om et emne for å kunne nøyaktig identifisere hva vi ikke vet.

Men Dunning og Kruger bringer disse ideene et videre skritt fremover, noe som tyder på at vi er mindre kompetente i et gitt område, jo mer sannsynlig at vi ubevisst overdriver vår egen kompetanse.

Søkeordet her er / # 8220; uvitende & # 8221;. De berørte menneskene er ikke klar over å overvurdere deres evner.

Eksempler på’Dunning-Kruger Effect

Arbeid

På jobb, L’Dunning-Kruger-effekten kan gjøre det vanskelig for folk å gjenkjenne og rette deres knappe ytelse.

Dette er grunnen til at arbeidsgivere utfører ytelsesrevisjoner, men ikke alle ansatte er mottakelige for konstruktiv kritikk.

Du er fristet til å lete etter en unnskyldning & # 8211; Revisor liker ikke det, for eksempel & # 8211; I stedet for å gjenkjenne og korrigere defektene du ikke er klar over å ha.

Politikk

Tilhengere av motsatte politiske partier har ofte radikalt forskjellige meninger. EN 2013 studie Han spurte politiske partisaner om å evaluere deres kunnskap om de ulike sosiale retningslinjene. Forskere har oppdaget at folk hadde en tendens til å uttrykke tillit til sin politiske erfaring.

Deres forklaringer på spesifikke retningslinjer og disse ideene viste senere hvor lite de faktisk visste, noe som kunne forklares i det minste delvis fra # 8217; Dunning-Kruger-effekten.

Forsinkelse

Du er aldri for mye optimistisk når du planlegger dagen din? Mange av oss planlegger å maksimere produktiviteten og deretter oppdage ikke å være i stand til å innse alt vi hadde satt oss selv.

Dette kan delvis skyldes Dunning-Kruger-effekten, der vi tror vi er bedre i visse oppgaver og derfor å kunne spille dem raskere enn vi faktisk kan.

Undersøkelser

Dunning og Kruger Original søk Det har blitt publisert i Journal of Personality and Social Psychology i 1999.

Deres forskning involvert fire studier som evaluerer de faktiske og oppfattede evnen til deltakerne i form av humor, logisk resonnement og engelsk grammatikk.

I grammatikkstudien ble for eksempel på 84 studenter fra Cornell bedt om å fullføre en test for å evaluere deres kunnskap om amerikansk skrevet engelsk (ASWE). Det ble derfor bedt om å evaluere deres grammatiske evner og testing av ytelse.

De som har oppnådd den laveste poengsummen i testen (10. prosent.

Tvert imot, de som fikk den høyeste poengsummen i testen, hadde en tendens til å undervurdere deres ferdighets- og testpoeng.

I flere tiår brukt fra publikasjonen av denne studien, har mange andre studier gjengitt lignende resultater.

L’Dunning-Kruger-effekt har blitt dokumentert i domener som spenner fra emosjonell intelligens Og Oppkjøp av et annet språk til Vinkunnskap og Anti-vaksinasjonsbevegelse.

Årsaker til’Dunning-Kruger Effect

Hvorfor folk overskriver sine ferdigheter?

I en Kapittel 2011 Fra fremskritt i sosial eksperimentell psykologi foreslår Dunning A & # 8220; dobbel byrde & # 8221; Forbundet med dårlig erfaring i et gitt emne.

Uten erfaring er det vanskelig å få gode resultater. Og det er vanskelig å vite at du ikke går bra hvis du ikke har noen erfaring.

Tenk deg å gjøre en multiple choice test på et emne du ikke kjenner nesten alt. Les spørsmålene og velg svaret som synes mer fornuftig for deg.

Hvordan kan du bestemme hva svarene dine er riktige? Uten kunnskapen som kreves for å velge riktig svar, kan du ikke vurdere hvor nøyaktig svarene dine er.

Psykologer kaller evnen til å evaluere kunnskap og # 8211; og hull i kunnskap og # 8211; Metakognisjon. Generelt har folk som er informert i et gitt domene bedre metakognitive ferdigheter enn folk som ikke er informert om det domenet.

Hvordan gjenkjenne det

Hjernen vår er programmert til å søke etter ordninger og ta snarveier, som hjelper oss med å raskt utdype informasjon og ta avgjørelser. Ofte fører de samme ordninger og snarveier til fordommer.

De fleste har ikke noe problem å gjenkjenne disse fordommene, inkludert Dunning-Kruger-effekt, i sine venner, familie og kolleger.

Men sannheten er at 8217; Dunning-Kruger-effekten påvirker alle, inkludert deg. Ingen kan skryte av ferdigheter i hvert domene. Du kan være en ekspert på en rekke områder og har fortsatt betydelige kunnskapsgap i andre områder.

Dunning-Kruger-effekten er også ikke et tegn på dårlig intelligens. Intelligente mennesker opplever også dette fenomenet.

Det første trinnet for å gjenkjenne denne effekten er noe du allerede gjør. Lær mer om’Dunning-Kruger-effekten kan hjelpe deg med å finne når det kan være alt «8217; jobbe i livet ditt.

Pass Dunning-Kruger-effekten

I deres 1999 studie, Dunning og Kruger har oppdaget at trening har gitt deltakerne å gjenkjenne sine evner og ytelse mer nøyaktig. Med andre ord kan lære mer om et bestemt emne hjelpe deg med å identifisere hva du ikke vet.

Her er noen andre forslag til å søke når du tror Dunning-Kruger-effekten er på spill:

 • Ta den tiden du trenger. Mennesker har en tendens til å føle seg tryggere når de tar beslutninger raskt. Hvis du vil unngå Dunning-Kruger-effekten, stopp og ta deg tid til å undersøke raske beslutninger.
 • Utfordre dine egne uttalelser. Du har antagelser som har en tendens til å gi for gitt? Ikke stole på instinktet ditt for å fortelle deg hva som er riktig eller galt. Spill med deg selv alle’Devil’s Advokat: Du kan oppfinne et mot agent eller motbevise dine ideer?
 • Endre resonnementet ditt. Påfør samme logikk på hvert spørsmål eller et problem du møter? Å prøve nye ting kan hjelpe deg med å bryte ordningene som vil øke tilliten din, men vil redusere din metakognisjon.
 • Lær å akseptere kritikk. På jobben tar du alvorlig kritikk. Undersøker uttalelsene som du ikke er D’enighet ved å be om bevis eller eksempler på hvordan du kan forbedre.
 • Tvil på de langsiktige meninger om deg. Du har alltid vurdert en god lytter? Eller bravo i matematikk? L’Dunning-Kruger-effekten antyder at du bør være kritisk når det gjelder å evaluere hva du er god på.

Vær åpen All’lære nye ting. Nysgjerrighet og kontinuerlig læring kan være de beste måtene å takle en bestemt oppgave, emne eller konsept og unngå fordommer som L’Dunning-Kruger-effekt.

L & # 8217;

L’Dunning-Kruger-effekt er en type kognitiv skade som tyder på at vi er dårlige hull i vår kunnskap.

Candice Abelloncabellon

Alle opplever ham raskere eller senere. Nysgjerrighet, L’Åpning og en permanent forpliktelse for læring kan hjelpe deg med å minimere effekten av Dunning-Kruger i ditt daglige liv.