Kvise som ikke vil gå bort: årsaker, symptomer og behandlinger

Pimples er en type vanlig hudlesjon, vanligvis ufarlig. De oppstår når sebaceous hudkjertlene produserer en overdreven mengde olje som heter sebum. Dette kan føre til hellede porene og forårsake kviser.

Pimples kan ta opptil seks uker å forlate, men mindre og enkle kviser kan bare ta noen dager å forsvinne.

De er ikke farlige, men en lege kan hjelpe deg med å behandle varige eller smertefulle kviser.

Årsaker til kviser

Selv om de fleste kviser forsvinner innen noen få uker, kan noen ta lengre tid. Dette gjelder spesielt for dype eller smertefulle kviser. Her er noen vanlige årsaker til kviser som ikke vil gå bort.

Kviser

L’Akne er et kvise utbrudd. Noen få uker kan være nødvendig eller noen måneder før en epidemi på 8217, forsvinner, men kan fortsette å komme igjen.

Hvis du har L’Akne, kan du også ha hvite flekker, som er stengt og blokkerte porene, og hudormer, som er åpne og blokkerte porene. L’seriøs akne kan forårsake røde og smertefulle knuter under huden.

L’Akne vises vanligvis på ansiktet ditt, brystet, ryggen eller skuldrene. Det er mer vanlig blant ungdommer og stopper ofte naturlig forekommer innen 20 år.

Cystisk akne

L’Cystisk akne er en alvorlig type akne. Det er forårsaket av dødsoljen og cellene som samler dypt inn i hårsekkene. Disse akkumulasjonene kan bryte under huden og forårsake cyster.

L’cystisk akne bør behandles av en hudlege. De kan gi deg narkotika til resept for å hjelpe deg med å bli kvitt deg fra & for å forhindre infeksjoner.

Akne sopp

L’sopp acne er en tilstand der pityrosporum, en type gjær, går inn i hårsekkene, og multipliserer. Det kan også føre til lignende utbrudd; akne. Disse er rosa og pruriginøse kviser. L’sopp acne forekommer mer vanlig på brystet og på baksiden.

Pitirosporo finnes normalt på kroppen din, men kan vokse uten kontroll. Årsakene til dette er ikke helt forstått, men kan skyldes:

 • fet hud
 • narkotika, som kortikosteroider
 • Forhold, for eksempel diabetes
 • understreke
 • utmattelse

Fordi soppkongen er forårsaket av en sopp, kan den ikke behandles med normale behandlinger for akne;.

Det kan være hudkreft?

Det er tre typer hudkreft:

 • melanom
 • basal celle
 • squamous celle

Et symptom på hudkreft er basal og scaly er et punkt som ser ut som en kvise og løses ikke i minst flere uker. Poenget kan også virke som en kvise som forsvinner og dukker opp igjen i samme punkt.

Disse dossene er ikke fulle av pus som kviser, men kan lett bløde og danne skorper og kløe. De kan også ha en «8217; blå, svart eller brunt område og en dimple i midten av protuberansen.

Hudkreft med basale og skumle celler oppstår vanligvis i kroppsområdene som er mer utsatt for solen, som ansikt, hode, nakke og baksiden av hender.

Hvis du oppdager nye vekst eller andre områder som bryr seg om deg, snakk med en lege, spesielt hvis disse vekstene ikke forsvinner. En lege kan sende deg fra en hudlege, som kan kontrollere huden din dypere.

Behandling for kviser som ikke vil gå bort

I mange tilfeller kan du kvitte seg med kviser, selv de av langlivet, med husholdningsmidler og tellerbehandlinger (OTC). Hvis de ikke eliminerer din kvise, kan en lege foreskrive en behandling.

La han være i fred

Unngå å smekke, klemme eller røre på kvise. Popen kan virke den raskeste måten å kvitte seg med en kvise, men kan forårsake arr.

Berør også pimple kan overføre olje og bakterier fra hendene til ansiktet. Dette gir ikke pimple sjansen til å helbrede.

Vask ansiktet regelmessig

Vask ansiktet to ganger om dagen, spesielt når du er svett, kan du forhindre at olje akkumuleres og hindrer porene. Men vær forsiktig: Vask mer enn dette kan irritere følsom hud og forverres kviser.

Hot Pack

En varm pakke kan hjelpe din kvise åpen, slik at den kan frigjøre pus og begynne å helbrede. Det er spesielt effektivt for kviser under huden.

Senk en klut i varmt vann og bruk det på kvise i 10-15 minutter. Du kan gjøre det flere ganger om dagen til kvise forsvunnet.

Kremer, salver og teller medisiner

Bruk OTC-behandlingene på hele ansiktet, ikke bare på kvise selv. Dette bidrar til å forhindre dannelsen av nye kviser. Pass på at du følger instruksjonene til behandlingen og gi den minst fire uker å jobbe. Mange behandlinger for kviser tørker opp huden, så sørg for at du hydrer den.

De vanlige typene OTC-kviser inkluderer:

 • Retinoider. Denne ingrediensen er vitamin A og er tilgjengelig i kremer, geler eller lotioner. Ikke bruk disse produktene hver dag All’begynn å gi huden tiden til å tilpasse.
 • Salisylsyre. Dette bidrar til å eliminere den milde akne. Det er OTC å senke doser, men du kan også få det fra en lege.
 • Benzoile peroksid. Dette bekjemper bakterier som kan forårsake kviser. Du kan også få det i form av resept.

kortison

Cortisone er tilgjengelig i en krem ​​og et skudd. Kan bidra til å redusere rødhet og # 8217; betennelse, men faktisk behandler ikke årsaker på roten til # 8217; akne.

Kremen alle «8217; hydrokortison fungerer bedre hvis kombinert med en annen behandling, som for eksempel benzoylperoksid. Du kan ta det fra disken, men du bør ikke bruke noe med flere Dell’1% hydrokortison på ansiktet.

Et skudd av kortison kan injiseres direkte i skaden av en lege. Bidrar raskt til å redusere inflammatorisk akne.

Medisinsk resept

Noen OTC-behandlinger, som L’salicylsyre og benzoylperoksid, er også tilgjengelige i sterkere reseptbelagte former.

Andre reseptbelagte behandlinger, som Dapsone Gel, spesielt omhandler inflammatorisk akne.

Antibiotika kan også brukes til å drepe bakterier som kan forverre akne og forhindre at kviseren går bort.

Når det ikke er en kvise

Noen ganger kan du ha en flekk som ser ut som en kvise, men i virkeligheten er det ikke. Disse må behandles annerledes enn kviser. Noen forhold som forårsaker flekker som ligner på kviser, krever ingen behandling.

Smittsom mollusk

Smittsom mollusk er en type virusinfeksjon som kan forårsake hudutslett av små beaded, hvite eller rosa fremspring, ofte med en miniminette i midten. Disse dossene kan være pruriginøse, vondt og hovne.

Den smittsomme mollusk kan forekomme hvor som helst på kroppen. Det er vanlig og spredt fra person til person. I de fleste tilfeller forsvinner det alene i 6-12 måneder.

Labial herpes

Labial herpes Jeg er en vanlig virusinfeksjon forårsaket av viruset i’herpes simplex 1 og sprer seg fra person til person. Dette viruset kan forårsake labial herpes på munnen eller kjønnsorganene, men mange mennesker med viruset lider aldri av labial herpes.

De kalde sårene er blærer fulle av væske rundt leppene. Du kan ha en eller flere om gangen. De kan briste og encrustate, men vanligvis helbrede innen fire uker.

Det er ingen kur for L’labial herpes og kan returnere. Hvis du ofte forekommer seriøse utbrudd eller # 8217; labial herpes, a Antivirale legemidler kan være i stand til å hjelpe.

Ingrown Hairs

De inngrodde hårene er hår som kryper og vokser tilbake i huden din. Oppstår vanligvis når hårfollikelen hindrer med døde hudceller. De er vanligere hos mennesker med grovt eller krøllete hår og i barbale områder.

Det inngrodde håret kan forårsake røde flekker i lettelse som ser ut som kviser. Disse punktene kan være pruriginøse.

Det inngrodde håret går vanligvis bort alene. Imidlertid kan de bli smittet og bli smertefulle og fulle av pus. Milde infeksjoner går ofte bort fra solskinn, men konsulter en lege hvis dine inngrodde hår er svært smertefulle eller sist lange. De kan frigjøre hår og gi deg antibiotika hvis infeksjonen er alvorlig.

bobler

L’koking er en smertefull og pus-fylt fremspring som oppstår når bakterier infiserer en hårfollikkel. Det starter vanligvis i størrelse på en ert og rød, og deretter vokser mens du fyller pusten.

Mange bobler bryter og tømmer seg selv. Du bør imidlertid konsultere en lege hvis du har mer enn ett punkt D’kokende, hvis du har feber eller hvis koking er ekstremt smertefull eller stor eller varer i mer enn to uker.

Når skal du se en lege

De fleste kviser vil til slutt bli løst alene. Men kontakt lege hvis din kvise:

 • det er veldig stort eller smertefullt
 • Det går ikke bort etter minst seks uker med husholdningspleie
 • er ledsaget av tegn på infeksjon, som feber, oppkast eller kvalme
 • er ledsaget av tegn på hudkreft

Du bør også konsultere en lege hvis du har mer enn en av det du tror det kan være en forcuit.

Ta bort

De fleste kviser er ufarlige, men kan ta lang tid å forsvinne. Hvis du stadig bruker hjemme rettsmidler og benkbehandlinger som angitt, men pimple fortsetter å forsvinne, kan en lege hjelpe deg.