Kvise på molen? Hva å vite, gjør og hvis det er noe mer

Molene kan ha kviser?

Når en kviseformer over eller under en neo, ja, det kan skje, det kan også øke noen spørsmål om behandling, og hvis denne nye utviklingen kan være en mer alvorlig hudtilstand.

Behandling av en kvise på en mole krever vanligvis ikke en annen tilnærming enn det du vil ta for en kvise andre steder, men eventuelle endringer i en mol bør tas seriøst.

Det er tegn som tyder på at denne typen hudutvikling kan kreve en evaluering fra en hudlege, så vil vi undersøke det i denne artikkelen.

Hvordan kan det skje?

Selv om du kanskje ikke merker en kvise på en veldig ofte mol, ingen C & # 8217, er hvorfor en mol ville forhindre dannelsen av en kvise.

En vanlig mole er en klynge av pigmentceller på hudoverflaten. En mole kan bli funnet hvor som helst, selv rundt en hårfollikkel. L’olje som forblir fanget i en hårfollikk kan også forårsake utseendet på en kvise.

For mye olje i huden din er en av grunnene til at kviser er dannet. L’olje, kalt sebum, hindrer porene. Huden din reagerer danner en plugg, et pimplealias.

Sebum bærer også de døde hudcellene på overflaten. Disse døde hudcellene kan også bidra til en hindret pore og danne en hette. Bakterier i huden kan utløse det samme svaret.

Husk at kviser har en tendens til å danne på ansikt, nakke, rygg og skuldre, mens jeg kan være overalt. En nylig funnet i en Pimples-områdets område kan ha samme sjanse til å ha en form av kvise under eller på det som noe annet punkt.

De fleste har en tendens til å ha mellom 10 og 40 mol over en levetid. Jo mer du har det, desto større er sannsynligheten for at en kvise er dannet på en.

Molene gir ingen beskyttelse mot kviser som dannes under dem, men kan gjøre det vanskeligere for en kvise klatre til overflaten. Dette betyr at det kan være nødvendig mer tid før en kvise på en mol er løst, selv med behandlingen.

Hvordan kan jeg bli kvitt en kvise på min mole?

Selv om du kanskje er fristet til å lage en pimple burst på en mol, motstå alt’puls. Prøv mer tradisjonelle behandlinger, som starter med enkle og delikate vaskemidler.

  • Prøv delikat og parfyme vaskemidler og vær forsiktig når du vasker huden din.
  • Hvis du har et stort akneområde som inkluderer en kvise på en mol, kan du prøve å bruke et produkt som inneholder 2% benzoylperoksid.
  • Ikke bruk behandlinger for akne oftere enn angitt. De kunne irritere mulduten din eller huden din generelt.

Her er noen andre rettsmidler for behandling av en blindkimple, en kvise som ikke har hodet (som en cystisk pimple) og kviser som spirer på steder som fingre og hender. Du kan også finne naturlige og alternative metoder for behandling av kviser her.

Åpenbart er den beste måten å takle en kvise på en mol, å være proaktiv i å holde huden ren og unngå hele problemet.

Hvis du har en tendens til å ha fet hud, vask ansiktet ditt og bytt pute og sengetøy regelmessig. Å forstå huden din og årsaken til kviser kan gjøre mye for å forstå hva det vil fungere bedre for å behandle og forhindre deres utseende.

Når skal du gå og de som ser

Hvis en mol har endret seg mye

Det er viktig å regelmessig sjekke kroppen din for nye i eller andre endringer i huden, samt endringer i eksisterende. Hvis størrelsen, formen eller fargen på en molendring, spør en lege.

Videre, hvis molen har en uregelmessig grense, eller om en halv har forskjellige dimensjoner og form i forhold til den andre, kontakt lege. Alle disse kan være tegn på hudkreft.

Hvis pimple ikke går bort

En kvise eller en pest på en mol som ikke forbedrer seg innen et par uker, bør også ses av en lege. Det kan være en melanom, en infisert mole eller et annet hudproblem.

Hvem å kontakte

Du kan begynne å se din egen lege, men du vil kanskje gå direkte fra en hudlege for en evaluering. Hvis du mistenker hudkreft eller annet helseproblem, se etter en hudlege spesialisert på behandling av hudkreft.

Selv om molen eller flekken ikke er kreftfremkallende, kan du finne en bit & # 8216; av ro å få diagnosen fra en hudkreftspesialist.

Ikke fjern en mole alene

Dette er aldri en god ide. Hvis molen er kreft og prøv å kutte den alene, kan du forlate tumorceller.

Kjør også risikoen for alvorlige arr eller forårsaker en infeksjon på 8217, som kan dra en lang helbredende prosess eller verre.

L & # 8217;

En pimple på en neo kan være noe som du må gjøre en eller to ganger i livet, men å vite at det kan skje lett bør gi deg litt og # 8216; av komfort. Behandling av forsiktig kan være nok til å klargjøre.

Hvis det ikke er løst og kjent med endringer i molen, ikke nøl med å konsultere en lege. Hvis problemet er A’infeksjon eller type hudkreft, anbefaler vi alltid en tidligere behandling.