Kvise på hånden: Hovedårsaker og behandlinger

Beskrivelse

Hvis du har en liten rødhåret fremspring på hånden, er det en god sjanse for at det er en kvise. Selv om det ikke er det vanligste stedet å få en kvise, blir våre hender kontinuerlig utsatt for smuss, oljer og bakterier. Alle disse tingene kan forårsake akneutbrudd.

Våre hender er imidlertid også underlagt andre forhold som noen ganger kan byttes for kviser.

Hva forårsaker en kvise på hånden din?

Kviser

Pimples er forårsaket av en tilstand av huden kalt akne, som nesten alle adresserer på et tidspunkt i deres liv. I motsetning til vanlig tro, ikke bare tenåringer kontrakt akne, men også voksne.

De viktigste utløsende faktorene i akne er en opphopning av smuss, olje, død hud eller bakterier alle i porene og hårsekkene i huden vår. Disse irriterende stoffene gjør Quell’hudområde og noen ganger fyller opp med små mengder pus.

Dette kan skje nesten hvor som helst på kroppen din og hendene er ikke noe unntak.

En av de beste forsvarene mot hendene på hendene? Hold dem rene ved å rengjøre regelmessig. Men husk at L’akne kan også løses av å vaske for ofte med aggressive såper. Disse såpene dreper gode bakterier på huden vår og kan forstyrre pH-balansen i området, forårsaker betennelse.

Andre årsaker

Tenk på alt smuss, oljen, fett og kjemikalier med hvem hendene dine kommer i kontakt daglig. Tenk nå på alle bakteriene som berører på badene, kjøkken og offentlige rom hver dag.

Til tross for vår beste innsats med vask, er våre hender utsatt for mange forskjellige hudforhold. Pressance på hånden din kan være en kvise, men det kan også være litt «8217; andre helt. Her er noen tegn du kanskje ikke trenger å gjøre med en enkel kvise:

 • Det er veldig dårlig eller er ekstremt hovent og irritert.
 • Det går ikke bort med bare en uke.
 • Inneholder en stor mengde pus eller til og med flytende utstråler.
 • Fortsetter å vokse utover den normale dimensjonen av kviseren.

Den kompliserte tingen er at mange vanlige hudforhold virker lik, noe som betyr at de starter som små røde fremspring som lett kan byttes for kviser. Her er noen av hudforholdene som er felles for hendene du kanskje vil være oppmerksom på:

 • Atopisk dermatitt. Den vanligste typen eksem, denne tilstanden forårsaker små røde fremspring, ofte på hender, som kan være ganske pruriginøse. Hvis de som synes å være kviser på hånden begynner å spre seg, kløe og squabble, må du kanskje gjøre med atopisk dermatitt.
 • Cyster Giangiari. Denne cysten, eller liten væskepose, vises vanligvis på hendene og håndleddet. Du bør mistenke at din kvise er faktisk en ganglia cyste hvis den blir større og blir smertefullt for berøring.
 • Abscess. En abscess er veldig lik en cyste som det er en liten rød væskeprotein. Den grunnleggende forskjellen er at abscesser vanligvis danner på grunn av Dell’infeksjon og ofte mye mer alvorlige og smertefulle.
 • Kalsinose. Denne tilstanden forårsaker en kalsiumakkumulering i eller under huden, noen ganger danner små eller store hvite fremspring. Hvis fremspringet på hånden din er hvit, vokser den og begynner å miste en kalkaktig væske, det kan være fotball.
 • Vorter. Hvis det som ser ut til å være en kvise på hånden, sprer seg inn i en flekk av små squamous eller kornete fremspring, må du kanskje gjøre med vanlige vorter. De er vanligvis ufarlige, men de kan be om en lege oppmerksomhet hvis de blir smertefulle eller spredt i et «-følsomt område i kroppen din.

Hvordan behandle en kvise på hånden

Hvis du er sikker på at fremspringet på hånden din er en vanlig kvise, vil det mest sannsynlig forsvinne over noen dager eller uker uten behandling. Hvis du ønsker å akselerere prosessen eller forhindre flere kviser på hendene, er det noen alternativer.

Hygiene

Bytt til en delikat såpe og vask hendene et par ganger om dagen, spesielt etter bruk på badet og etter håndtering av skitne eller oljeaktige gjenstander.

Medisinering

Med mindre du har viktige ventilasjoner av gjentakende akne på hender, en liten spotbehandling med benk-top-stoffer (OTC) & # 8211; Som en krem ​​eller en gel som inneholder salisylsyre eller benzoylperoksid & # 8211; Å tørke området, bekjempe bakterier og fremme helbredelse.

Smertelindring

Hvis pimple på hånden din får deg en enorm smerte, kan det være en cyste eller noe mer alvorlig, og du bør se en hudlege. For en liten irritasjon fra en kvise, kan du kontakte en OTC-analgetisk som L’ibuprofen (Advil) eller Paracetamol (Tylenol).

Behandle naturlig en kvise på hånden

Du har også mange naturlige muligheter til å behandle kviser hjemme, enten de er på hånden eller andre steder.

Som en ekstra bonus har naturlige rettsmidler vanligvis en flott duft, og noen ganger kan de få andre fordeler for huden, så vel som å bekjempe akne og # 8217; betennelse, som L’hydrering.

Naturlige helbredende fagfolk foreslår L’direkte anvendelse av stoffer som:

 • grønn te
 • aloe vera
 • honning
 • mynte

Essensielle oljer ekstrahert fra naturlige elementer og planter er populære og med god grunn. Noen studier de har vist at de blant annet kan være nyttige for å redusere betennelsen og forhindre akneutbrudd.

Konsentrert essensielle oljer kan være irriterende for huden, slik at noen typer må bli fortynnet før og oljevektor med vann eller oljevektor. Følg produsentens instruksjoner.

Vi anbefaler også at du kjører en testpatch før du bruker fortynnede essensielle oljer på kviser: Sett en liten mengde på’underarm og vent 24 timer. Hvis huden er irritert i dette området, ikke bruk det’behandling olje.

Prøv disse essensielle oljene for å behandle pimplene i hendene:

 • Tetre
 • kanel
 • Rosemary
 • lavendel

Du bør få pimple burst på hånden din?

& # 8220; Crush en pimple gjør det helbrede raskere & # 8221; det er en vanlig myte. Den beste løsningen er å la kvise ansiktet sitt kurs på en naturlig måte og fades over tid.

Knuse kvise på hånden kan skyve infeksjonen dypere inn i huden, spre bakterier, ytterligere inflammer huden eller til og med forårsake arr.

L & # 8217;

En kvise på hånden, eller i en hvilken som helst annen del av kroppen din, forsvinner vanligvis alene hvis du forlater det alene og holder det rene området med en delikat såpe.

Du kan også finne behandlingen for raskere helbredelse eller hindre fremtidige akneutbrudd ved hjelp av billige OTC-kremer.

Pimples forårsaker ofte ikke mye smerte, kjører pus eller væsker eller varer mer enn en uke eller to. Hvis fremspringet på hånden viser noen av disse tegnene, er det mulig at det er en cyste eller en annen hudtilstand som bør evalueres av legen eller en hudlege.