Kvinne spenning: 12 vanlige spørsmål om lyst, orgasme, utløsere, piller og andre

Del på Pinterest

COS’er spenningen?

L’Spenning er tilstanden til våkne og konsentrasjon på en bestemt stimulus. I denne artikkelen snakker vi spesifikt om’seksuell spenning, som angår synlige eller begeistret seksuelt eller begeistret. For folk som har en vagina, innebærer dette en rekke fysiologiske forandringer i kroppen.

C’er en forskjell mellom spenning og lyst?

Ordene spenning og lyst blir ofte brukt utskiftbare, men de er litt forskjellige.

Ønsket refererer vanligvis til det følelsesmessige ønske om å ha sex, mens L’spenning refererer til fysiologiske endringer i kroppen din som oppstår når du er seksuelt spent.

Sekund Cleveland Clinic, Forstyrrelser av lyst innebærer mangel på seksuell lyst eller interesse for sex, mens lidelser i’spenning innebærer ønsket om å ha sex, men kjempe for å sette kroppen din på # 8217; det rette humøret;.

Bare fordi noen viser tegn på seksuell spenning betyr ikke at du vil ha sex, og det betyr heller ikke at du samtykker i å ha sex.

Tren alltid et entusiastisk samtykke: Hvis du ikke er sikker på at partneren din er interessert, spør alltid!

Hvor du setter inn’spenningen i faser av seksuell respons?

Ifølge Storbritannia National Health Services (NHS), Forskerne identifiserte fire faser av seksuell respons, eller fasene som kroppen og sinnet krysser først, under og etter kjønn.

L’Spenning faller i den første fasen av den seksuelle responssyklusen.

Begeistring

Scenen av seksuell spenning, også kjent som et spennende stadium, innebærer en rekke fysiologiske endringer i kroppen. De fleste av disse funksjonene forbereder kroppen på det vaginale forholdet.

For eksempel blir skjeden mer våt fordi kjertlene produserer smørefluider. Din klitoris og vulva svulmer mens blodårene dilaterer seg. Selv dine brystvorter kan bli mer følsomme for berøring.

Platå

Plateau stadion er perioden før # 8217; orgasmo. På dette stadiet, endringene du føler i spenningsfasen intensiverer. Pusten din kan akselerere og du kan begynne å stønne eller invollarly vokaliserer. Din vagina kan stramme og produsere mer smøring.

Orgasme

Fasen av’orgasme anses ofte å være det ultimate målet om sex, men bør ikke være! Det er helt mulig å ha hyggelig sex uten å nå orgasmen.

Orgasmer kan inkludere muskelkramper, spesielt i lumbalen og bekkenområdet. På dette stadiet kan vagina stramme og kunne bli mer smurt.

Det er forbundet med en følelse av eufori og glede.

Vedtak

Etter orgasmen slipper musklene og blodtrykket. Klitorisene dine kan virke spesielt følsomme eller til og med smertefulle for berøring.

Du kan oppleve en ildfast periode, hvor du ikke lenger vil kunne nå orgasmen.

Noen mennesker opplever flere orgasmer, men dette er ikke nødvendig å få deg til å leve en hyggelig seksuell opplevelse. Det viktigste er at du lytter til kroppen din og føler deg rolig.

Hvordan kroppen din reagerer alle’spenning?

Noen av de fysiske svarene Alle’Spenning inkluderer:

 • Håndleddet og hjerteslaget akselerere og blodtrykket øker.
 • Blodkarene dilaterer, inkludert blodårer til kjønnsorganene.
 • Din vagina og din vulva kan bli våt for å smøre kjønnsorganene.
 • Deler av vulva, som lepper (lepper) og klitoris, svulmer på grunn av «økt blodtilstrømning.
 • Din vaginale kanal kan utvides.
 • Brystet ditt blir fyldigere og brystvorten kan bli oppreist.

Hvordan tankene dine reagerer på spenningen?

Du kan ha problemer med å konsentrere seg om noe annet, selv om du ikke har sex!

Dette skyldes at seksuelle stimuli aktiverer visse endringer i hjernen din, og induserer visse hjernevirksomhet fokusert på sex.

Imidlertid er det fortsatt mange ting vi ikke vet om hvordan hjernen fungerer, inkludert hvordan hjernen fungerer under sex.

C’er en forskjell mellom den kvinnelige og mannlige spenningen?

Din fysiske respons Alle’Spenning vil avhenge av kjønnsorganene dine selvfølgelig. Men det er noen likheter i måten de fleste opplever spenningen på.

Uavhengig av Aspektet av kjønnsorganer, strømmer blodet normalt mot dem på grunn av dilatasjon av blodkar.

Hvis du har en vagina, kan dette føre til hevelse i klitten og leppene. Hvis du har en penis, forårsaker denne blodet en ereksjon.

Denne blodet kunne også lage kinn rødme og bryst.

Mange mainstream media fokuserer på forskjellene mellom menns hjerne og hjernen til kvinner, selv når det gjelder sex. Men fra hjernens synspunkt er menn og kvinner faktisk ikke så forskjellige.

en 2012 studie Underforstått synspunktet i hjernen gjennom en FMRI-maskin mens fagene så på erotiske videoer. FMRI-maskinen har hjulpet forskere til å se hvordan hjernen har blitt påvirket under spenningen.

Han oppdaget at selv om seksuelle stimuli økte mest av amygds og thalami hos menn, hadde generelt en lignende effekt på alle fag.

Det er verdt å merke seg at disse studiene ofte ikke inkluderer intersexed deltakere og transgender.

C’er noe du kan gjøre for å øke spenningen?

Å øke’seksuell spenning, kan du forlenge preliminariene.

Dette betyr at før det seksuelle forholdet eller onani, tar du litt tid til å bli begeistret ved å oppleve forskjellige erogene områder, ved hjelp av forskjellige leker eller prøver forskjellige typer sensuell berøring.

For eksempel, kan du føle deg spent når du berører brystvorten, kysser partneren din i lang tid eller bruker et sexleketøy.

Det kan være nyttig å delta i momentrådgivning eller sexterapi for å hjelpe deg og din partner kommunisere bedre og praktisere sunne former for intimitet.

Hva er problemet med OTC og reseptbelagte legemidler for kvinners spenning?

I 2015 godkjente mat- og legemiddeladministrasjonen bruk av flibanserin (ADDYI), en reseptbelagte piller som omhandler den kvinnelige seksuelle interessen / # 8217; spenning. Dette er et stoff som ligner Viagra og er ansatt daglig.

Forskning på addyi er blandet. Mens det har blitt vist at det er effektivt for noen, finner andre ikke det nyttig.

C’er også noen kontroverser på antall bivirkninger av dette stoffet, som inkluderer:

 • svimmelhet
 • Vanskelighetsgrad å sovne eller sovne
 • kvalme
 • tørr i munnen
 • tretthet
 • Hypotensjon eller lavt blodtrykk
 • svimmelhet eller tap av bevissthet

Stoffet bør ikke kombineres med alkoholen. Kan samhandle med mange andre stoffer og kosttilskudd. Det kan også samhandle med grapefruktjuice.

I 2019 godkjente FDA Bremelanotid (Vyleesi), et automatisk administrert injiserbart stoff. Et must.

De potensielle bivirkningene av Vyleesi inkluderer:

 • kvalme
 • Han retched
 • Spyling
 • Reaksjoner på injeksjonsstedet
 • hodepine

Hvis du vil prøve en av disse stoffene, snakk med legen din. Pass på at du forteller dem din medisinske historie, inkludert eventuelle kosttilskudd du antar. Be om en erstatning til en seksuell terapeut, for å utforske eventuelle sårbare faktorer som kan hindre deg i å ha lyst på å ha en «8217; seksuell aktivitet.

En seksuell terapeut vil hjelpe deg med å identifisere psykisk helse eller relasjonsfaktorer som kan påvirke deg negativt og vil lære deg mer om din seksuelle helse.

Følg deres råd og ikke ta flere kosttilskudd eller narkotika, til og med benk-top-stoffer (OTC), uten deres forhåndsgodkjenning.

Og hvis du ikke føler seg spenning i det hele tatt?

Hvis du vil ha sex, men du synes ikke å prøve seksuell spenning, kan dette være vanskelig å håndtere. Du kan ha en seksuell dysfunksjonsforstyrrelse.

Vanligvis er seksuell dysfunksjon i forhold til # 8217; spenning kalles Dell ‘# 8217; kvinnelig seksuell interesse / # 8217; spenning.

Ok selv om du føler deg lite eller ikke noe ønske om å ha sex. Mange identifiserer seg som aseksuelle, noe som betyr at de føler seg lite eller ingen seximpuls.

L’aseksualitet er ikke en lidelse eller en tilstand, men en identitet, akkurat som noen seksuell orientering.

Aseksuelle folk kan eller ikke kan føle spenning, og mens noen aseksuelle mennesker har sex, ingen andre.

Hvis du tror du er aseksuell, kan det være nyttig å gjøre et lite søk på # 8217; emnet og ta kontakt med det aseksuelle samfunnet. De Siktnettverk og aseksuell utdanning Det er et godt utgangspunkt!

Hva så «8217; er den kvinnelige seksuelle interessen / # 8217; spenning?

Forstyrrelsen i’Seksuell interesse / # 8217; Kvinne spenning er en seksuell dysfunksjon som forårsaker et lavt seksuell lyst. Det var kjent som en lidelse av hypoaktivt seksuell lyst (HSDD).

Tegn

Hvis du lider av kvinnelig seksuell interesse / # 8217 forstyrrelse; spenning, kan du oppleve følgende symptomer:

 • Lav interesse for sex og onani
 • Lav interesse for seksuelle fantasier
 • Vanskeligheter med å nyte sex
 • Vanskelighetsgrad å stille glede når kjønnsorganene dine stimuleres

Diagnose

Det er ingen spesifikk test for den kvinnelige seksuelle interessen / # 8217; spenning.

For å diagnostisere denne tilstanden, kan en lege spørre deg om dine symptomer. De kan også prøve å finne en underliggende årsak.

Dette kan inkludere fysiske grunner (helse- eller narkotikasforhold, for eksempel) eller følelsesmessige grunner (som en historie med seksuelt misbruk, en psykisk helsetilstand som påvirker det på «Eccitement, A & # 8217, negativt kroppsbilde eller stressfaktorer Relasjon).

Legen din kan utføre blodprøver eller utføre en bekkenundersøkelse for å forstå den underliggende årsaken. Noen ganger er det ingen åpenbar årsak til «kvinnelig seksuell interesse / # 8217 forstyrrelse; spenning.

Behandling

Behandling av’kvinnelig seksuell interesse / # 8217 forstyrrelse; spenning vil avhenge av årsaken.

For eksempel, hvis det er forårsaket av et bestemt stoff, kan legen foreskrive en lavere dosering eller et helt annet stoff.

Selv l’kvinnelig seksuell interesse / # 8217 forstyrrelser; spenning kan skyldes lav østrogen nivåer. Dette er vanlig for folk som opplever overgangsalder eller perimenopause. I dette tilfellet kan legen foreskrive en hormonbehandling.

Hvis årsaken er følelsesmessig, kan det være bedre å konsultere en terapeut spesialisert på seksuell helse. Kan hjelpe deg med å ta vare på din mentale helse og møte noen tidligere traumer.

Ifølge en 2011 artikkel om forstyrrelsene i # 8217; spenning, Emosjonell helse har stor innvirkning på og terapi som atferdsmessig kognitiv terapi kan være en svært effektiv behandling for forstyrrelser i’spenning.

En spesialisert sex- og forholdskonsulent kan også hjelpe deg med å forstå nye teknikker for å kommunisere, programsex og finne seksuelle aktiviteter som fungerer for deg.

Du kan også prøve Flibanserin (ADDYI), reseptbelagte medisiner over. Det er imidlertid viktig å diskutere det med legen din, siden det er mange bivirkninger og kan samhandle med dagens rusmidler eller forverre visse forhold.

Før du vurderer stoffinntaket, er det bedre at du forstår risikoen og fordelene, slik at du kan ta en informert beslutning.

Det er andre forhold som påvirker spenningen?

En serie andre forhold kan forårsake forstyrrelser i’spenning eller negativt påvirke libido.

Hormonelle endringer

Overgangsalder, graviditet, spontan abort, fødsel og amming forårsaker store hormonelle endringer som kan påvirke din evne til å bli begeistret.

I tilfelle av graviditet, spontan abort, fødsel og amming, seksuell lyst og evnen til å bli begeistret, kommer vanligvis tilbake over tid.

Hvis det er et vedvarende problem, eller hvis du får deg angst, snakk med en lege eller en terapeut.

Hvis overgangsalderen gjør at du prøver lite eller ingen seksuell lyst, kan legen din foreskrive østrogenbehandling.

Skjoldbruskkjertelforstyrrelser

Fordi skjoldbruskkjertelen din kan påvirke kjønnshormonene, kan skjoldbruskkjertelen påvirke din evne til å bli begeistret.

TIL 2013 studie Som undersøkte 104 kvinner med skjoldbruskkjertelen, inkludert hypertyreoidisme, hypothyroidisme, hashimoto sykdom og nodular goiter.

Forskere sammenlignet dem med kvinner uten skjoldbruskkjertel.

De oppdaget at kvinnelig seksuell dysfunksjon var mer utbredt hos kvinner med skjoldbrusk sykdom (46.1%) Sammenlignet med kvinner uten skjoldbrusk sykdom (20.7%).

TIL Kanal i 2015-studioet Han undersøkte forbindelsen mellom seksuell dysfunksjon og depresjon. Først at IpoThyroidism og # 8217; hypothyroidisme og # 8217; skjoldbrusk autoimmunitet kan forårsake både depresjon og seksuell dysfunksjon.

Administrere din skjoldbrusk sykdom ved å anta foreskrevne medisiner og implementere livsstilsendringer kan bidra til å forbedre din seksuelle funksjon.

Psykiske helseforstyrrelser

Forstyrrelser i stemningen som depresjon kan forårsake lav libido, seksuell spenning og lystforstyrrelser.

Ifølge en artikkel i 2009 publisert på Journal of Clinical Psychiatry, Om lag 40% av kvinnene som har seksuell dysfunksjon, lider også av depresjon. Forskere har også anslått at 3.7% av kvinnene lider av både depresjon og vanskeligheter med seksuell lyst.

Mange psykiske helsemessige forhold kan oppstå på grunn av traumer, som også kan forårsake seksuelle dysfunksjoner.

en 2015 Studio som undersøkte menn og kvinner fant at post-traumatisk stressforstyrrelse og seksuell dysfunksjon er koblet til, og at behandlingen for posttraumatisk stressforstyrrelse bør ta hensyn til den seksuelle funksjonen til & # 8217;.

Diabetes

Diabetes kan forårsake forskjellige typer kvinnelig seksuell dysfunksjon.

TIL Revisjon av studier i 2013 Han oppdaget at kvinner med diabetes var mer sannsynlig å eksperimentere med seksuelle dysfunksjoner i forhold til de uten diabetes. Imidlertid fant revisjonen at forbindelsen mellom de to er fortsatt lite forstått.

Jeg må se en lege?

Hvis du tror du har noen form for seksuell dysfunksjon, er det en god ide å snakke med en lege eller en terapeut, spesielt hvis du påvirker ditt velvære og dine relasjoner.

Husk at selv om seksuell dysfunksjon kan være vanskelig og frustrerende, er det herdbar.