Kvinne Prostata Kreft: Det er mulig?

Kvinner har en prostatisk kjertel?

Du har kanskje hørt folk snakke om den kvinnelige prostatiske kjertelen. Men kvinner har faktisk ikke en prostatisk kjertel. I stedet, «8220; prostata & # 8221; Kvinne brukes ofte til å referere til små kjertler på forsiden av skjeden og tilsvarende kanaler, noen ganger kalt & # 8220; Skene kjertler & # 8221; O & # 8220; Skenes Dotti & # 8221;. Oppkalt etter Alexander Skene, som beskrev disse strukturene i detalj i slutten av 1800. Forskere oppdager nå hvordan de er som en manns prostata, så navnet / # 8220; kvinnelig prostata & # 8221; Det har blitt mer populært.

En av likhetene er relatert til det spesifikke prostataantigenet (PSA) og PSA-fosfatase (PSAP). PSA og PSAP er tilstede både i mannlig prostata og i Skene kjertlene. Det er ikke klart om kjertlene & # 8220; prostata & # 8221; Kvinnelig drenering bare i små ledninger på hver side av urinrøret eller # 8217; uretra selv. Urinrøret er røret som transporterer urinen utenfor kroppen. I begge tilfeller anses den kvinnelige prostatiske kjertelen som en Funksjonell del av kjønns- og urinsystemet til en kvinne.

Så, hvis den kvinnelige prostatiske kjertelen deler likheter med den mannlige prostatiske kjertelen, betyr at kvinner kan utvikle prostatakreft?

Kvinner kan utvikle prostatakreft?

Kvinnelig prostatakreft er sjeldent. En tidligere studiemessige esteem som er ansvarlig for kreendens kreft 0.003 prosent av svulster i kjønnsgrenet for strekk-kvinnelig urin. Det er også mulig at kreft i naboorganene, som urinrør, Det kan stamme i Skene kjertlene.

I en Saker, Langsiktig smertefritt blod i urin presset en kvinne for å konsultere en lege. Prostata kreft har blitt behandlet med stråling og dets symptomer har forsvunnet. Kirurgi Det kan også brukes til å behandle kreendens kreft, avhengig av hvilken type kreft og hva som har spredt seg.

Dyrestudier

Kvinnelig prostatakreft er sjeldent. Dette kan gjøre studien for forskere vanskelig fordi antall tilfeller er begrenset. I stedet gjennomførte forskerne studier på dyr som har lignende strukturer til menneskelige kvinner. Disse studiene gir tester om hvordan kvinnelige prostata fungerer og hvordan kan de svare på kreftbehandlinger.

L’Estradiol og progesteron er to viktige hormoner som regulerer menstruasjonssyklusen til en kvinne. Er også Viktige enzymer I prostata i kvinnelige gerbilles. Disse resultatene antyder at et lignende forhold kan eksistere i en kvinnes reproduktive system.

De er også kreftformige og ikke-kreftiske lesjoner mer sannsynlig Å vises i kvinnelig prostata av eldre gerbilles enn i prostata av yngre kvinnelige gerbilles. Dette antyder at alderen kan være en risikofaktor for kreft i Skenes kjertler i menneskelige kvinner.

Progesteron kan også være en risikofaktor for skader i Skene kjertlene. En historie om graviditet, som påvirker nivåene av progesteron, synes å bidra til en økning i antall skader. I Gerbilli studier, Progesteron synes å spille en rolle i utviklingen av lesjoner.

Hvilke symptomer indikerer et problem med kvinnelig prostata?

Siden denne typen kreft er sjelden, er det ikke mange tilfeller av studier. Dette betyr at gjenkjenning av symptomene på denne typen kreft kan være vanskelig.

Ved blødning fra # 8217; urinrøret bør du konsultere en lege. Det kan være et kreft symptom på skangjertlene. Eller det er mer sannsynlig å være et symptom på et annet problem med urinrøret. L’Blødning kan ikke ledsages av smerte og kan forekomme å intermitterende i en periode.

Det er alltid bedre å konsultere en lege hvis de kjente unormale symptomer, spesielt hvis de fortsetter. Tidlig diagnose kan hjelpe deg med å forbedre dine prospekter for de fleste forhold. Du bør konsultere legen din dersom du har noen av disse symptomene, som kan indikere andre forhold:

  • smertefull eller hyppig minksjon eller hvis det er vanskelig å urinere
  • blod i urinen eller blodpassasjen fra # 8217; urinrøret
  • smertefull seksuell samleie
  • Følelse av press bak pubic bein
  • Unormal menstruasjonssyklus eller plutselige endringer i menstruasjonssyklusen

Det er andre forhold enn kreft som kan være relatert til Skenes-kjertlene, og som kan forårsake åpenbare symptomer.

Mer informasjon om kvinners helse: De 19 beste bloggene på kvinners helse i’år »

Infeksjon

Prostatitt er en tilstand som forårsaker hevelse i prostata kjertelen hos menn. Hos kvinner, kvinnelig prostatitt har blitt diagnostisert med en infeksjon i & # 8217, men kan faktisk være en «8217; Skene kjertler infeksjon. Tidligere har dette blitt diagnostisert som en infeksjon i urinrøret. Legene blir stadig mer oppmerksomme på at kvinnelige prostata kan være et eget infeksjonssted som skal behandles separat.

Symptomene på infeksjon i Skenes kjertler kan inkludere:

  • press bak pubic bein
  • Hyppig, smertefull eller vanskelig vannlating

Ubehandlet seksuelt overførbare (IST) infeksjoner kan også spre seg til kvinnelig prostata. Noen seksuelt overførbare sykdommer, som gonoré, har ofte ingen åpenbare symptomer og kan være mer sannsynlig å spre seg til andre områder av kvinnelige kjønnsorganer.

& # 8217 syndrom; polycystisk eggstokk (PCOS)

Hos kvinner med syndrom på Polycystic Ovary (PCOS), er reproduktive hormoner ubalansert. Vanligvis C’det er også et overskudd av mannlige hormoner. Størrelsen på kvinnelig prostata synes å være større hos kvinner som har PCOS.

Forskere har også bemerket at spesifikke prostata antigen nivåer (PSA) er høyere hos kvinner med PCOS. Ptil er et hormon som produseres av Skene-kjertlene. PSA-nivåer kan være en måte å diagnostisere PCOS.

Cyste

Cyster kan vises på Skenes kjertler hos kvinner i alle aldre, inkludert nyfødte. Ukompliserte cyster kan dreneres og helbrede uten ytterligere behandlinger.

Adenofibroma

En adenofibroma er en ikke-kreftlig vekst. Det er hovedsakelig funnet på fibrøst og glandulært stoff. I en Klinisk tilfelle av en adenophibroma av kvinnelig prostata, har svulsten forårsaket smerte under samleie. Kirurgi for å fjerne svulsten har lettet smerte.

Hva er formålet med kvinnelig prostata?

I de siste få årene, MR bidro til å klargjøre utseendet og funksjonen til kvinnelig prostata. Videre forskning er nødvendig, men forskere begynner å bedre forstå disse kjertlene.

Hos menn er det mistenkt at prostata kjertelen er i stand til å lagre kroppsinfeksjonen. Dette faktum induserer forskere å lure på om skangen kjertlene har en lignende funksjon. Det er viktig å vite hvordan dette kan fungere hos menn eller kvinner mens legene prøver å finne ut hvordan det fungerer L’infeksjon i HIV-positive mennesker, for eksempel.

Forskere er også interessert i det faktum at kvinnelig prostata produserer PSA. Tilstedeværelsen av PSA er en av de prostatakreftindikatorene hos menn. Det manifesterer seg også hos kvinner som har visse typer brystkreft. Det kan være at PSAs rolle både hos menn og kvinner er mer komplisert enn vi tror.

Høye nivåer av PSA før behandling for kreft i skårene og nivåene nede etter at de ble funnet i tilfeller der folk mottok stråling eller kirurgi. Denne modellen av høye og lave nivåer av PSA er så typisk for behandling av kreft som anbefales for leger Kontroller PSA-nivåene Under behandlingen.

Outlook

Som mannlig prostata, Skenes kjertler, noen ganger kvinnelige prostata samtaler, produserer PSA hormon. Det antas også at disse kjertlene spiller en rolle i å regulere reproduktivt system både hos menn og kvinner.

Noen forskere mener at kvinnelige prostata har en rolle seksuell spenning, Men denne teorien er kontroversiell. Kreft og andre forhold som påvirker kvinnelig prostata er sjeldne. Det er mulig at de rapporterte tilfellene av disse forholdene vokser som forskning og ny teknologi utvider forståelsen av kvinnelig prostata.