Kunst for HIV: HIV: Forstå antiretroviral terapi

Om kunst

Kort tid etter oppdagelsen av # 8217; HIV i 1981 ble en rekke terapier som bruker et stoff introdusert til folk som lever med hiv med hiv. Dette inkluderte azidotimidinet stoffet (AZT).

Til tross for den første suksessen, disse «8220; monoterapier & # 8221; De viste seg å være ineffektive i å bremse utviklingen av viruset.

Denne feilen skyldtes kapasiteten til # 8217; HIV for raskt å utvikle motstand mot disse monofarmaco-behandlingene. Med andre ord har HIV endret seg (endret) til et skjema som ikke lenger reagerte på individuelle stoffer.

I 1995 ble en kombinert farmakologisk behandling introdusert kjent som & # 8220; cocktail hjelpemidler & # 8221;. Denne typen terapi var opprinnelig kjent som svært aktiv antiretroviral terapi (HAART). Det kalles også kombinasjon antiretroviral terapi (vogn) eller bare antiretroviral terapi (kunst).

Uavhengig av navnet hans, har kunst ført til betydelige forbedringer i de som brukte det. Folk har opplevd en reduksjon i viral ladning (mengden hiv i kroppen) og en økning i antall CD4-celler (immunceller som ødelegges av # 8217; HIV).

Sekund Sentre for sykdomskontroll og forebygging, Folk som tar antiretroviral terapi som foreskrevet og opprettholder en ikke-detekterbar viral ladning, har ingen risiko på 8220; faktisk ingen risiko & # 8221; å overføre hiv til andre.

Videre har livsforventningene blitt mye nærmere typiske livsforventninger. En av hovedgrunnene til kunsts suksess er at det bidrar til å forhindre motstand mot hvert enkelt stoff som brukes.

Fortsett å lese Finn ut mer om behandlingen som endrer livet kalt Art.

Farmakologiske regime klasser av kombinert antiretroviral terapi

En rekke kunstfarmakologiske terapier er for tiden tilgjengelige på resept. Hvert stoff som er inkludert i kombinasjonsterapi har et unikt formål, men sammen jobber de for å oppnå ulike viktige mål:

 • Hindre at viruset replikerer og reduserer viruladningen.
 • Hjelper med å gjenopprette CD4-teller og immunfunksjon.
 • Redusere komplikasjonene i HIV og forbedrer overlevelse.
 • Redusere overføringen av # 8217; hiv til andre.
 • De nåværende klassene av legemidler som inngår i antiretrovirale terapier inkluderer:

  • Nukleosidehemmere av revers Transcriptase (NRTI). L’HIV krever et enzym som heter Reverse Transcriptase (RT) for å replikere. Tilbyr defekte versjoner av RT til viruset, NRTs blokkerer kapasiteten til # 8217; HIV for å replikere.
  • Ikke-nukleosid revers transkripsjonsinhibitorer (NNerti). Disse inhibitorene deaktiverer et nøkkelprotein som HIV krever å replikere.
  • Protexi Inhibitors (PI). Denne inhibitoren deaktiverer proteinet som kalles protease, et annet fundamentalt element som ble forespurt av’HIV for å replikere.
  • Input eller smeltehemmere. Disse inhibitorene blokkerer viruskapasiteten til å gå inn i kroppen CD4-celler.
  • Inhibitorer Dell’intense (insti). Når HIV er penetrert i en CD4-celle, sett inn genetisk materiale i celler med hjelp av et intensivt samtaleprotein. Disse hemmene blokkerer viruskapasiteten for å fullføre dette avgjørende replikasjonstrinnet.

  Behandlingsprotokoller på’HIV anbefales for øyeblikket

  Sekund Nasjonale institutter av helse, De nåværende anbefalingene for et første farmakologisk regime mot HIV inkluderer tre legemidler mot to eller flere klasser av forskjellige stoffer.

  Generelt inkluderer dette:

  • To nards med en insti, nnerti eller mer
  • Ritonavir eller cobicistat som en samtale

  Når et regime er implementert, overvåker en helsepersonell som overvåker gjeldende reaksjoner og suksessnivåer. Hvis personen har alvorlige bivirkninger, eller hvis regimet ikke virker, kan legen gjøre endringer i det farmakologiske regimet.

  Antiretroviral behandling anbefales for tiden for alle som bor med HIV med L & # 8217;. Noen situasjoner gjør imidlertid behandlingen mer presserende.

  Eksempler på disse situasjonene innebærer personer som:

  • Jeg er for tiden gravid
  • har allerede opplevd korrelert demens til 8217; HIV, kreft eller andre komplikasjoner relatert til hiv som infeksjoner eller smerte i nerven
  • har l’hepatitt B eller L’hepatitt c.
  • De hadde en CD4-telling mindre enn 200 celler / mm3

  Når en antiretroviral behandling har startet, bør den videreføres på lang sikt. Dette bidrar til å opprettholde en lavviralavgift og en vanlig CD4-telling.

  Ta ut mat

  L’Introduksjon av kunsten har forandret alt på behandling og forebygging av hiv. Førte en følelse av fornyet håp for større levetid hos mennesker som bor med hiv med hiv.

  Videre har det gitt betydelige forbedringer i kvaliteten på det totale livet for mennesker som lever med HIV med # 8217;.