Kummin: Fordeler og bivirkninger

Beskrivelse

Cumin (C Aluminium Cyminum L) er en løvrikanlegg som vokser opp til bakken i Kina, India, Midtøsten og Middelhavet. Frukten av planten kalles frø av spidskommen og er populær over hele verden som et krydder. Cumin har blitt et objekt av medisinsk forskning, siden anekdotisk bevis bekrefter at den har alle slags helsemessige fordeler.

De fleste av de deklarerte fordelene med spumbehandling med fordøyelse, immunsystem og sirkulasjon. Noen fordeler med cumin kan påvises med kliniske studier, mens noen forblir vanskelig å demonstrere.

fordeler

Inneholder antioksidanter

Kumminfrø inneholder stoffer som er tilstede i naturen Kjører som antioksidanter. Dette betyr at disse stoffene (apigenin og luteolin kalt) hindre små frie radikaler som angriper sunne celler for å lykkes. Antioksidanter hjelper deg å føle deg friskere og mer energisk og bidra til å holde huden din fra # 8217; alderen utseende.

Den har anticancer egenskaper

Cumin ser ut til å ha evnen til å hindre at tumorceller multipliserer, ifølge noen eksperimenter. I et studio, Rotter matet med cumin var beskyttet mot tykktarmskreft. Forskere i en annen studie Han oppdaget at på ni populære urter og krydder, Basil og Cumin var de mest kraftfulle anti-accicancer plantene.

Kan bidra til å kurere diaré

Tradisjonelle medisinske fagfolk anbefalte cumin for diaré behandling i århundrer. Vestlig medisin begynner å utnytte denne fordelen med cumin.

Et kumminfrøekstrakt ble administrert til rotter som led av diaré. Forskere har avsluttet at ekstraktet har bidratt til å kurere sine symptomer.

Hjelper til med å kontrollere glukose

Cumin Det ble brukt Som en del av en eksperimentering av urte medisiner for diabetes. Stoffet har med hell hjulpet folk med diabetes for å klare sin tilstand.

Diabetiske dyr i laboratorieundersøkelser De ble også funnet Dra nytte av cumin forbruk. Det er generelt akseptert at 8217; cuminolje er en hypoglykemisk agent.

Bekjempe bakterier og parasitter

L’Olje ekstrahert fra kumminfrø ble brukt som effektivt larvicidal og antiseptisk middel. L’olje dreper også belastningen av bakterier som er resistente mot andre antiseptika. Forskere mener At cumin kan bidra til å drepe skadelige bakterier som prøver å angripe immunforsvaret ditt. Dette kan forklare hvorfor cumin har blitt brukt som konserveringsmiddel i matvarer i århundrer.

Den har en anti-inflammatorisk effekt

De aktive prinsippene for kumminfrø å ha Anti-inflammatorisk og antiseptisk effekt. Dette betyr at hvis du har smerte eller betennelse som utløser andre forhold, kan du kummen i kostholdet motvirke effektene.

Det ble ikke møtt at den eneste essensielle oljen av cumin har antiinflammatoriske egenskaper. Men kummen frø seg selv jobbet Å redusere smerte og # 8217; betennelse i en laboratorieundersøkelse utført på rotter.

Kan bidra til å redusere kolesterolet

En lipyling er et stoff som hjelper kroppen din til å kontrollere høye nivåer av fett som ødelegger hjertet og kolesterolnivået. Det antas at spidskummen har hypolipidemiske egenskaper.

Et kosttilskudd av cuminpulver blandet med yoghurt har bidratt til å redusere kolesterolet i et studio. En annen gruppe Folk med høyt kolesterol hadde han gunstige resultater etter å ha brukt cumin.

Aids i vekttap

Flere gruppestudier undersøkte måtene som kummen kan hjelpe deg med å gå ned i vekt. Videre forskning er nødvendig, men resultatene av disse studiene er lovende. Overvektige kvinner til hvem den ble administrert cuminpulver og etter et sunt kosthold viste en forbedring I sin vekt og vitale statistikk. En annen studie viste at en blandet befolkning av overvektige menn og kvinner så en forbedring i sin vekt lik å ta en populær diettpille.

Forbedrer symptomene på IBS

Forskere evaluerte kummet ekstraktet for behandling av kramper, fordøyelseskrammer, kvalme og hevelse assosiert med syndromet til’irritabel tarm (IBS). L’Cumin Extract var i stand til å behandle disse symptomene hele tiden da deltakerne forbrukte ham en studie. Det er så effektiv at forskere håper at cumin kan være en effektiv erstatning for folk som ikke har råd til dyre reseptbelagte legemidler for å behandle sine IBS.

Forbedre minnet

Kummin kan hjelpe kroppen din ved å stimulere ditt sentralnervesystem for å være mer effektivt. Dette kan være I et skarpere minne og større kontroll over lemmer. Kummen kan til og med kunne hjelpe til med å behandle Parkinsons sykdom på grunn av sitt bidrag til funksjonen av kroppens sentralnervesystem.

Risiko og bivirkninger

Cumin anses å være svært trygt og generelt ikke-giftig, selv ved store doser. Men det er noen bivirkninger å være oppmerksom på om du vil bruke den. Den typiske dosen av spidskummen som urte supplement Det er fra 300 til 600 milligram om dagen.

Forskere fant bevis på at cumin undertrykker testosteronnivåer, noe som betyr det kunne gjøre menn mindre fruktbare Hvis de tar det. Kummin har blitt brukt av noen kulturer som et stoff for å utløse en spontan abort, så kvinner som er gravide eller som prøver å forbli gravid, bør huske på.

Oppskrifter

Cumin er et utrolig velsmakende krydder som kan brukes i mange sunne oppskrifter for hjertet og lavt kolesterolinnhold. Det er relativt enkelt å legge til forretter, frokostblandinger og konturer for en rik og velsmakende dose av spidskommen. Laks i en cuminskorpen Det er en lett tallerken. Cumin, paprika, koriander, koriander og fersk sitron kombinerer for å gi bakt laks et krydret spark.

A’et annet alternativ er Sitron og cumin ris med hakkede løk. Denne parabolen er enkel og inkluderer ris forberedelse som du vanligvis gjør og # 8217; legge til cumin frø og canola olje i ris når den er nesten tilberedt. Du kan til og med forberede din kule cumin ved å kjøpe frukten av spidskummen fra supermarkedet og tørke frøene stekt i ovnen.

Ta bort

For alle sine påviste fordeler har cumin svært få kontraindikasjoner eller risikofaktorer. Og i tillegg til fordelene fastsatt av dagens litteratur, kan de snart bli tydelige enda flere fordeler med spidskommen. Forbedre blodkvaliteten, bein tetthet og spermummer er bare noen av områdene der forskere har jobbet på Dyrestudier som ser ut til å vise at cumin er et verdifullt supplement.

Rådfør deg alltid med legen din før du går på en ny urte kosttilskudd rutine. Pass på at du følger doseringsinstruksjonene på alle cummenbaserte produkter du kjøper.