Kull tannkrem for tannbleking: fungerer og er trygt?

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Tre kull er for tiden en av de største trender i Wellness and Cosmetics verden. Det har blitt en trendy ingrediens i masker for ansiktet og i kommersielle scrubs, og noen mennesker sverger det også for tannbleking.

Det aktiverte karbonet, typen som brukes i skjønnhetsprodukter og tannkrem, er et fint kornpulver sammensatt av tre, kokosnøttskjell og andre naturlige stoffer som oksyderes ved ekstreme temperaturer.

Det er mange kull tannkrem produkter tilgjengelig online og i de fleste apotek i dag. Det er svært absorberende og brukes i medisin for å absorbere og fjerne toksiner. Men det fungerer virkelig for tannbleking?

Les videre for å lære om fordelene og ulempene ved kull tannkrem.

Kull tannkrem for bleking: Fungerer?

Aktivt karbon inneholdt i tannkremet kan bidra til å fjerne overflateflater på tennene. Kull er litt slitende og kan også absorbere overflateflater til en viss grad.

Det er imidlertid ikke noe bevis som har noen effekt på flekker under enamalen av en tann eller har en naturlig blekingseffekt.

For å bleke tennene, må et produkt fungere på de overfladiske stedene, så vel som på de inneboende flekkene, som er de som er under emaljen.

Selv om aktivert karbon har noen bevist fordeler, er det ikke noe tilstrekkelig vitenskapelig bevis for å inkludere tannbleking som en av disse.

Kull tannkrem er trygt?

Videre forskning er nødvendig på langsiktig kull tannkremseffekter. EN 2017 Gjennomgang advarer om at tannleger skal råde sine pasienter til å være forsiktige når de bruker kullbaserte tannkrem på grunn av sine ikke-beviste uttalelser og dets sikkerhet.

Her er hva vi vet så langt på kull tannkrem:

 • Kull tannkrem er for slitende for daglig bruk. Bruke for slipende materiale på tennene kan bære tenner neglelakk. Dette kan få tennene til å virke mer gule ved å utsette dentin, et kalsifisert gult stoff. Det kan også gjøre tennene dine mer følsomme.
 • De fleste kull tannkrem merkevarer inneholder ikke fluor. Fluorid Hjelper å holde tennene emaljen sterk, noe som bidrar til å beskytte tennene fra karies og karies. Det er noen rettssaken Koble kull tannkrem for å øke kariene.
 • Kan forårsake flekker på noen tenner. Kullpartikler kan akkumulere i sprekker og slots av eldre tenner.
 • L’kulleffekt på dental restaureringer er ikke kjent. Det er ikke kjent som kullet påvirker materialene som brukes til å lage finér, broer, kroner og hvite fyllinger. Kullpartikler kan akkumulere mellom dem, og etterlater en svart eller grå omriss.

Hva er fordelene med kull tannkrem?

Til dags dato er de eneste kjente fordelene med kull tannkrem:

 • Kan bidra til å fjerne overflate flekker på tennene.
 • Kan forbedre halitosen.
 • Kan bidra til å forhindre flekker når de brukes av og til etter profesjonell rengjøring.

Hva er ulempene med kull tannkrem?

Ulempene ved [8217; bruk av kull tannkrem inkluderer:

 • Det er slitende og kan konsumere glasurens glasur og gjøre de gule tennene dukker opp.
 • Det fjerner ikke flekker under emaljen.
 • L’daglig bruk kan forårsake følsomhet for tenner.
 • De fleste merkene inneholder ikke fluor, som bidrar til å forhindre karies og karies.
 • Kunne flette eldre tenner og dental restaureringer, som finér, broer, kroner og hvite fyllinger.
 • Dens langsiktige effekter og sikkerheten er ennå ikke kjent.

COS’andre arbeider for tannbleking?

Du har mange sikre og effektive alternativer hvis du ønsker å bleke tennene dine. Mange alternativer er Bench-Top Whitening Products (OTC) godkjent av American Dental Association (ADA).

Profesjonelle blekingsprodukter er også tilgjengelig på tannleger.

Dine valg inkluderer:

 • Whitening tannkrem
 • Whitening Stripes
 • Whitening på kontoret
 • Tannlegen har overvåket bleking hjemme

Når du ser etter produkter for tannbleking, se etter de med ADA-godkjenningsforseglingen og de som inneholder blå kovarina og hydrogenperoksid.

Disse blekingsteknologiene er de mest effektive, ifølge 2019 Studio som sammenlignet tannkår og blekingsteknologi, inkludert aktivert karbon.

Kjøp online Whitening Tannkrem og Whitening Stripes.

Naturlige husholdnings rettsmidler

Selv om disse alternativene kanskje ikke er effektive som noen kommersielle produkter for tannbleking, er de mer naturlige og enkle å gjøre. Snakk først med tannlegen din for å finne ut om disse alternativene passer for deg:

 • hydrogenperoksid
 • natrium bikarbonat
 • Eple cider eddik

Regelmessig børsting, inkludert børsting etter måltider og drikkevarer, notater til flekk tenner, for eksempel kaffe, te og rødvin, kan hjelpe deg med å holde et smil mer hvitt.

Bunnlinjen

Selv om kull tannkrem får mye oppmerksomhet og utskrift, er det ikke lenger effektiv enn andre tekstre og hjemmelagde blekingsprodukter på markedet.

Kan bidra til å fjerne overfladiske flekker, men den langsiktige bruken av dette produktet er fortsatt ukjent på grunn av begrensede studier. Snakk med tannlegen din av det beste blekingsalternativet for deg.