Kronisk diaré: behandlingsalternativer, symptomer og årsaker

Diaré er en fordøyelseskilstand som forårsaker myke eller vannaktig avføring. Mange mennesker på et tidspunkt eksperiment med diaré. Disse angrepene er ofte akutte og løse om et par dager uten komplikasjoner. Andre mennesker, i stedet, sameksisterer med diaré som fortsetter for mer enn to eller fire uker. Dette kalles kronisk diaré.

Akutt eller kortsiktig diaré er vanligvis ikke alvorlig. Men kronisk myk og vannaktig avføring kan føre til problemer hvis ikke behandlet. Så det er viktig å forstå årsaken til denne typen diaré og behandle noen underliggende tilstand.

Symptomer på kronisk diaré

Det viktigste symptomet på kronisk diaré er myke eller vandige avføring som vedvarer i uker. Disse avføringene kan eller ikke være ledsaget av en følelse av haster. Du kan også ha andre symptomer, for eksempel:

 • Abdominal kramper
 • opphovning
 • kvalme

Årsaker til kronisk diaré

Kronisk diaré er noen ganger forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand. Kontakt legen din dersom diaré ikke reagerer på hjemmepleie;.

Under avtalen kan legen gjennomføre en fysisk undersøkelse og be om informasjon om symptomer. For eksempel, hvor ofte gjorde du myk? Du har andre symptomer? C’er en personlig eller familiehistorie av fordøyelsesproblemer? På grunnlag av den fysiske undersøkelsen og symptomene kan legen bestille en komplett emochocytometrisk eksamen eller en prøve av avføring for å verifisere tilstedeværelsen av infeksjoner eller betennelse.

De inflammatoriske forholdene som kan forårsake myke og vannaktige avføring, inkluderer ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. Disse forholdene kan også forårsake blodige avføring og magesmerter.

En avføringsprøve, som undersøker avføringen, kan avsløre høye hvite blodlegemer. Dette kan være et tegn på betennelse i kroppen din eller bakterier eller parasitter i avføringen. Quest’Sist kan også forårsake løse avføring. Denne prøven kan også avsløre fett i avføring, som kan indikere kronisk pankreatitt (bukspyttkjertelen skade på grunn av langvarig betennelse) eller cøliaki.

Dietten din kan også spille en rolle i kronisk diaré. Noen ingredienser akselererer hastigheten på fordøyelsen, og gjør raskt å flytte mat gjennom tykktarmen. Vanlige syndere inkluderer melk og kunstige søtningsmidler (sorbitol og fruktose).

Andre årsaker til kronisk diaré kan omfatte:

 • narkotika & # 8211; Nsaids, antibiotika, antacids
 • diabetes
 • ufølsomhet for gluten
 • Alkoholmisbruk

Hvis en blodprøve eller en avføringsprøve ikke er i stand til å identifisere årsaken til diaréen, kan legen din foreslå en «8217; ultralyd eller en CT-skanning av Abdomen, men bare hvis du har andre symptomer som smerte eller avføring blodig. Disse bildeknappene vil sjekke organene dine for problemer. Legen din kan også anbefale en koloskopi for å undersøke tarmene dine for uregelmessigheter. Dette verktøyet kan diagnostisere problemer med belegget på # 8217; tarm, bukspyttkjertel og kolon.

Noen ganger er årsaken til kronisk diaré ukjent. Hvis diagnostiske tester ikke avslører A’anomali, kan lege tilskrives kronisk diaré til Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS).

Denne tilstanden treffer tarmen og forårsaker en rekke symptomer som diaré, forstoppelse, hevelse, kvalme og magesmerter. L’IBS kan være kronisk, men skader ikke tarmen;.

Behandlingsalternativer for kronisk diaré

Antidiabariske stoffer kan lindre diaré, men disse stoffene anbefales ikke som langsiktig terapi.

Behandling for kronisk diaré avhenger av den underliggende årsaken. For eksempel, hvis du er diagnostisert med en medisinsk tilstand som ulcerøs kolitt, Crohns sykdom, pankreatitt eller cøliaki, vil legen din diskutere behandlingsalternativer med deg, og du vil gi deg råd til den beste linjen D & # 8217;. Behandling kan inkludere reseptbelagte legemidler som en immunosuppressor eller et kortikosteroid.

Diaré kan forbedre med helseforbedring.

Ytterligere behandlingsmuligheter for kronisk diaré inkluderer:

Livsstil og diett

Hold en matdagbok for å avgjøre om dietten er en faktor ved foten av kronisk diaré. Ta opp alle dine måltider og snacks og legg merke til noen forverring av symptomer.

Etter noen uker kan du kanskje identifisere mulige utløsende matvarer. I dette tilfellet, eliminere disse matene fra kostholdet ditt for å se om symptomene dine forbedres. For eksempel kan diaré stoppe eller forbedre betydelig etter å ha forstyrret L’inntak av gluten, kunstige søtningsmidler eller meieriprodukter. Eller dine forhold kan bli bedre etter å ha fjernet noen grønnsaker, frukt og bønner fra kostholdet ditt.

Livsstilsendringer for å hjelpe til med å løse kronisk diaré inkluderer:

 • Unngå koffein og alkoholholdige drikker
 • Spis lav fiber mat
 • Drikk klare væsker for å hindre dehydrering
 • Sjekk delene av mat for å unngå overskudd av mat

Dressing

Hvis bakteriene eller en parasitt forårsaker kronisk diaré, kan legen foreskrive et antibiotika. Selv reseptbelagte legemidler som inneholder kodein kan gi lettelse fordi de øker tiden som trengs for å passere gjennom fordøyelseskanalen, noe som resulterer i mer voluminøse avføring. Imidlertid er C’er risikoen for avhengighet av disse legemidlene, slik at legen kanskje ikke anbefaler koden som langsiktig terapi.

Selv benk-top-stoffene som vismut (pepto-bismol) og loperamidet (imodium) senker transittet av avføringen, men bør bare tas på kort sikt. Snakk med legen din før du bruker disse legemidlene til å behandle kronisk diaré.

Housewares og naturlige rettsmidler

Kronisk diaré kan utvikle seg etter å ha tatt et reseptbelagte legemiddel som antibiotika. Snakk med legen din på alternative medisiner. Hvis man ikke er tilgjengelig, inkorporere probiotika i kostholdet for å gjenopprette masse av avføringen. Disse er tilgjengelige i form av yoghurt og kapsler.

Fiber kosttilskudd er forbundet med lindring av forstoppelse. Men noen fibertilskudd kan også lindre kronisk diaré på grunn av sin vannretensjonseffekt. Den daglige antakelsen om Psillio (Metamucil) kan produsere mer voluminøse avføring og redusere eller eliminere diaré forårsaket av IBS eller narkotika.

Forhindre kronisk diaré

Kronisk diaré forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand er ikke alltid forebygges. Men du kan forhindre kronisk diaré på grunn av en infeksjon på 8217; infeksjon ved å vedta tiltak for å holde mat og vann ren. For eksempel:

 • Drikke fra en kilde til rent vann eller filtrer vannet;.
 • Rengjør forsiktig kjøttet før matlaging.
 • Kok kjøttet godt.
 • Vask hendene etter håndtering av mat.
 • Rengjør kjøkkenoverflatene for å unngå forurensning.
 • Vask frukt og grønnsaker før du bruker dem.
 • Vask hendene etter bruk av badet, endret en bleie eller tatt vare på en syk person.

Komplikasjoner av kronisk diaré

Akutt diaré kan være ufarlig. Men med kronisk diaré, C’er risikoen for dehydrering på grunn av tap av væsker. Dehydrering er når kroppen din ikke har nok vann. Dette kan være farlig for livet, så drikk mange væsker. Dette inkluderer vann, kjøttkraft og usøtet te og koffeinfri. Dehydreringskiltene inkluderer:

 • Mørk urin
 • Overdreven tørst
 • svimmelhet
 • utmattelse
 • Han retched
 • feber

Kontakt lege hvis du viser dehydreringskilt.

Utsikter for kronisk diaré

Utsiktene for kronisk diaré er avhengig av årsaken. Hvis du er i stand til å behandle en intestinal inflammatorisk lidelse, en infeksjon eller et annet fordøyelsessystem, bør avføringen gradvis gå tilbake til normal. Hvis du ikke har en medisinsk tilstand, hold en matdagbok, observere kostholdet ditt og gjør livsstilsendringer, kan også gi lettelse. L’Viktig er ikke å ignorere problemet. Først snakker du med legen din før du kan få lettelse.