Kronisk dehydrering: Symptomer, årsaker, behandling og mer

Beskrivelse

Kroppen din trenger vann for hver funksjon som gjør det. Dehydrering er begrepet for reaksjonen av kroppen din når du ikke drikker nok vann, med følgelig mangel på væsker. Kronisk dehydrering er en tilstand hvor dehydrering oppstår i lengre perioder, noen ganger uavhengig av mengden væsker tatt i en gitt dag.

De fleste er utsatt for akutt dehydrering under visse omstendigheter, som for eksempel ekstreme varmeeksponering eller A’langvarig fysisk aktivitet. Tilfeller av typisk dehydrering kan løses ved å hvile og drikke vann.

Men kronisk dehydrering overstiger punktet for bare å bruke mer væske enn de du inntar. I stedet blir det et kontinuerlig problem for å tvinge kroppen til å fungere uten nok vann. Kronisk dehydrering, hvis det er viktig, krever umiddelbar medisinsk behandling.

Hvis ikke behandlet, har kronisk dehydrering vært knyttet til andre helsemessige forhold som L’hypertensjon og nyreberegninger.

Tegn og symptomer på kronisk dehydrering

Når du er dehydrert, kan du finne ett eller flere av følgende symptomer:

 • Mørk farge urin
 • muskel tretthet
 • svimmelhet
 • ekstrem silke

Kronisk dehydrering skjer litt annerledes. Noen av symptomene ovenfor kan oppstå. Eller du kan ikke engang legge merke til at du er kort av væsker. Dette skjer når kroppen din blir mindre følsom overfor vanninntaket og prøver å bosette seg for mindre vann, uavhengig av hvor mye du drikker. Andre tegn på kronisk dehydrering inkluderer:

 • Tørket eller squamosa hud
 • forstoppelse
 • Konstant tretthet
 • Muskel svakhet pågår
 • Hyppige hodepine

Den kroniske dehydrering merker at en lege vil forsøke å inkludere et volum av konsentrert blod, unormale nivåer av elektrolytter og redusert nyrefunksjon over tid.

Årsaker til kronisk dehydrering

Årsakene til kronisk dehydrering kan variere. Risikofaktorer for utvikling av kronisk dehydrering inkluderer:

 • Bor i varmere klima
 • Arbeider All’åpen
 • Har bare sporadisk tilgang til vann; vann

Varmeslag og liv i et varmere klima jeg er ofte forbundet.

Hyppig diaré kan forlate deg dehydrert. Noen forhold i fordøyelseskanalen kan gjøre deg mer utsatt for diaré, inkludert:

 • Intestinal inflammatorisk sykdom
 • Dell / # 8217 syndrom; irritabel tarm
 • Ikke-Celiac Gluten Sensitivitet

Dehydrering kan forekomme hos barn. Babyer og små barn som ikke kan uttrykke seg å være tørst, kan bli alvorlig dehydrert. Selv barndomssykdommer ledsaget av feber, diaré eller oppkast gjør barn sårbare for dehydrering. Skaffe seg kjent med tegn på dehydreringsprøven i små barn.

Både graviditet og # 8217; amming kan også øke risikoen for dehydrering. L’Gravid hyperemese, en tilstand forårsaket av graviditet, kan gjøre det særlig For å opprettholde tilstrekkelige hydreringsnivåer.

Test for kronisk dehydrering

Hvis legen din mistenker at du har kronisk dehydrering, kan du utføre forskjellige tester. En enkel fysisk undersøkelse for å verifisere tilstedeværelsen av en hvilken som helst type dehydrering kalles Turgore Turgore Test. Dette tiltaket L’elastisitet i huden din, som indikerer om væskenivåene dine er sunne. Forsiktig klemmer huden og observerer hvor lang tid det tar huden å finne sin naturlige form senere, kan legen få en indikasjon på 8217 hvis du er dehydrert eller ikke.

Andre kroniske dehydreringstester krever et laboratoriearbeid. Disse testene vil indikere omfanget av dehydrering. Også, å ha en baseline for å sammenligne påfølgende laboratorier over tid kan hjelpe legen din skille mellom akutt og kronisk dehydrering. De kan også hjelpe legen din til å bestemme hvilken type behandling som anbefales.

Kroniske dehydreringstester inkluderer:

 • Urinprøve. Test urin vil hjelpe legen din se om kroppen din produserer nok eller for liten urin.
 • Panel test av kjemi. Denne blodprøven vil avsløre nivåene av elektrolytter, inkludert natrium og kalium, i kroppen din. Denne testen kan også indikere om nyrene dine er i stand til å behandle avfall effektivt.

Som kronisk dehydrering behandles?

I tilfelle kronisk dehydrering, er drikkevann noen ganger ikke nok til å gjenopprette kroppens elektrolytiske balanse. Drikker med tilsatte elektrolytter kan foreskrives for å hjelpe kroppen å gjenopprette tapte væsker.

Du kan også prøve denne deilige hjemmelaget elektrolytisk drikke.

I stedet for å drikke en stor mengde væske samtidig, må du kanskje drikke små mengder væske oftere. I alvorlige tilfeller av kronisk dehydrering kan det være nødvendig å være på sykehus og ha en intravenøs linje for å gi væsker direkte inn i blodet til dehydrering forbedres.

Din langsiktige omsorg vil bli orientert for å hindre fremtidig dehydrering. Dette vil avhenge av hva som forårsaker din dehydrering i utgangspunktet. Adressering av fordøyelsessene og de underliggende organene kan være en del av behandlingen av kronisk dehydrering.

Hvis kronisk dehydrering er relatert til din livsstil, sysselsetting eller diett, kan du samarbeide med legen din for å gjøre endringer som gjør dehydrering mindre sannsynlig. De mulige ledelsesalternativene inkluderer:

 • Overvåk det daglige vanninntaket ved hjelp av en dagbok eller A’app
 • Redusert alkoholforbruk
 • Ser på stressnivået ditt
 • Redusere vanndrivende farmakologisk terapi
 • redusere koffein hvis det gjør at du mister væsker

Hvor lang tid tar det å gjenopprette fra kronisk dehydrering?

Gjenopprettingstiden for dehydrering avhenger av den underliggende årsaken, og kan også avhenge av hvor lenge du har blitt dehydrert. Hvis din dehydrering er ganske seriøs for å be om sykehusinnleggelse, eller hvis den er ledsaget av en heatstroke, kan det være nødvendig med en eller to dager før du kan slippes ut fra # 8217; sykehus.

Når nødfasen av dehydrering, vil legen fortsette å overvåke utvinningen. Du må følge retningslinjene for behandling i minst de neste ukene mens legen kontrollerer temperaturen, volumet av urin og elektrolytter.

Hva er komplikasjonene av kronisk dehydrering?

Hvis du er kronisk dehydrert, kan du utvikle andre helsemessige forhold. Symptomer som kvalme, hodepine, svimmelhet og muskelkramper kan fortsette eller forverres med dehydreringsfremgang.

Kontinuerlig dehydrering har vært knyttet til:

Forskerne er jobber fortsatt Å forstå alle måtene som kronisk dehydrering kan påvirke kroppsfunksjonene.

Hva er perspektivet?

Kronisk dehydrering er en alvorlig tilstand. Det bør aldri bli ignorert. Når det er alvorlig, krever det akuttmedisinsk hjelp.

Generelt, etter symptomene på dehydreringskamp, ​​er utsiktene gode. Det kan ha vært mer akutt enn kronisk og på grunn av en reversibel tilstand med en klar og identifiserbar årsak. Men hvis din dehydrering er mer alvorlig eller forlenget, kan du ha en underliggende sykdom. Dette kan kreve tilnærmet behandling eller overvåking i lengre tid, selv etter forbedring av dehydrering.

Vær forsiktig med å unngå dehydrering i fremtiden og forbedrer din langsiktige helse ved å adressere vaner eller årsaker som forårsaker dehydrering.