Kriminalitet: Definisjon, symptomer, tester, diagnose og mer

Beskrivelse

Den gamle greske mytologien inneholder historier om en spiteful skapning kalt Chimera. Dette skremmende dyret var en blanding mellom en løve, en geit og en slange.

Men kimærene er ikke bare en del av mytologi. I virkeligheten er kimærer dyr eller mennesker som inneholder celler med to eller flere individer. Kroppene deres inneholder to forskjellige DNA-sett.

Hvor vanlig er det?

Eksperter er ikke sikker på hvor mange menneskelige kimærer som finnes i verden. Men det antas at tilstanden er ganske sjelden. Det kan bli vanlig med noen fertilitetsbehandlinger som in vitro befruktning, men dette er ikke demonstrert.

Bare om 100 eller så Saker av kimærisme har blitt registrert i moderne medisinsk litteratur.

Kimærisme kan også slå ikke-menneskelige dyr. Forårsaker ofte to forskjellige typer farger på flere halvdeler av det samme dyret, som to forskjellige fargeøyner.

Hva forårsaker kimærisme?

Folk kan oppleve en av de forskjellige typer kimærisme. Hver har en litt annen årsak og kan forårsake forskjellige symptomer.

Mikrokemerisme

Hos mennesker forekommer kimærismen mer vanlig når en gravid kvinne absorberer noen celler fra hennes foster. Det kan også skje det motsatte; når et foster absorberer noen celler fra moren.

Disse cellene kan reise i blodet til moren eller fosteret og migrere til forskjellige organer. De kan forbli i kroppen av en mor eller et barn i et tiår eller etter fødsel. Denne tilstanden kalles mikrokemerisme.

Kunstig kimærisme

En lignende type kimærisme kan oppstå når en person mottar blodtransfusjon, en stamcelletransplantasjon eller en benmargstransplantasjon fra en og en annen person og absorberer noen av cellene til den personen. Dette kalles kunstig kimærisme.

Kunstig kimærisme var mer vanlig i fortiden. I dag blir transfisert blod vanligvis behandlet med stråling. Dette hjelper mottakeren av transfusjon eller transplantasjon for å bedre absorbere de nye cellene uten å permanent inkorporere dem i ens kropp.

Tvilling kimærisme

En mer ekstrem form for kimærisme kan oppstå når et par tvillinger er oppfattet og et embryo dør i mors livmor. Det overlevde fosteret kan absorbere noen av cellene i hans døde tvilling. Dette gir fosteret overlevd to serier av celler: hans og noen av hans tvillinger.

Tetagametisk kimærisme

I andre tilfeller utvikler menneskelige kimærer når to forskjellige spermatozoa gjødsel to forskjellige egg. Derfor kommer disse cellene sammen i et humant embryo med kryssede cellelinjer. Dette kalles tetagametisk kimærisme.

Hva er symptomene på kimærisme?

Symptomene på kimærisme varierer fra person til person. Mange med denne tilstanden viser ikke tegn eller kan ikke gjenkjenne disse tegnene som kimærisme. Noen symptomer inkluderer:

 • Hyperpigmentering (økning i’hud mørke) eller hypopigmentering (økning i hudens lysstyrke) i små flekker eller i store områder som halvparten av kroppen
 • To forskjellige farge øyne
 • Genitals som har både mannlige og kvinnelige (interseksuelle) deler eller som virker seksuelt uklare (dette betyr noen ganger til infertilitet)
 • To eller flere DNA-serien tilstede i Red Body Globules
 • Mulige autoimmune problemer, for eksempel de som er relatert til hud og nervesystem

Hvordan kimærisme er diagnostisert?

Svært ofte oppdager folk at de er kimærer ved en tilfeldighet. Det er tilfeller av kimærisme som har blitt oppdaget under genetiske tester av medisinske årsaker annet enn kimærisme, som for organtransplantasjoner.

Genetiske tester kan hjelpe deg med å finne ut om en persons blodlegemer inneholder eller ikke DNA som ikke er tilstede i resten av kroppen. Flere DNA-sett i blodet er et klassisk tegn på kimærisme. Men folk kan tilbringe alt liv uten å vite hvordan å kysse fordi tilstanden er sjelden, og folk vanligvis ikke testes for dette.

Interessante fakta

 • Menneskelige kimærer og dyr kan ha to forskjellige blodgrupper samtidig. De kan være liknende mengder for hver blodgruppe. For eksempel, i en sak hadde en kvinnelig kimær blod som var 61% Type eller 39% Type A.
 • Turtle mannlige katter er ofte kimær. Deres delt farging er resultatet av fusjonen av to forskjellige embryoer. Selv om det er mulig at disse kattene er fruktbare, er de ofte ikke. Dette skyldes at det ekstra DNA som mottar forbinder strekningen for fargen til sterilitet.
 • Menneskelige fruktbarhetsbehandlinger som in vitro befruktning og overføring mer embryoer, som noen ganger kan forårsake dobbelt og tvilling graviditeter, De har ikke blitt prøvd Øke en persons sjanser til å gi lys en kimær.
 • For mange kimærer finner DNA-blandingen i blodet. Men det er mulig at det skjer i andre deler av kroppen. Dette inkluderer seksuelle reproduktive organer. Dette betyr at det er mulig for en forelder med kimærisme som sender to eller flere DNA-serien til barnet ditt. For eksempel kan et barn motta to serier av DNA fra moren og en av sin far.
 • Etter en benmargstransplantasjon vil en person ha en blanding av DNA fra de opprinnelige blodcellene og fra de av giverne. I andre tilfeller kan deres benmarg bare svare til donor DNA. Dette skyldes at beinmargen fortsetter å regenerere seg selv.
 • Mikrokimerisme som går fra en mors foster, kan forekomme i nesten alle gravide kvinner, Ifølge forskere. I en liten studie hadde alle døde kvinner under graviditet eller innen en måned fra fødsel føtale celler i noen kroppsvev. Eksperter er ikke sikker på hvilke effekter som har denne chimmerismen på mor og barn.

Høye profil tilfeller

Et lite antall historier om kimær dukket opp i titlene til populære nyheter de siste tiårene.

Nylig ble en californisk sanger som heter Taylor Muhl en Chimera definert. Rapporterer å ha en tvilling kimærisme, noe som betyr at han absorberte noen av hans tvillingceller mens han var i mors livmor. Dette L’igjen med en hvit halvdel og rødlig halv pigmentering på huden som dekker magen, andre Levende vitenskap.

I en annen nylig historie, En mannlig kimær har ikke passert en faderskapstest fordi DNA som arvet fra sønnen kom fra tvillingen som har absorbert i morsommongen.

Tilsvarende, en mor Han har ikke overskredet en barselsprøve For barnet som fødte i samme grunn: DNA som presenteres under testen, var ikke det samme som DNA som sendte til sine barn. Dette skjer fordi kimærer kan bære forskjellig DNA i forskjellige deler av kroppen, inkludert reproduktive celler.

Hva er perspektivet?

Hver type kimær har et annet perspektiv:

 • For tilfeller av chimmerisme som forårsaker interseksuelle egenskaper, C’er risikoen for infertilitet.
 • Twin Chimeras kan oppleve en økning i den autoimmune sykdomsfrekvensen.
 • Mulige psykologiske effekter (som stress og depresjon) kan utlede av kimærisme som treffer huden eller seksuelle organer.

Ikke c’det er måte å eliminere en persons kriminalitet. Men bedre forstå denne tilstanden kan bidra til å forbedre livet til de som er berørt.