Krepsdyr Allergier: Symptomer og behandlinger

Hva er krepsdyr allergier?

Selv om de fleste av de viktigste matallergiene oppstår i # 8217; barndommen, A’allergi særlig skiller seg ut: krepsdyrene. En’krepsdyrallergi kan utvikles når som helst i løpet av en persons liv, men har en tendens til å presentere seg i voksen alder. Det kan skyldes mat du spiste uten problemer.

Sammen med fisken er krepsdyr allergier de vanligste matallergiene hos voksne hos voksne. Det anslås at mer enn 6.5 millioner amerikanske voksne har allergier mot en eller begge andre Forskning og trening på’matallergi (GJØRE).

Hvilken mat skal jeg unngå hvis jeg har en’krepsdyrallergi?

Det er to typer skalldyr, krepsdyr og bløtdyr. Her er noen eksempler på krepsdyr å være oppmerksom hvis du er allergisk:

 • reke
 • krabbe
 • reke
 • Reke
 • hummer

Molluscs inkluderer:

 • muslinger
 • blåskjell
 • Østers
 • akkar
 • seppia
 • Polyp
 • snegler
 • kamskjell

De fleste allergiske mennesker til en type skalldyr er også allergiske alle’annen type. C’Det er en sjanse for at du kan spise noen varianter. Imidlertid anbefaler legene vanligvis at folk med krepsdyr allergier unngå alle varianter for å være trygge.

En’krepsdyr allergi er forskjellig fra andre allergier selv på andre måter. For eksempel er allergiske reaksjoner på krepsdyr uforutsigbare, noen ganger forekommer de lenge etter at en person har konsumert L’allergen og viste ingen andre symptomer. Selv de allergiske reaksjonene på krepsdyr blir ofte mer alvorlige ved hver eksponering.

Hva er symptomene på krepsdyr allergi?

Krepsdyr Allergier er veldig ofte responsen til immunsystemet til et protein som er tilstede i musklene i krepsdyrene, kalt Tropomiosin. Antistoffer utløser frigivelsen av kjemikalier som histaminer for å angripe tropomiosin. Utgivelsen av histamin fører til en serie symptomer som kan variere fra mild til farlig for livet. Symptomene på krepsdyr allergi har en tendens til å smake mot graven.

Det kan være nødvendig tid før symptomene presenteres etter å ha spist krepsdyrene, men de fleste utvikler seg om noen få minutter. Symptomer på A’krepsdyrallergi kan inkludere:

 • prikking i munnen
 • Abdominal smerte, kvalme, diaré eller oppkast
 • Trengsel, problemer med å puste eller hissende pusten
 • Kutane reaksjoner, inkludert kløe, elveblest eller eksem
 • Hevelse i ansiktet, leppene, tungen, halsen, ører, fingre eller hender
 • Svimmelhet, svimmelhet eller svimmelhet

I de mest alvorlige tilfellene kan en alvorlig og farlig allergisk reaksjon oppstå kjent som anafylaksi. En anafylaktisk reaksjon krever umiddelbar medisinsk behandling. Symptomer på’Anafylaksi er:

 • en hovent hals (eller en gorge knute) som gjør pusten vanskelig
 • rask håndledd
 • Ekstrem svimmelhet eller tap av bevissthet
 • En sterk dråpe i blodtrykk (sjokk)

Hvordan krepsdyr allergi blir behandlet?

For tiden er det ingen kur for en «Crustcean Allergi». Den beste behandlingen er å unngå mat som reker, hummer, krabber og andre krepsdyr. Fisk med finner er ikke bundet til bløtdyr, men krysskontaminering er vanlig. Du vil kanskje helt unngå sjømat hvis din krepsdyrallergi er seriøs.

Mange leger anbefaler også at folk med krepsdyrallergier bringer adrenalinen (Epypen, Auvi-Q eller Adrenaclick) for selvadministrasjon i tilfelle utilsiktet inntak. L’Epinefrin (adrenalin) er førstegangsbehandlingen for anafylaksen. For milde reaksjoner som utslett eller kløe, kan legen anbefale inntaket av et antihistamin som Benadryl.

Kjøp Benadryl-produkter.

Dødsfallene for en anafylaktisk reaksjon på grunn av forbruket av krepsdyr er sjeldne, men er vanligere enn andre matallergier. De fleste leger er enige om at noen som lider av både allergi mot krepsdyr og astma, bør ha en penn ved hånden for adrenalin i nødstilfeller. Hvis Molluscs inntak forårsaker en mild reaksjon som hudutbrudd eller kløe, er det tilrådelig å ta et antihistamin for å se om det hjelper med symptomer. Men hvis symptomene ikke forbedrer, kontakt lege umiddelbart eller gå til beredskapsrommet.

Jod kan utløse en’krepsdyrallergi?

Jod er et element som er tilstede i hele kroppen og er avgjørende for produksjonen av skjoldbruskhormoner og forskjellige aminosyrer. Kort sagt, mennesker kan ikke overleve uten det. C’Det var en viss forvirring om forholdet mellom allergi mot krepsdyr og jod. Mange tror feilaktig at jod kan utløse en allergisk reaksjon hos mennesker med krepsdyrallergi. Jod brukes ofte i narkotika og kontrastmedier som brukes i # 8217; medisinsk bildebehandling.

L’Feil ide er i stor grad knyttet til a Rettslig sak i Florida På en mann som døde på grunn av en alvorlig allergisk reaksjon. L’mannen hadde en notat allergi mot krepsdyr. Den allergiske reaksjonen skjedde noen minutter etter å ha mottatt en kontrastjod fra en kardiolog. På familien til’mannen ble tildelt en kompensasjon på 4.7 millioner dollar for vellykket støttet at kontrastjodet som brukes i behandlingen for akutt koronarsyndrom, hadde forårsaket mannens død.

En studie publisert i Journal of Emergency Medicine Han konkluderte med at jod er ikke et allergen. Ifølge forskere, & # 8220; krepsdyr allergi, spesielt, øker ikke risikoen for reaksjon på intravenøs kontrast mer enn andre allergier & # 8221;.

Hvordan A & # 8217 er diagnostisert; krepsdyrallergi?

En enkel hudtest kan identifisere A’krepsdyrallergi. Testen forventer hudboringen av ‘8217; underarmen og innføringen av en liten mengde allergen. Hvis du er allergisk, vil en liten pruriginal rød flekk vises innen få minutter mens mastcellene frigjør histamin.

En blodprøve er også tilgjengelig for å diagnostisere en’krepsdyrallergi. Testen kalles allergen-spesifikke IgE-antistoffer eller rast (radioallergosorbent) tester. Mål responsen til immunsystemet til krepsdyr.

Allergologiske tester er den eneste sikre måten å forstå om en reaksjon etter å ha spist krepsdyr er faktisk en «8217; krepsdyrallergi.

Hvordan kan du forhindre en’krepsdyrallergi?

L’Enkelt måte å forhindre en’krepsdyr allergi er å unngå alle krepsdyr og alle produkter som inneholder krepsdyr.

Her er noen forslag for å unngå krepsdyr:

Spør ansatte som maten er forberedt når du spiser i en restaurant. Asiatiske restauranter serverer ofte retter som inneholder fiskesaus som en aromatisk base. En buljong eller en krepsdyr salsa kan utløse en allergisk reaksjon. Pass på at du ber om at oljen, pannen eller redskapene som brukes til å lage krepsdyr også brukes til å forberede andre matvarer. Hold deg unna dampbordene eller buffeene.

Unngå å spise i en fiskerestaurant eller å handle på et fiskemarked. Noen mennesker reagerer selv om de inhalerer damp eller damp fra matlaging bløtdyr. Kryssforurensning er også mulig i bedrifter som serverer sjømat.

Les matetiketter nøye. Bedrifter er pålagt å kommunisere hvis matproduktet inneholder skalldyr. Imidlertid er de ikke pålagt å avsløre om produktet inneholder bløtdyr, som kamskjell og østers. Vær oppmerksom på matvarer som inneholder sløret ingredienser, som «8220; fisk buljong & # 8221; O & # 8220; Fish Aroma & # 8221;. Krepsdyrene kan også være til stede i mange andre retter og stoffer, for eksempel:

 • Surimi
 • glukosamin
 • Bouillabaisse
 • Worcestershire saus
 • Caesar salater

La ham få vite folk. Under flyturen, kontakt flyselskapet på forhånd for å finne ut om du vil bli forberedt og servert fiskeretter eller krepsdyr. Informer din arbeidsgiver, skole eller L’barnehage asyl av noen allergier. Husk en gjest eller vertinne din allergi når du svarer på en invitasjon til en middag.

Du bør alltid ta med adrenalinpennen din og sørg for at den ikke er utløpt. Du eller din sønn Du bør ha et medisinsk armbånd eller et halskjede som inneholder informasjon på # 8217; Allergi.