Kreftutslett: Kløe og symptomer

Du bør være bekymret?

Hudutslett er en vanlig tilstand. Vanligvis kommer fra noe ganske ufarlig, som en reaksjon på varme, en medisin, en plante som den giftige eføyen eller et nytt vaskemiddel som du kom i kontakt med.

Hudutslett kan manifestere seg på noen del av kroppen, fra hodet til tå. De kan til og med skjule seg i sprekker og sprekker i huden din. Noen ganger er kløe, skorpe eller blodig dannet.

Sjeldnere, protubber eller rødhet på huden kan være et tegn på hudkreft. Fordi kreft kan være veldig alvorlig, selv farlig for livet, er det viktig å vite forskjellen mellom A’utslett forårsaket av irritasjon og en forårsaket hudkreft. Kontakt en dermatolog for eventuelle nye hudutslett, endret eller forsvunnet.

Typer kutane utbrudd og hvis det er hudkreft

Siden det kan være vanskelig å skille en vekst av ikke-krefthuden fra en kreft, søker noen hudutbrudd eller i ny eller endring og rapporterer dem til legen din.

Pentinal keratose

Del på Pinterest

Peak keratosene er mørke fremspring eller knasete eller skumle hudfarge som vises på hudene som er utsatt for solen, inkludert ansikt, hodebunn, skuldre, nakke og rygg og hendene og hendene. Hvis du har forskjellige sammen, kan de ligne en Rash.

De er forårsaket av skade forårsaket av ultrafiolett stråler (UV) av solen. Hvis du ikke bryr deg om topp keratosen, kan det bli til hudkreft. Behandlinger inkluderer kryosurgery (frys dem), laser kirurgi eller dossi skraping. Du kan lære mer om den pentinale keratosen her.

Del på Pinterest

Pentinal cheilitt

Attinica Cheilite ser ut som scaly protuberanser og sår på underleppen. Din leppe kan også være hovent og rød.

Det er forårsaket av den langsiktige solens eksponering, og derfor slår det ofte folk med lett hud som bor i solfylte klimaer som tropene. Den pentinale cheilitt kan omdannes til squamous cellekreft hvis fremspringene ikke fjernes.

Del på Pinterest

Kutane horn

Akkurat som navnet antyder, er hudhornene harde vekst på huden som ser ut som et dyrs horn. De er laget av keratin, proteinet som danner huden, håret og neglene.

Hornene er bekymringsløse fordi om halvparten av tiden vokse fra precancerous eller krefthud sår. De største og mest smertefulle hornene er mer sannsynlig å være kreftformet. Vanligvis vil du bare ha et hudhorn, men noen ganger kan de vokse i grupper.

Del på Pinterest

Mol (snø)

Jeg i de flate eller hevede områdene i huden. De er vanligvis brune eller svarte, men de kan også være lysebrune, rosa, røde eller lær. Molene er individuelle vekst, men de fleste voksne har mellom 10 og 40 av dem og kan vises nært på huden. Jeg er ofte godartet, men de kan være tegn på melanom, den alvorligste typen hudkreft.

Sjekk hver ny du har for Melanoma ABCDE:

  • Asymmetri: Den ene siden av molen ser forskjellig fra # 8217; andre siden.
  • Styret: Kanten er uregelmessig eller sløret.
  • Farge: Molen er mer enn en farge.
  • Diameter: Molen er bredere enn 6 millimeter (om bredden av en blyantgummi).
  • Utvikling: Størrelsen, form eller farge på molen har endret seg.

Rapporter noen av disse endringene til din hudlege. Du kan lære mer om’identifisere kreftformet mol.

Del på Pinterest

Seborrheic keratose

Disse brune, hvite eller svarte uregelmessige veksten i deler av kroppen din som mage, bryst, rygg, ansikt og nakke. De kan være små eller kan måle mer enn en tomme i diameter. Selv om seborrheic keratose noen ganger ser ut som hudkreft, er det faktisk ufarlig.

Men siden disse vekstene kan irritere når du gni klærne eller smykker, kan du velge å fjerne dem. Du finner mer informasjon om seborrheic keratose her.

Del på Pinterest

Basal cellekarsinom

Burocellulær karsinom er en type hudkreft som vises som rød, rosa eller skinnende vekst på huden. Som andre hudtumorer, er det forårsaket av en’langvarig eksponering for solen.

Mens burocellulært karsinom sjelden sprer seg, kan du legge permanente arr på huden hvis du ikke behandler det. Mer informasjon om Basal Cell Carcinoma er tilgjengelig her.

Del på Pinterest

Merkel Cell Carcinoma

Denne sjeldne hudkreft ser ut som en rødaktig, lilla eller blå fremspring som vokser raskt. Du vil ofte se det på ansiktet ditt, hode eller nakke. Som andre hud tumorer, er det forårsaket av langsiktig soleksponering.

Del på Pinterest

Nevo bensrocellulært syndrom

Dette sjelden En arvelig tilstand, også kjent som gorlin syndrom, øker risikoen for å utvikle basalcellekreft, samt andre typer svulster. Sykdommen kan forårsake grupper av basjalellulært karsinom, spesielt på områder som ansikt, bryst og rygg. Du kan lære mer om Nevo-syndromet til basale celler her.

Del på Pinterest

Mykose sopp

Fungoid Mycosis er en form for T-cellelymfom, en type blodkreft som involverer hvite blodlegemer som bekjemper infeksjoner kalt T-celler. Når disse cellene blir kreft, danner de A’rød og scaly utslett på huden. L’utslett kan endres over tid og kan kløe, skrelle og vondt.

Forskjellen mellom denne og andre typer hudkreft er at den kan manifestere seg på områder av huden som ikke har blitt utsatt for solen, som den nedre delen av magen, den øvre delen av lårene og brystene.

Prude hudkreft?

Ja, hudkreft kan forårsake kløe. For eksempel kan basalcellet hudkreft vises som en sprø pest som prumer. Den mest dødelige formen av hudkreft & # 8211; Melanoma & # 8211; Det kan ta form av i pruriginosen. Kontakt legen din for en pruriginøs, crunchy pest, med skorpe eller blødning som ikke helbreder.

Hudkreft er forebygget?

Du trenger ikke å bekymre deg for så mye hvis en’utslett er en kreft hvis du tar skritt for å beskytte huden din:

  • Hold deg hjemme i løpet av timene når UV-stråler av solen er sterkere, fra 10: 4 til xnumx: xnumx
  • Hvis du går ut ALLE’Påfør en Spectrum Solar Cream (UVA / UVB) SPF15 eller høyere enn alle de eksponerte områdene, inkludert leppene og øyelokkene. Gjenta etter svømming eller svett.
  • I tillegg til solbeskyttelse, bruk verneutstyr fra solen. Ikke glem å ha en bred brimmed lue og wraparound solbriller med UV-beskyttelse.
  • Hold deg unna solarium.

Sjekk huden din for nye eller foranderlige flekker en gang i måneden. Og gå til din hudlege for en årlig kroppskontroll.