Kreft Symptomer hos menn: Tidlig, avansert og mer

De første symptomene på kreft

Kreft er blant Mest vanlige årsaker av død hos voksne menn i USA mens et sunt kosthold kan redusere risikoen for å utvikle noen svulster, kan andre faktorer som gener spille en viktigere rolle. Når kreften sprer seg, kan det være vanskelig å behandle.

Å vite de første symptomene kan hjelpe deg med å se etter en behandling før du forbedrer remisjonene dine. De første symptomene på kreft hos menn inkluderer:

 • intestinale endringer
 • endetarmsblødning
 • Urinendringer
 • Blod i urinen
 • Vedvarende ryggsmerter
 • uvanlig hoste
 • Testikulære knuter
 • Overdreven tretthet
 • Uforklarlig vekttap
 • Breast nodules

Fortsett å lese om disse symptomene for å finne ut hva du skal se etter, og hva du bør diskutere umiddelbart med legen din.

1. Intestinale endringer

Det sporadiske tarmproblemet er normalt, men endringer i # 8217; tarmene kan indikere et kolon eller en rektumkreft. Disse kalles kollektivt kalt kolon-rektum tumorer. Kolon kreft kan vokse i noen del av tykktarmen, mens rektumkreft slår på endetarmen, som forbinder kolonen Alle & # 8217;.

Hyppig diaré og forstoppelse kan være symptomer på kreft, spesielt hvis disse intestinale endringene oppstår plutselig. Disse problemene kan også forekomme med hyppige gasser og magesmerter.

Også en endring i kaliberet eller i dimensjonene av tarmbevegelsen kan være et kreft symptom.

2. endetarmsblødning

Rektal blødning kan være et tidlig tegn på rektumkreft. Dette er spesielt bekymringsfullt om blødningene vedvarer eller om det viser seg å ha anemi fra jernmangel på grunn av blodtap. Du kan også legge merke til blod i avføringen.

Selv om det er andre vanlige årsaker til rektal blødning som hemorroider, bør du ikke prøve å diagnostisere deg selv hvis du har disse symptomene. Snakk med legen din om dine bekymringer. Du bør sende inn vanlige kolonkreftkontroller fra 50 år.

3. Urinendringer

Med L’Advance Dell’Alder kan utvikle inkontinens og andre urinendringer. Noen symptomer kan imidlertid indikere prostatakreft. Prostata kreft er mer vanlig hos menn i alderen 60 år eller eldre.

Vanlige urin symptomer inkluderer:

 • Urinære tap
 • inkontinens
 • l’manglende evne til å urinere til tross for ønsket om å gå
 • forsinket vannlating
 • Streve under urinering

4. Blod i urinen

Hvis du har blod i urin, bør du ikke ignorere det. Dette er et vanlig symptom på blærekreft. Denne typen kreft er mer vanlig I dagens røykere og røykere som aldri har røkt i mennesker. Også prostatitt, prostatakreft og urinveisinfeksjoner kan forårsake blod i urin.

Den første prostatakreft kan også forårsake blod i sperma.

5. Vedvarende ryggsmerter

Ryggsmerter er en vanlig årsak til funksjonshemming, men få menn innser at det kan være et kreft symptom. Symptomene på kreft kan ikke manifestere seg til de har spredt seg til andre deler av kroppen, som ryggradens bein. For eksempel er prostatakreft spesielt utsatt for spredning av bein og kan forårsake disse symptomene i hoftenes ben og på bunnen av ryggen.

I motsetning til sporadisk muskelsmerter, kreft Dell’bein forårsaker ømhet og irritasjon til beinene.

6. Uvanlig hoste

Hoste er ikke eksklusivt røykere eller personer med forkjølelse eller allergier. En vedvarende hoste er et tidlig tegn på lungekreft. Hvis du ikke har andre relaterte symptomer, som en lukket nese eller feber, er hosten sannsynligvis ikke på grunn av et virus eller en infeksjon på 8217;.

Hosten ledsaget av blødende slim er også forbundet med lungekreft hos menn.

7. Testikulære knuter

Temorer på testiklene hos menn er mindre vanlige enn prostata, lunger og kolon tumorer. Men du bør ikke ignorere de første symptomene. Klumper i testiklene er symptomer på testikkelkreft.

Legene leter etter disse klumper under Wellness Checks. For den første deteksjonen bør du Sjekk om klumper En gang i måneden.

8. Overdreven tretthet

Tretthet kan korreleres til en rekke kroniske sykdommer og medisinske lidelser. Overdreven tretthet er måten kroppen din forteller deg at noe ikke er bra. Som kreftcellene vokser og reproduserer, kan kroppen din begynne å føle seg på lager.

Tretthet er et vanlig symptom på ulike typer kreft. Kontakt legen din dersom du har overdreven tretthet som du ikke forsvinner etter en god natts søvn.

9. Uforklarlig vekttap

Det blir vanskeligere å holde seg i alderen i alderen, så du kan vurdere vekttap som en positiv ting. Men et tap av plutselig og uforklarlig vekt kan indikere et alvorlig helseproblem, inkludert nesten alle kreftformer.

Hvis du går ned i vekt raskt uten å endre kostholdet ditt eller hvor mye du trener, snakk med legen din.

10. Breast nodules

Brystkreft er ikke eksklusivt for kvinner. Menn må også være på vakt og kontrollere tilstedeværelsen av mistenkelige knuter i brystområdet. Dette er det første detekterbare symptomet på mannlig brystkreft. Ring legen din umiddelbart for testen hvis du merker klump.

Gen kan spille en rolle i mannlig brystkreft, men kan også oppstå på grunn av stråling eller høye nivåer av østrogen. Brystneknuene er mer vanlig i menn på seksti.

Kryss av

Mange svulster er vanskelige å oppdage i de tidlige stadiene, men noen kan forårsake åpenbare forskjeller. Å vite de vanligste kreft symptomene er viktig for å få en rettidig diagnose. Imidlertid kan de eksakte tegnene og symptomene på kreft variere. Som en generell regel bør du alltid konsultere legen din hvis du mistenker at noe ikke er bra.