Kreft og Stevia: Det er en forbindelse, det er trygt og bekreftende, hvor mye

Del på Pinterest

COS’er Stevia?

Stevia Rebaudiana er en sør-amerikansk plante som brukes til å produsere lavt kalori eller null søtningsmiddel.

Hittil er det ikke klart bevis på at Stevia forårsaker kreft hvis de brukes i tilstrekkelige mengder.

TIL 2017 Gjennomgang Analysert 372 studier på ikke-næringsrike søtningsmidler. Forskere har oppdaget at studier mangler å studere effekten av disse søtningsmidlene, understreket behovet for andre.

Stevia-anlegget dyrkes i mange land som skal brukes som søtningsmiddel. Stevia er det generiske navnet på søtningsmidler basert på bladene i Stevia Rebaudiana. Disse produktene er tilgjengelige i flytende og pulverform med merkenavn, så vel som Via, Sweetleeaf og Truvia.

Stevia er kjent med noen andre navn. Disse inkluderer CAA-EHE, KAA HE-HE, HONEY LEAF, STEVIOL OG PARAGUAY SWEET GRASS.

Fortsett å lese mens vi undersøker søket på Stevia og enhver mulig link til kreft.

Stevias forbruk kan forårsake kreft?

Bekymringer for Stevia og kreft kan komme fra forskning som har vist en svak genetisk toksisitet i høye mengder.

I en 2002 studie, Det har vist seg at et høyt nivå av Stevio har en svak mutagen aktivitet. L’Beløpet var ekvivalent med det som kunne brukes i 3000 kopper kaffe. I normale mengder, den genetiske toksisiteten til Stevia & # 8220, kan betraktes som ubetydelig og sikkert & # 8221; skrev forfatterens forfattere.

Sekund American Cancer Society, Stevia ser ut til å være sikker på om brukt i moderasjon.

Så hva er riktig mengde stevia?

De Mat og Drug Administration (FDA) Oppgi det akseptable daglige inntaket som 4 milligram per kilo kroppsvekt om dagen. Det er omtrent ni bordpakker. Hvis du vurderer at Stevia er fra 200 til 400 ganger søtere enn bordsukker, er det en fin po & # 8216;.

Noen studier tyder på at Stevia selv kan være nyttig for å hindre eller bekjempe noen typer kreft. For eksempel:

 • I en 2013 studie, Forskere har oppdaget at stevioic glykosidderivater har hatt en giftig innvirkning på ulike linjer av kreftceller. Disse inkluderte leukemi, brystkreft, lunger og mage.
 • TIL 2012 studie av et glykosid funnet i Stevia planter antydet at det kunne bidra til å akselerere død av kreftceller i en human brystkreft linjen.
 • TIL 2006 studie Han antydet at Stevia har anti-inflammatorisk virkning.
 • TIL 2002 dyr studie antydet at stevia har antitumoregenskaper.

Imidlertid er stevia forskning begrenset. Andre spesifikke studier på sammenhengen mellom Stevia og kreft er påkrevd.

Det er trygt for noen mennesker å spise stevia?

Sekund FDA, Steviolic glykosider, som er oppnådd fra bladene av planten Stevia, er generelt anerkjent som sikker (gras). Det er ikke nødvendig L’FDA-godkjenning som et tilsetningsstoff. De fleste kan lett konsumere stevia.

D’En annen del, ekstraktene av hele bladet stevia og rå stevia, anses ikke som gras. De er ikke godkjent av FDA for matbruk. Disse produktene kan inneholde andre ingredienser og kan påvirke:

 • Glykemisk kontroll
 • nyrer
 • Kardiovaskulærsystemet
 • Det reproduktive systemet

Stevia kan samhandle med narkotika beregnet for behandling av behandlingen av diabetes.

I dyreforsøk har Stevia ikke påvirket fruktbarhet eller utfall av graviditet, men forskningen på mennesker mangler. I tilfelle av graviditet eller amming, kan stevia glykosidprodukter konsumeres i moderasjon. Unngår hele bladet stevia og rå stevia ekstrakter under graviditet eller amming.

Det er bivirkninger av stevia?

Noen mennesker har små bivirkninger fra stevias forbruk. Disse kan inkludere fylde av magen eller kvalme. Det er viktig å huske at Stevia-blandinger kan inneholde andre søtningsmidler som kan forårsake lignende symptomer. Det samme kan være sant for mat og drikke som inneholder stevia.

Det er fordeler fra Stevia?

Stevia er et lavintensiv søtningsmiddel ved lavt eller null kaloriinnhold og en sukker erstatning. Hvis det brukes klokt, kan det hjelpe deg med å ta mindre kalorier mens du nyter noe søtt. Du må være forsiktig, skjønt. En svakhet for desserter fornøyd av Stevia kan oppmuntre deg til å spise mer søt mat.

Stevia akkumuleres ikke i kroppen. Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at det kunne ha terapeutiske effekter mot:

 • kreft
 • cystisk fibrose
 • diabetes
 • hypertensjon
 • betennelse
 • fedme
 • karies

Bunnlinjen

Du kan finne Stevia-pakker på restaurantbord og butikkhyller. Stevia kan også bli funnet i mange andre produkter du spiser. Hvis du spiser markedsførte produkter med lavt kaloriinnhold, må du sjekke ingredienslisten for å se hvilken type søtningsmiddel som er brukt.

For tiden er det ingen bevis som forbinder Stevia til kreft hvis det brukes i normale mengder. Noen undersøkelser tyder på at de selv kan få noen helsemessige fordeler. Tallrike studier understreker behovet for videre forskning på de potensielle fordelene og risikoen for Stevia.

Stevias blader og rå stevia ekstrakter må brukes med forsiktighet, spesielt hvis du har en eksisterende helsetilstand, er du gravid eller lakterende eller hvis du tar reseptbelagte legemidler. Snakk med legen din dersom du er i tvil om Stevia.